Hana Tooke
Elinora Gassbeek’in Küçük Lale Yetimhanesi’nin müdiresi olduğu bunca yılda, Bebek Terk Etme Kuralları bir kez olsun çiğnenmedi. Ta ki, 1886 sonbaharında beş bebek akıl almaz koşullarda tek edilinceye kadar: biri teneke alet kutusunda, biri kömür kovasında, biri piknik sepetinde, biri buğday çuvalında ve sonuncusu tabut şeklindeki bir sepette. Bu bebekler Lotta, Egg, Fenna, Sem ve Milou’ydu. Acımasız müdire, çocuklara ‘Sahipsizler’ diye hitap ediyor fakat bu yetenekli en iyi arkadaşlar grubu, farklı olmanın onları özel kılan ve bir arada tutan şey olduğunu biliyor. Gizemli bir beyefendi, onları sahiplenmeye çalıştığında, çocuklar Amsterdam’ın donmuş kanallarında gözüpek bir maceraya atılırlar. Korsan gemileri, saatçiler, zalim kötü adamlar ve kuklalarla dolu bu kaçış hikâyesinde onları eve götürecek şey sadece bir ipucu kırıntısı…
384 sayfa

10/10 puan verdi
Asla bu kadar etkileneceğimi düşünmediğim bir kitap olarak okumaya başladım ancak yanılmışım. İnsanların kendi başına bir şeyler başarmalarını ve o yolda yaşadıklarını okumayı seviyorum. Ayrıca tahmin edemediğim şekilde biten, kitabın sonunda kafamdaki tüm soruları cevaplayabildiğim sonuyla bana kendisini çok sevdirdi. Yazarın dili, okuduklarınızı gözünüzde canlandırmanız açısından çok güzeldi, film izler gibi bir okuma yapmak istiyorsanız kesinlikle bu kitabı okuyabilirsiniz. Ve size gerçekten güzel şeyler katacağını düşündüğüm bir kitaptı.
8/10 puan verdi
"Milou, gerçekten evindeydi. Mükemmel ya da geleneksel olmayabilirdi ama onundu. Arkadaşları ona, o da arkadaşlarına aitti..." Geçen yıl mayıs ayında İzmit Kitap Fuarından almıştım Sahipsizler'i. İyi ki de almışım. Ve tam zamanında okumuşum, onu fark ettim. Koşturmacalı geçen günlerin içinde böylesine kendine bağlayan bir hikayeyi okumak ilaç gibi geldi. Genç Timaş'ın kitaplarını çok sevdiğimi ve gönül rahatlığıyla, sindire sindire okuduğumu fark ettim. Normalde okuduğum kitap, bir hafta içinde bitmediği zaman gerilir; okumayı bırakmaya kadar giderdim. Bir zaman sonra kitabın da bitmesini gerektiğini düşüp o kitabı üzerime yük yapardım ama Sahipsizler'i okurken hiç öyle olmadı. Hemen eve gitmeliyim, diyordum kendi kendime. Okumadığım gecelerde aklım kitapta kalıyordu. Her bölüm bir öncekinden heyecanlı ve merakla bitiyordu çünkü. Kitabı okumadım, yaşadım. Ve evet, bizim beşliyi de pek bir sevdim. :') Özellikle son bölümlerini, son sayfalarını okurken kendimi iyice kaptırdım. Heyecanlandım, korktum, panik bile yaptım. :) Üzüldüm de tabii, hüzünlendim, güldüm de. Dolu dolu yaşadığım kitap oldu. Akıcılığı, karakterlerin sevimliliği derken -uzun sürede okusam da- kitap aldı götürdü. Ve siz çocuklar, Kardeşlik için kan bağının pek de gerekli olmadığını bir kez daha öğrettiğiniz için size teşekkür ederim. :') Umarım yel değirmeninde Fenna'nın sıcak karamelli wafflelarını yerken hep mutlu olursunuz. Sizinle tanışmak güzeldi. :')
10/10 puan verdi
O kadar güzeldi ki, içimi ısıttı. Canum milou, sem, egg, lotta ve fenna hepinizi bağrıma basasım geldi 5 yetimin birbirine sımsıkı sarılmasını, aile olmasını maceralarıyla eğlenerek okuyorsunuz. Her yaştan herkes okuyabilir, tek kelimeyle bayıldım 2 günde bitt elimden bırakamadım, ayrıca kitap kapağını çerçeveletip asabilirim o derece güzel.
8/10 puan verdi
Kitap gayet güzeldi benim okuduğum ilk romanlardan dı isteyen herkes okuyabilir. Konusu: bir yetimhanede garip çocuklar var. Bu çocuklar garipliği şurdan geliyor. Mesela birinin fazla parmağı var birisi konuşamıyor gibi. Kimse bu çocukları almak istemiyor. Sonra bir adamın bu çocukların hepsini almak istemesiyle işler maceraya sürükleniyor.
8/10 puan verdi
Kardeşlik bağları isteyenler için...
Kitabın genel konusu Hollandada geçen bir yetimhanede aynı yılda beş tuhaf çocuğun bırakılmasıyla başlar. Daha sonra on iki yaşlarına geldiklerinde geçen olayları anlatarak devam ediyor gerisini okumanızı tavsiye ederim özellikle yaşı küçük okurlar için başlangıç olabilicek bir kitap bazen durağan olduğunu düşünebilirsiniz ama bazı şeylerin sonunu görmeden başından vazgeçmememiz gerektiğini bence kitapta da gayet güzel işlemişti yazarımız. Özellikle sonunda keşke biraz daha uzun olsaymış birkaç sahne ne olduğuyla ilgili görmek isterdim ama güzel bir okuma oldu benim için dilerim sizin için de öyle olur...
