Kitap herşeyiyle harikaydı okurken beni hüzünlendiren yerleri de oldu içinde sadakonun fotoğrafları ve diğer fotoğraflar harikaydı bin turna kuşu yapan sadakonun inancı ve azmi harikaydı
Hiroşimo’ya atılan atom bombasından 10 sene sonra radyasyonundan etkilenip lösemi olduğunu öğrenen Sadako adında bir kızın yaşadıklarını ve onun sayesinde toplanan yardımlarla çocuklar adına bir anıt yapılmasını.Ve onu temsil eden turna kuşlarının yapılmasını anlatıyor kitap.
Gerçek bir hikaye olması ve gerçek yaşamdan fotoğrafların olması kitabı okumama vesile oldu.
Ölüm hepimiz için kaçınılmaz bir gerçek. Ama söz konusu masum insanlar ve özellikle çocuklar ise çok daha acı verici hâl alıyor. Henüz iki yaşında iken Hiroşima'ya atılan atom bombasına maruz kalan ve yıllar sonra atom bombasının yaydığı radyasyon etkisiyle lösemiye yakalanan Sadako'nun hikâyesini anlatan bir kitap. Kitabı okurken birde turna kuşu yapmıştım kağıttan (Kitapta nasıl yapılacağı anlatılıyor). Japon inanışına göre, eğer bin turna kuşu katlarsanız dileğiniz gerçek olur. Sadako bu inançla turna kuşları yapmaya başlar ama maalesef bin turna kuşuna ulaşamadan hayata gözlerini yumar. Arkadaşları Sadako'nun bıraktığı yerden devam ederek turna kuşlarını bine tamamlar ve Sadako'nun mektuplarından Kokeşi adlı bir kitap bastırırlar.
Hiroşima'nın Barış Parkında, atom bombası yüzünden ölen çocukların anısına bir de heykel dikilmiştir. Çocukların isteği üzerine de anıtın üzerine şu ifade yazılmıştır:
"Bu bizim yalvarışımız
Bu bizim duamız
Dünyada barış istiyoruz."
SadakoSadakoSadako
SadakoTakayuki Ishii · Sonsuz Kitap · 20211,844 okunma
Hiroşima'ya atılan atom bombasının yıkıcı etkisini gözler önüne seriyor.
Sadako'nun atom bombasından yıllar sonra hastalanmasını ve asla umudu kaybetmeden turna kuşu katlamaya devam etmesini anlatıyor.
Hüzünlü ve insanı derinden etkileyen bir hikaye....
İsmini çokça duyduğum Sadako bu kitabı bulduğum ilk fırsatta okudum sonra niye okudum dedim kendi kendime bu kadar acıyı bu kadar gerçek olayları bilmeye ne gerek vardı.
Evet Hiroşimayı anlatıyor yıllarca belki yüzyıla yakın bile asla geçmeyecek belirtileri ve buna sebeb olanlar asla bir çocuğu düşünmedi ne yazık ki insanlık asla çocukları düşünmedi...
Sadako daha 2 yaşındayken hiçbir yara almadan atlattığı bu insanlık dışı olayı ne yazık ki 10 yaşına gelince hiç beklemediği biranda karşısına çıkar.
Her alanda başarılı sayılan sadako ne yazık ki kansere yenik düşer ama en güçlü hali ile ve herkesin gönlünü fethederek.
Peki savaş niye var?
Bedelini çocuklar ödeyecekse niye var?
Açıkçası hiç bir kitaptan bu kadar etkilenmemiştim belki de çocuk olduğu için yaşamak istediği için sırf yaşamak istediği içindi bin turna kuşu katlama umudu.
Bir çocuğun umudu bin turna kuşu katlamaya kalmıştı ne yazık ki öyle.
Okur ya da okumazsınız bilmem ama tarih gerçekleri unutmaz.
SadakoTakayuki Ishii · Sonsuz Kitap · 20211,844 okunma
2022’de okuduğum son kitap olacak muhtemelen . Kapanışı yaptığım kitap gerçekten vurucu oldu . Çocukların ve büyüklerin kolaylıkla okuyabileceği gerçek bir hikaye . Okurken göz yaşlarımı tutamadım . Ölüm hepimiz için bir gerçek ancak söz konusu masum bir insan ve özellikle bir çocuksa çok daha acı verici bir hal alıyor . Atom bombası yüzünden lösemi olan bir kızın hikayesini okuyoruz . Mücadelesinin nasıl ölümsüz hale geldiği anlatılıyor . Benden 10 puan aldı.
