The Ruby Red Trilogy #2

İngilizce
Ciltli

2020 15. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2020 02:54
Serüven devam ediyor. Zaman yolcusu olduğunu öğrenen ve bu duruma alışmaya çalışan Gwendolny hala sorularına cevap aramaktadır. Gerçekten harika bir kitap üçüncü film ve kitabı da beraber devam ettiricem. Çünkü kitap ile film arasında değişiklikler ve detay farkı var.
2021 46. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2021 16:40
Okuduğum her seride yazara olan hayranlığım artıyor. Kesinlikle diğer kitaplarını da almam lazım. İlk serisine göre daha aksiyonlu ve heyecanlıydı. İlk seri biraz sakindi, Gwen'in kendisini gen taşıyıcı olduğunu öğrenmesi ve geçmişe bir kaç kez yolculuk yapması falan filan. Ancak bu ikinci seri de sırlar biraz daha ortaya çıkıyor, tabi tam çıkamıyor. Bu yüzden hemen elime üçüncü seriyi almak istiyorum. Yoksa meraktan çatlayacağım. Git gide merak uyandırmaya başladı kitap. Gerçekten kim kötü, kim haklı, Gwen'i nasıl bir son bekliyor, Gideon koruyabilecek mi, Saint Germain Kontu'nun planı ne, neler yapmaya çalışıyor, doğrusu iyi mi kötü mü? Aklımda deli sorular bıraktı ikinci seri. Bunların cevabını üçüncü seriyi okuyunca alacağım.
2023 22. kitabı
Okunma: 31 Mart 2023 19:03
İlk kitaba göre daha olaysız geçti gibi geldi ama yavaş yavaş sırra yaklaşıyoruz yani ilerleme kaydettiler. Bu kitapta sinirimi bozan tek şey G-İ-D-E-O Ruh hali 360° derece değişiyor aşırı farklı bir seviyor bir sevmiyor. Sonu çok heyecanlı bitmişti hemen 3 e geçiyorum
2022 38. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2022 01:29
İlk kitabından daha heyecanlıydı. Okurken hop oturdum hop kalktım resmen. Gideon bir sevdim bir sevemedim. Çoğunlukla gıcık kaptığım bir karakter oldu ama sonunda bir emin olamıyorum . Karman çorman duygular içerisindeyim biran önce seriyi bitirmem lazım. Ve net okuyun bu seriyi .
1000k
·368 syf.·
2015 41. kitabı
Kitabı okurken inanılmaz rahatsız oldum, baş karakteri yerden yere vuran, buram buram aşağılama kokan bir kitaptı. Hadi ama sen baş karaktersin bu kadar silik olma demek geldi içimden. Kurgusu daha doğrusu zamanda yolculuk fikri her zaman cazip gelmiştir bana bu yüzden bir nebze de olsa kurtardı kitabı ama yine de okunmayacak bir seri değildi. Keyifli okumalar.
2025 2. kitabı
Okunma: 29 Mayıs 2025 22:44
Merhaba. Serinin ikinci kitabını sevdim ama yine favorilerim arasına girmedi. Kitabın yazım dili basit ama çok basit olmuş sanki. Kitap dümdüz gidiyor. 1-2 yer dışında beni heyecanlandıran bir şey olmadı. Tabi yine de okuması zevkliydi ama beni yükseltmedi. Bu kitapta Gideon beni genelde sinir etti. Çok dengesiz davranışlar sergiledi. Xemerius ise çok sevdiğim bir karakter (daha doğrusu iblis) oldu. Umarım onu daha çok görürüz. Bu kitap ile ilgili düşüncelerim kısa. Çünkü dediğim gibi beni heyecanlandırmayan dümdüz, sade giden bir kitaptı. Artık üçüncü yani serinin son kitabında tüm sırlar ortaya çıkar ve daha olaylı, daha heyecanlı olur diye düşünüyorum. Herkese iyi okumalar!
2026 6. kitabı
Okunma: 07 Nisan 2026 23:05
Çok tatlı bir hikâyeydi. Okurken hiç sıkılmadım. Sadece daha fazla olay olmasını isterdim. Birinci kitaptan sonra aklımda kalan birkaç soru işaretinin gideceğini düşünmüştüm ama pek öyle olmadı. Üçüncü ve son kitap için çok heyecanlıyım!
2021 31. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2021 18:49
Bu kitabı ilkinden daha çok sevdim ama puan kırmama neden olan bir olayı vardı. Bunu spoiler olarak değerlendirmeyin, çoğu kitapta olan bir klişe. Hani esas karakterler yakınlaşır ki burada hem duygusal hem de fiziksel yakınlaşmadan söz ediyorum, sonrasında erkek karakter aniden soğuk davranmaya ve kızı görmezden gelmeye başlar. Elbette bunun bir sebebi vardı ama kıza ilk başta doğru dürüst açıklaması yerine özgüvenini yıkması o bir puanı kırmama neden oldu maalesef. Okuyanlar neden bahsettiğimi anlayacaktır. Bunun dışında sırların az da olsa açığa çıkması işi daha da heyecanlı bir boyuta taşıdı. Çünkü serinin şöyle bir olayı