Dövmeli Adamlar Serisi 1

Jay Crownover

Puan

710 üzerinden
109 kişi
Dövmeli Adamlar Serisi "Rule"
·360 syf.·
2020 116. kitabı
Karakterler bana After serisi kahramanları Tessa ve Hardin'i anımsattı. Sadece daha az esprili, daha fazla duygusuz geldi bana. After serisini soluksuz okumuştum ki, Hardin beni çoğu zaman deli etmişti ama kesinlikle duygu geçişleri daha yoğun yaşanıyordu. Serinin devamını okumam diye düşünüyorum.
·360 syf.·
2019 52. kitabı
Bu tarz yeni yetişkin kitaplarını severim. Hatta çok severim. Özellikle aşk kitabı aradığım beni RSden kurtaracak kitaplarda önceliğim hep bu tür olur. Bu kez de pek çok yerde duyduğum Dövmeli Adamlar Serisi'ne şans vermek istedim. İyiydi ama yeterince iyi miydi? Hayır. Bence konu o kadar iyi işlenmemişti. Aile sorunları vardı, çocuk zaten bad boy, kız çocuğu tanıyor, çocuğun ikiz kardeşi ölmüş. O ölümün verdiği havayı aradan seneler geçmiş olmasına rağmen hissettirmesi gerekirdi. Sadece bir yerde hissettim onun dışında dediğim gibi aile sorunlarına değinmeye çalışıp şöyle geçiştirilmiş gibiydi. Çok oldu bittiye geldi. Hadi aileleri görmezden geldim ama ikilinin ilişkisi de öyle içimi ısıtmadı. Rule'un finaldeki, zaten olması gereken, aşk itirafı çok güzeldi ama ötesi yok. Yazar sona o yazar notunu iliştirmemiş olsaydı daha düşük bile verebilirdim. Çünkü ister istemez okuduğum aynı türdeki diğer kitaplarla kıyasladım. Ve Rule beklentimin altında kaldı. Çabalaması çok iyiydi. Arada saçmaladı ama toparladı. Toparladığı anlarda gözüme girdi. Kızdan ailesine en azından sonlarda karşı çıkmasını bekledim. Tamam ailesine sert çıktı ama çok da sert değildi. Kızın ağzından yazılan geçiştirilmiş cümleler hiç hoşuma gitmedi. Tamam yazar detaya inmemek isteyebilir ama madem bu kadar detaya girmek istemiyordun o zaman konuları bu kadar çoğaltmayacaktın. Yine de güzel bir kitap olduğunu düşünüyorum. Yazar olayları rayında işlemiş. Öyle ayılıp bayılıp okunmayan bir kitap olsa da okunduğu için insanı pişman edeceğini düşünmüyorum. Bir de yazar şu dövmelere daha detaylı inseydi eminim ki daha yüksek bir puan verirdim. Çocuğun dövmelerini tam olarak anlayamadım. Onu da geçtim kimsenin dövmelerini çözemedim nerede ne var diye. Bir de sanırım çeviriden kaynaklı bir sıkıntı var. Bazı
RuleJay Crownover · Aspendos Yayıncılık · 2015329 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
2020 52. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2020 07:55
Bu, Rule'u üçüncü okuyuşum ve muhtemelen son okuyuşum da olmayacak. İlk kez arkadaşlarımla okuduğumdan beri vazgeçilmezlerimden biri hâline geldi bu kitap. O zamanlar bu türde hiç kitap okumadığımızdan olsa gerek arkadaşlarım ve ben Rule'u çok sevmiş, devam kitaplarını da okumak istemiştik. Güzel zamanların hatırasını taşıyor olması kitabı okumaktan vazgeçemiyor olmamanın en büyük sebeplerinden biri sanırım. Ha, mükemmel bir kitap mı? Hayır, değil. Kusurları olan bir kitap elbette. Karakterler, sorunlu ve çoğu zaman sinir bozucu davranışları olan tipler. Özellikle Shaw'ın bazı konularda çok pasif kalması ve Rule'un kitabın sonuna kadar hislerini netleştirememesi çok sinir bozucu. Yaşadıkları aşk da çok etkileyici değil. İşte tam bu noktada kendimle çelişmeye başlıyorum zira tüm bu kusurlarına rağmen kitabı seviyorum ve tekrar tekrar okumaktan vazgeçemiyorum.
2023 49. kitabı
#okudumyorumluyorum #rule Puan 10/10 Dövmeli Adamlar Serisi—1 Herkese merhabalar... Sizlere okumaktan aşırı keyif aldığımız bir serinin ilk kitabı ile geldim. Bana bu seriyi çok zaman önce sevdiğim bir kardeşim hediye etmişti. Ahhh serinin devamının çevrilmemiş olması ve yazarın sayfasında görmüş olmam beni aşırı üzdü. Lütfen sesim duyulsun ve bu güzel serinin devamı gelsin. İki zıt karakter aşkına hazır mısınız? Rule Archer serseri ve vurdumduymaz gündelik ilişkilerin adamı... Ama bu ikiz kardeşi Remy'i kaybettikten sonra daha da ortaya çıkar. Çünkü anne ve babası içip onu yardıma çağırdığı için geçirdiği trafik kazasında öldüğünü düşünüp bunu da hep ona yansıtırlar. Hadi ama o zaten kendini yeterince suçlu hissederken Remy'den başka güveneceği kişi olmayıp sadece ondan yardım istemişken bir de ailesi onun yüzüne bunu her fırsatta vurursa o ne yapsın. Dövme işi ile ilgilenen ve bunu da vücudunda fazlaca taşıyan Rule tam bir serseridir. Ama onda bir kalp var ki Shaw o merhametli, güzel ve herkesin hayatında olmasını istediği güzel kadın. Daha küçük yaşta Archer olmasa da tam onlar gibi yetişmiş onlardan biri olmuştur. Tabi bu Remy sayesinde olur. Remy ile bir dostluk kurar onu kardeşi gibi görürken Rule onun için ulaşılmaz ve imkansızdır. Her fırsatta toplanan Archer ailesinin klasikleşen toplantılarına onu her daim toplayan Shaw olur. Büyük abi Rome bir askerdir. Ve o mecburi izin verince bir araya gelecek olan aileyi de bir araya toplayan Shaw olur. Üstelik bu Shaw için hiç de kolay değildir. Çünkü Rule un her halini görmüş ve ona uzaktan bakmış bir sürü kadın ile aynı yataktan uyandırmış kendisine yasak olan adama bakmaktan öte gidememiştir. Ama son toplantıdan sonra olanlar olmuş Shaw aileyi suçlayıp Rule dan yana olmuş ama Rule da mesafe
2020 60. kitabı
Kolay okunabilen çerezlik bir kitaptı. Ne okusam derdinden arkadaşımın tavsiyesi sayesinde kurtuldum. Hatta seriye beraber başladık. Çok klasik bir konusu var. Ailesi tarafından davranışları yüzünden dışlanan kötü çocuk ve sevilen iyi kızın aşkı. Kolay okunduğu dili akıcı olduğu için kitabı beğendim. Çok büyük beklentiyle okumayın ama çerezlik niyetine bir çırpıda okuyabilirsiniz.