9/10 puan verdi
Klasik bir çocuk kitabı olduğunu düşünerek başlamıştım, beklentilerim çok yüksek değildi üstelik ancak beni o kadar etkiledi ki.. Bu kadar etkileneceğimi tahmin etmemiştim. Çocuk kitaplarını okumayı her zaman sevmişimdir çünkü çocuk kitapları, yetişkinlere yönelik kitaplarda eksik olan rahatlığa ve masumiyete sahip oluyorlar. Hikaye, 19. yüzyılın sonlarında Amsterdam’da geçiyor. Küçük Lale Yetimhanesi’ne, en kabul edilemez şekilde (kurallara göre) bırakılan beş sıra dışı yetimin hikayesi. On iki yıl boyunca, bu beşli, acımasız Müdire Gassbeek tarafından çeşitli eziyetlere maruz kalırlar. Milou, Lotta, Sem, Fenna, Egbert her biri özel becerilere sahip ve erken gelişmiş bireyler haline gelirler. Tüm Amsterdam’daki en cesurdan en zekisine, en yeteneklisinden en nazik ve en tatlısına kadar, bu beş olağanüstü çocuk kendilerini bir kış gecesinde beklenmedik bir kaçış macerasında bulurlar. Bu muhteşem çocukların gösterdiği azim, yaratıcılık, sevgi ve sadakat oldukça büyüleyici ve iç açıcıydı. Aslında hikayenin ne kadar zekice kurgulandığına ve gotik atmosferine hayran kaldım. Ve kitabın çizimleri.. Okuma deneyimini daha da büyülü bir hale getiriyor. Kahvenizi alın, arkanıza yaslanın ve kalbinizin kırışıklıklarını ısıtacak eğlenceli ve gotik bir macera için, 19.yy Amsterdam’ına gitmeye hazır olun.
10/10 puan verdi
Yayınevi SAHİPSİZLER i duyururken "Malamender serisini okuyanlar için" demişti. SAHİPSİZLER bu kadar fantasik, maceralı ise Malemender'ı tahmin bile edemiyorum. Bir ara Edda'nın Milou'nun annesi falan olduğunu düşündüm ve ayrıca tek kitap olmayı hak etmiyor. Egg'in ailesi, Milou'nun babası ile yüzleşmesi, annesinin nasıl biri olduğunu vb gibi devam edebilir bence. Speelman'de nasıl bir psikopatlığın içine düştüm diye yakınmamışsa ajhsadksjdsakjsd Müdire hanım'ın ilk sayfalarda çok dinç olduğunu biliyordum ve bir anda ortaya çıkınca oha buna ne olmuş dedim. Kadın pat diye ortaya çıktı şok oldum. Ama sahipsizleri okurken sanki yaşanan olaylar gözümün önüne geldi. Hana'nın betimlemesi çok iyiydi.
10/10 puan verdi
Genc Timaş'tan şimdilik okuduğum en güzel kitap diyebilirim :') Bebek bırakma kuralları olan bir yetimhaneye, bu kurallara tamamen aykırı şekillerde (baya ilginç şekillerde) bırakılan 5 bebekle başlıyor hikaye. Oldukça etkileyici ve sürükleyici ilerledi. Ben çok sevdimm.
Sahipsizler Okuduğum En İyi Kitap
Sahipsizler
Okuduğum en iyi kitap size de tavsiye ederim ve vu kitap Macera,Gizem ve Fantastik içeriyor eğer ki bunları seversiniz! bu kitap bana hediye olarak gelmiştir
Sahipsizler Kitap İncelemesi
Çok güzeldi. Betimlemeler, olay örgüsü ve karakterler o kadar yerindeydi ki; sanki kendiniz yaşıyormuş gibi hissedip hayal gücünüzün sınırlarını aşıyorsunuz. Sevdiğim üç tür bir araya getirilip mükemmel bir kitap yapılmış adeta: Fantastik, macera, gizem... 1886 yılının sonbaharında, Amsterdam'daki Küçük Lale Yetimhanesi'ne sıradışı bir şekilde beş bebek terk edilmişti ve Bebek Terk Etme Kuralları'na o zamana kadar uymayan hiç görülmemişti. İlki teneke bir alet kutusunda, ikincisi bir kömür kovasında, üçüncüsü bir piknik sepetinde, dördüncüsü bir tahıl çuvalının içinde ve beşincisi de tabut şeklindeki bir sepette terk edilmişlerdi. Bu beş bebek, büyüdüklerinde bile diğerlerinden daha farklı ve sıradışı görünüyorlardı. Lotta, Egg, Fenna, Sem ve Milou... Bir gün süpheli ve tuhaf bir adam onları evlat edinmeye geldiğinde, bütün macera işte tam burada başlıyordu. Bu macerada hepsi birbirini tıpkı öz kardeşlermiş gibi koruyacaktı. Ne pahasına olursa olsun... Milou ise ailesini bulmaya kararlıydı. Ama bu iş biraz fazla karışıktı... Daha fazla anlatmayayım yoksa duramam.
SahipsizlerHana Tooke · Genç Timaş · 2022495 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.