Saklı Kitap

2013
Timaş Yayınları

2017 1. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2017 00:00
Sibel Eraslanin bu kitabinda konu genel olarak baş örtüsü bu baş örtusune karsi kickanlari ele almis esarp davasi var cok guzel ornek hikayler var bn kesinlikle tavsiye ediyorum guzel bir kitap :)
2017 15. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2017 22:07
O dönemleri anlatan okudugum kitaplar arasında en etkileyici olanı bu herhalde farketmeden hikayenin içine giriyorsun üslup akıcı ve sade. Kitap bir deneme türü olmasına ragmen çok güzel acıyıda güzel anlatmış.
2016 6. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2016 04:29
Kitap, 7 genç kızın 28 şubat sürecinde üniversitedeki yaşadıkları sıkıntıyı ele alıyor. Çektikleri sıkıntıları, yaşadıkları zorlukları bu açıdan bakılınca hayli zor bir dönem. Ve üzücü elbette. Ilk kez bu yazarı okudum ve kalemini begendim. Güzel ve akıcı idi..
2018 51. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2018 00:56
Ayrılaştıran, gayrılaştıran, seni beni onu yani bizi ötekileştiren bir dönem... Üstelik dilimiz,dinimiz,inancımız da birken... Kendi vatanımızda özgürlüğe hasret kaldığımız bir dönem... Masasında yemek yediğimiz karşı komşumuza saygımızın tek bir kelime ile yerle bir olduğu dönem... Masum insanları etiketleyip,fişleyip ifşa ettiğimiz;onlara yaşam alanı bırakmadığımız hatta ve hatta pek çoğunu da hapse attırdığımız bir dönem... Hele ki o ikna odaları... Evet,ikna odaları kitabın konusuydu. Her bölümde kendimle savaşmaktan,sorduğum cevapsız kalan sorular yüzünden bir oturuşta bitiremedim. Oysa kısa bir kitap,tıpkı ömrümüz gibi. Mutlu son bekledim, ama yazar suratıma çarptı hayatın her zaman mutlu sonla bitmediğini. Akıcı,yalın bir dil. Sevgiliye yazılan mektup formatında,haliyle üslup samimi. Anlatım sürükleyici ama can yakıcı. Hele sonlara doğru kitapların yakılmasından bahsettiği kısımlar... aklımın ipleri rüzgara kapılan balon misali ordan oraya uçuştu. Seçimler yaklaşırken konusu itibariyle biraz daha araştırma yapıp iyice düşünmeme neden olacak ve oy vermeyi düşünmezken oy vermemi sağlayacak bir kitap oldu. İlahi zamanlama yine mükemmel çalışıyor,şükürler olsun. Kitapla kalın.
·192 syf.·
2016 52. kitabı
Yazarın dilinden Hz. Hatice , Hz.Fatma, Hz.Asiye , Hz.Meryem i okuduktan sonra bu kitaptan da beklentilerim yüksekti ancak anladım ki yazar biyogrofilerde çok daha başarılı, iyi bir araştırmaya , masalsı anlatımını da ekleyip uzun sayfaları su gibi geçirmeyi başarmış. Ancak bu kitapta anlattıklarının kendi yaşamından kesitler olduğu halde sırf bu alanda kitap çıkarmak istediği ( belki istendiği ) için , zoraki yazılmış hissi uyandırdı bende. konuyu bilerek almama ve boşluklarla beraber çok az sayfa sayılı olmasına rağmen bitirmiş olmak için okudum ..
2017 27. kitabı
YERYÜZÜNÜN İNCİNMİŞ HATIRALARI "Hayat olsa olsa bir incinmedir" Parmaklarının izinden sürülüyor bir kadın, geçmişinin yaralarına. Sesinin buğusundan, yüzünün kederinden ve başının örtüsünden tanınıyor bir kitlenin gözünde. Unutmak fiili ile yan yana hapsolmanın kapısında bekler en çok kadın. Unutacak ne çok şey vardır hayatta, yarında, dünde ve şu anda! Unutmak, kesilen bir saç telinde, harf harf büyüyen yangının kül ettikleri midir mesela, yaktıklarımız, sustuklarımız, yok saydıklarımız Sahi olmamış olanlar mıdır? Sessiz harflerin tümünü çıkarsak mesela cümlelerden, gözleriniz rahatsız olur mu? Ne çok zor soru var ve ne çok ah! Hâlbuki hayat, kendinden çıkarılmış insanlarla dolu. Kendinden öteki olmaya zorlanmış, hüznünden bile sürgün yiyerek acı ve ağır uygulamaların başrolünde oynamaya zorlanmış insanlarla Sibel Eraslan, bu başrol kahramanlarından biri. Yirmi Sekiz Şubat’ın