SadakoTakayuki Ishii · Sonsuz Kitap · 20211,844 okunma
Neden daha önce okumadım? diyeceğiniz, gerçek bir hayat hikayesi olmasıyla yediden yetmişe herkesi etkisi altına alabilecek türden bir kitaptır Sadako. 1945 yılında Hiroşima'ya atılan atom bombası, yüz binlerce insanın ölümüne ve ağır yaralanmasına sebep olmuştur. Bunlardan biri de Sasaki ailesinin küçük kızı Sadako'dur. Atom bombası atıldığında Sadako henüz 2 yaşında olmasına rağmen yıllar geçtikte radyasyonun belirtileri çıkageldi. Ailesiyle birlikte her zamanki gibi kahvaltı yaparken annesi, gökyüzündeki ışığı gören herkes gibi dışarı çıktı. Bombanın atılmasıyla birlikte gözleri kör eden bir ışık, kulakları sağır eden bir ses duyuldu. Birçok insan 4000 derecede aşırı sıcaktan bedenlerinde morluklarla birlikte öldü. Yüz binlere insanın evleri yıkıldı. Yıkılan evler arasında Sadakonunda evi vardı. İşte her şey şimdi başlıyor.
Yaşamayı gerçekten çok seven, ortaokul yıllarının başında olan başarılı küçük Sadako'nun güzel kalbiyle yaşama olan tutumu ve inancı, insanlara karşı düşünceli oluşu, arkadaşlarına okuluna bağlılığı, ailesine düşkünlüğü, cesareti, azmi ve zekasıyla insanı derinden etkiliyor. Birçok zorluğa rağmen umudunu asla yitirmemesi ve istikrarla bin turna kuşu katlarsa iyileşeseğine olan inancı yürekleri burkuyor.
Herkes tarafından sevilen Sadako'nun arkadaşları ve öğretmenlerinin, onun bu yaşadığı zorlukları unutulmaması ve ölümsüz olması için günümüzde hala varlığını sürdüren Çocuk Barış Anıtı (原爆の子の像 Genbaku no Ko no Zō)'nun yapılmasında seferberlik oluşu tüm insanlığa örnek niteliktedir.
A101'de sıra beklerken denk geldiğim ve ilk defa duymuş olduğum kitap. Bu kadar etkilemesini beklemiyordum. Benim aldığım kitapta bir sürü fotoğraf vardı ve gördükçe çok etkileniyordum. Gerçek bir olay olması ise kitabın okunmasını daha zor kılabiliyor. Neden kimse bana bu kitabı önermemiş anlamadım gitti
SadakoTakayuki Ishii · Sonsuz Kitap · 20211,844 okunma
Kitap 2. Dünya savaşını anlatan bir hikaye kitabıdır. Japonya da Hiroşima ve Nagazaki ye atılan atom bombaları sonucu yayılan radyasyon sonucu hastalanan Sadako Sasaki adlı kız çocuğunun hikayesi anlatılıyor. Okurken ağlayacaksınız. Ben kitabı çok beğendim. Kitap gerçek hayattan alınmış bir hikaye kurmaca bir hikaye değildir.
Sadako'nun umudu, kağıttan turna kuşu yapma umudu, hayatlarının bir atom bombası ile mahvoluşu... Beni en çok aralarda olan fotoğraflar etkiledi. Çocuklara yönelik gibi ama büyük anlamlar taşıyan bir eser.
SadakoTakayuki Ishii · Sonsuz Kitap · 20211,844 okunma
Takayuki Ishii Tokyo'da doğdu. Tokyo'da bulunan Meiji Gakuin Üniversitesi'nden mazun oldu. Bakanlık tarafından görevlendirildiği Chicago'daki McCormick İlahiyat Fakültesi'nden İlahiyat Yüksek Lisans derecesi aldı. Neredeyse 40 yıl boyunca, Bridgeport'taki Golden Hill Birleşik Metodist Kilisesi'nde, New Haven'daki First ve Summerfield Birleşik Metodist Kilisesi'nde ve New York'ta Greenwich Village'da bulunan çok kültürlü bir cemaat olan Metropolitan-Duane United Methodist Kilisesi'nde papazlık yaptı. Buradan emekli olmuştur.