var ki bir sır çözülüyor ama beraberinde başkasını getiriyor. Bu da kitabı elimden bırakmadan okuma sebebimdi. Xemerius gibi bir karakterin yazılmasına da sevindim. Alaycı konuşmalarıyla ne zaman ortaya çıksa beni güldürdü. Kitap fantastik olduğu için zamanda yolculuk meselesinin işlenmesi göze batmasa da beni bazı sahneler dehşete düşürüyordu. (Olumsuz anlamda değil.) Örneğin karakterin artık hayatta olmayan biriyle geçmişe gidip sohbet etmesi bende ağlama isteği uyandırıyordu. Aklıma gelen bazı isimlerden dolayı bunun hem ne kadar büyüleyici hem de trajik olabileceğini anladım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Spoiler!!!!
2021 26. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2021 14:28
Herkese Merhaba! Safir Mavi, Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisinin ikinci kitabıydı ve çok başarılıydı. Daha önce de tahmin ettiğim gibi yazarın ilk kitabını beğenmemiş olmamın sebebi; olayların tam olarak başlamamış olmasıymış. Ama Safir Mavi gerçekten çok güzeldi. İkinci kitap, heyacan verici zaman yolculukları ile doluydu. Aslında ikinci kitapta Gideon ile Gwendolyn'nin aralarındaki - ilişkiye - bir ad verirler diye düşünüyordum ama tam tersi oldu. Tam bu iş oldu derken, Gideon'un Gwendolyn'a yaptığı asla affedilemeyecek (tabiri caizse) kazığı, okudum. İlk başlarda Gideon'un Charlotte ile olan samimiyetine anlam veremiyordum ama kitabın sonunda öğrendim ki; Gideon, sıçrayışı asıl yapması beklenen Charlotte'yi kendine aşık etmiş çünkü; (bunun kadınları aşağılamaya bayılan, Kont'un fikri olduğuna eminim) kadınlar aşık olduğunda daha kolay yönetim altında tutulabilirmiş. Ne aptalca!!!!! Neyseki Gwendolyn bunu öğrenince, Gideon 'un kendisinede aynı nedenden dolayı yaklaştığını düşündü. (bence düşünmedi, anladı) Charlotte' den öyle çok nefret ettimki elime verseler, bir kaşık suda boğacağım. Öyle ahım şahım sevdiğim bir karekter yok ama eğer birini seveceksem o kişi Bay George olurdu, çünkü hem diğerleri gibi kızı sürekli aşağılamıyor; hem de karakter olarak çok sevimli:) Gideon'dan az biraz hoşlanmaya başlamıştım ama son hareketi ile bu çok da uzun sürmedi. Hem zaten karekteri çok yanar dönerli, güven olmaz yani. Gwendolyn artık zaman yolculuklarına alışmaya başladı ama hala çok hassas ve yanlış tercihler yapıyor. Kitabın kapak tasarımı, ilk kitabında da olduğu gibi harika. Ve iç tasarımına da diyecek birşey yok.
2022 4. kitabı
Selaaaaammm. Sizce kim yarın sınavı olmasına rağmen size kitap incelemesi paylaşıyordur ? Elbette beeennn. Size bugün Kerstin Gier'in kaleme aldığı Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisinin ikinci kitabı ile karşınızdayımm. Bu kitap serisi çok ünlü bir seri değil ama filmleri de çıkmış bir seri , bunu bu serinin birinci kitabının incelenmesi için de demiştim. Ben sizlere kitabı çok beğendiğimi dile getirmek istiyorum. Gerçekten kitap çok sürükleyici. Ben bu kitabı da bir günde bitirmiştim. O zaman hemen kısaca bir özet geçelim. Birinci kitapta Gwendollyn'in bir zaman yolcusu olmaya çalıştığını okuyorduk. Ayrıca bu süreç boyunca on birinci zaman yolcusu olan Elmas yani Gideon , kızımıza deliler gibi aşık oldu. İkinci kitapta aslında bir sürü bilgi öğreniyoruz. Aslında Lucy ve Paul'ün o kadar da kötü zaman yolcuları olmadığını gibi. Bu kitap serinin en tatlı kitabı benim açımdan. Bu seri benim için çok özel. Çok sevdiğim bir seri ve önermekten asla bıkmayacağım bir seri. Eğer fantastik ve aşk temalı kitaplardan hoşlanıyoranız hemen okumanız gereken bir seri ! Kitaba puanım 10/10. Serinin birinci kitabının incelenmesini profilimde bulabilirsiniz. Sizleri çok seviyorum, kendinize iyi bakınnn.

Kerstin GierYazar · 16 kitap
Kerstin Gier işsiz pedagog olarak 1995 yılında kadın romanları yazmaya başladı ilk romanı filme çekildi. Ahlaksız Teklif adlı romanı 2005 yılında Alman dilinde yazılmış en iyi aşk romanı dalında DeLİA Ödülü'ne layık görüldü. 1966 doğumlu yazar, kocası, oğlu, iki kedisi ile Bergisch Gladbach yakınlarında bir köyde yaşıyor.