anlam(sızlığ)ına kafa yoran sahne önündeki isimlerden. Acısını içinde yirmi beş yıl bekletenlerden Yalnız o, acısını tek başına taşıyanlardan değil; yaslandığı omuzların sahiplerini, gözleriyle şahit olduğu zulmün aktörlerini, akıl almaz uygulamalarla, mesleğinden ve eğitiminden geriye sürülmüş kadınların dünlerini ve bugünlerini kaleme almış Saklı Kitap isimli eserinde. Türkiye’de post modern bir darbe algısı ile sahnelenen Yirmi Sekiz Şubat süreci, çok insanı kalbinden etti. Cumhuriyet döneminden bu yana modernleşme ve çağdaşlaşma adı altında, sürekli olarak insanların manevi değerlerine bir saldırı söz konusu idi. Bu durumun ortaya çıkmasında muhakkak ki muhafazakarlık taraftarlığı ile dini uygulamaları eline yüzüne bulaştıranlar, tarikatlar, cemaatler, cumhuriyet öncesi tekke ve zaviyeler, kısaca dini bölük pörçük etme sevdası ile kendine has uygulamaları sahneye koyanların da payı büyük.
Siyaset
2024 12. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2024 00:40
Kitap konu itibariyle güzel ama deneme türünde yazıldığı için benim okumakta zorlandığım , yer yer bağlantıların koptuğu burda ne demek istedi dediğim bir kitap oldu. Diğer kitaplarına göre biraz düşük bir kitaptı. Yazarı ve kalemini seviyorum. Ama deneme tarzı benim okuma zevkime hitap etmiyor. Lakin 28 Şubat Dönemini bu şekilde yazıp, anlatması o dönemde yaşanılan durumları bizlerin de bire bir yaşamasına vesile oluyor. Bu tarz kitapları sevenler okusun bence
2023 20. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2023 21:01
28 Şubat dönemi ile ilgili ilk okuduğum kitap olsa da aradığımı buldum bu kitapta. Dönemi ne kadar yaşamamış olsam da hep yaşayanların gözünden, gönlünden geçen ve en önemlisi de hayatı etkilenen kişilerin bizzat yaşadıklarının anlatıldığı kitabı hep merak ederdim. Beş arkadaşın okumak için verdiği bu savaşı, ikna odalarını, sürekli izlenme olarak nitelendirdikleri tepegözü oldukça fazla görüyorsunuz. Hayallari elinden alınan insanların nasıl savrulduklarını ama kendilerinden taviz vermeden her daim mücadele etmelerine de şahit oluyorsunuz.
Din
2014 11. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2014 08:03
Bir dönemin acı dolu hikayesini güzel ve akıcı şekilde anlatmış yazar herkes beğenmeyebilir. Ama yirmi sekiz Şubatın o acı dönemin hikayesini merak edenler okusun
2017 7. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2017 15:46
-Saklı Kitap- İnceleme İlk başta ben ne okuyorum acaba dediysem de bir kaç sayfa sonra insanların hikâyelerini anlatmaya başlayınca yazar, kitap kendisini okutan bir kitap olduğunu hissettirdi bana.Tabii ki geçmişte yaşanmış zorlukların farkındalığına erişmek için aldığım bir kitap olduğundan belki bana öyle hissettirdi ama şunu diyebilirim uzun süre sonra okuduğum en akıcı üslubu olan kitaplardan biridir ve yazarın kitaptaki ana karakterin arkadaşlarının hikâyelerine değinmeye başladıktan sonra o tatlı sohbetlerin veya düşüncelerin ahlak ve edebe değen taraflarını da keşfedebilirsiniz.Bu kitabı okurken içime düşen bir cümleyi yazmak isterim. "Şayet birgün bana aldığın en güzel hediye nedir diye sorulursa o da kitaplardan aldığım haberdir diyebilirim artık" #remziçiçek #hesapahdi

Sibel EraslanYazar · 19 kitap
Sibel Eraslan, Türk gazeteci, yazardır. 1967'de İstanbul'un Üsküdar ilçesinde doğdu. Üsküdar Kız Lisesi'ni (1985), İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi (1989). İnsan hakları, kadınların eğitimi, istihdamı ve haklarıyla ilgili inisiyatiflerde görev aldı. Teklif ve İmza dergilerinde yazdı. Bir dönem Vakit gazetesinde de köşe yazıları yazan yazar, 18 Şubat 2011 tarihinden itibaren Star Gazetesi'nde yazmaya başlamıştır. Öyküleri Dergah, Mostar ve Hece dergilerinde yer aldı.