Sarmal

Eylül 2019
Sokak Kitapları Yayınları

2020 50. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2020 13:27
Kitap bir arkadaş grubunun, geçmişte ve şuanda yaşadıkları olayları ve içindeki bulundukları sarmalı anlatıyor. Oldukça akıcı ve yalın bir dile sahip. 477 sayfanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Yaşanan esrarengiz olaylar insanda merak uyandırıyor. Yabancı dizi tadında keyifli, oldukça akıcı ve şaşırtıcı olaylar içeriyor. Aynı zamanda kurgusu da oldukça başarılı. Yazarımızın ilk kitabi olmasına rağmen biz çok beğendik. Bizim kitaptaki favori karakterimiz Kai ve Pam oldu, ikisinin arasındaki aşk bizi etkiledi. Olumsuz özelliklerine gelecek olursak, kitapta sürekli geçmişe ve günümüze gidilmesi ve karakterlerin fazlalığı okurken kafa karışıklığına sebep olabiliyor. Kitabın cinsel öğelere sahip olması nedeniyle 18 yaş ve üzeri kişilerin okumasını tavsiye ederiz. Yazarın bir sonraki kitabını heyecanla bekliyoruz.
2020 109. kitabı
Herkese Merhaba ⁣ Bugün size öyle bir kitap ile geldim ki. Hepiniz bugüne kadar okumadığınıza ve hatta görmediğinize pişman olacaksınız. Bu kitabı bir türk yazarın yazmış olmasından da ayrıca gurur duydum. Yazarımızı bu konuda tebrik ediyorum. ⁣ ¤⁣ Gelim kitabımıza; ⁣ Kai Andersen evli ve 2 çocuk babası. Eşine de aşık bir adam ama uzun yıllar evli kalmanın ve yaşam telaşına kapılmanın bir soğukluğu var aralarında. ⁣ Aradan 20 sene sonra Kai'yi arkadaşı Sonny arar ve üniversitede ortalığı kasıp kavurdukları rock grubunu yeniden toplamak istediğini söyler. Kai eski günleri özlediği için bunu kabul eder. 20. yıla özel hazırlanan organizasyon sosyal medyada duyurulduktan sonra ⁣ Kai'nin hayatı bir anda tehlikeli şekilde değişmeye başlar. ⁣ Organizasyonu duyup Kai ile görüşmek için deli olan Rose kimdir? ⁣ Sonny neden Kai'den nefret eder?⁣ Kai ailesini mi yoksa daha görmeden onu etkisi altına alan Rose' u mu seçecek? ⁣ Sonny neden Rose 'u görünce tüm hayatı tepetaklak olur ve yine kafayı Kaiile bozar? ¤ Aşk, Rock & Roll, dostluk ve bir sürü olayın akıcı bir şekilde anlatıldığı harika bir kitaptı. Kitap tam benim tarzımdı arkadaşlar o yüzden çok sevdim. Ve erkek karakterlerden kimi seveceğinize inan karar veremeyeceksiniz. Hepsi bi harika Ama benim favorim tabi ki Troy oldu. Herkese keyifli okumalar dilerim
2020 91. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2020 11:35
•⁣⁣⁣ Sizin de çok sevdiğiniz kitaplar da ne yazacağınızı bilmemek gibi bir sorununuz oluyor mu? ⁣⁣⁣ Ben şu an onu yaşıyorum ⁣⁣⁣ Aklımda binlerce cümle koşturuyor hatta hepsini çok beğeniyorum ama kağıt kalem başına geçince hepsi uçup gidiyor ⁣⁣⁣ •⁣⁣⁣ Ben kitaba bayıldım. Her karakter birbirinden efsaneydi ve hepsini okumak, hayatlarına yolculuk yapmak çok keyifliydi. Yazarımızın kalemine hayran kaldım. 477 sayfa akıp gitti ama ben son 100 sayfa da ekstra bi yavaşladım çünkü Troy'cum dan ayrılmak istemedim. ⁣⁣⁣ Hepimizin hayatında çılgın bir Troy'a ihtiyaç var hanımlar. Okuyan herkes bayılacak ona garanti veriyorum⁣⁣⁣ Aşk, dostluk, ihanet, Rock & Roll ve ⁣⁣çılgın partiler istiyorsanız doğru adrestesiniz. Hem kahkaha atıp, hem de karakterler ile kendi kendinize kavga ettiğiniz sonra da ben ne yapıyorum dediğiniz, devrelerinizi yakan bir kitap. ⁣⁣ Efsaneydi ya daha ne diyebilirim ki. Ben çok sevdim ve tam benim tarzımdı. ⁣⁣ Kitabı okurken yazarımızdan spoiler almaya çalışmakta ekstra bir keyifliydi ⁣⁣ Peki siz kimi tutuyorsunuz ⁣⁣ Kai Anderson mı?⁣⁣ Yoksa Çılgın Troy mu?⁣⁣ Benim rengim belli ⁣⁣ Ve bu kitabın filmi yapılmalı der susarım⁣ Kitabı okumama vesile olan herkese teşekkür ederim⁣⁣
Sarmal Yorum
Okunma: 02 Şubat 2020 00:19
Geçmiş ve şimdiki zaman arasında muhteşem bir bağ kurmuş geçmişin şimdiye ışık tuttuğu okunmasını çok çok tavsiye ettiğim bir kitap #sarmal Yeri geldiğinde Kai yapmış olma diye yalvardığım ,Pam yanlız değilsin diye bağırdım , salaksın Sonny diye çemkirdiğim ve sonunda oturup ağladığım bir kitaptı . . Kitabı okumaya ilk başladığım zamanlar normal karşılanmaması gereken şeylerin normalleştirilmiş olması aslında beni okuyup okumamak arasında küçük bir tereddüte düşürdü ancak o kadar akıcı o kadar güzel bir anlatımı vardı ki yazarımızın okumaya karar verdim ve iyikide bırakmamışım.
Sarmadı
2024 1. kitabı
Okunma: 02 Mart 2024 13:10
Merhaba kitap dostlarım, uzun bir aradan sonra yine sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum, malûm deprem bölgesinde olduğum için ben de çok zor günler geçirdim hayatım resmen bir milat gibi ikiye bölündü " Depremden Önce ve Depremden Sonra " diye... Bu süreçte çok kitap okuyamasamda, şiirlerime hiç ara vermedim, hep yazdım, elimden geldiği, kalemimden güç aldığım kadarıyla hep yazdım... Gelelim uzun bir aradan sonra ilk incelememe... Bu kitaba başlarken, beklentilerim çok daha farklıydı, okuduğum kitaplar arasında beni hayâl kırıklığına uğratan bir kaç eser arasında yerini almasını üzülerek söyleyebilirim... Beklentilerim koca bir boşluğun içinde kaybolup gitti, beklentilerim hayâl kırıklığı ile savrulup bitti... Yazarını tanıdığım için belki de bu derece üzüldüm... Eseri edebî yönden, dil, anlatım, yazım olarak derecelendirirsem ; anlatım güzel, dil anlaşılır, imla kuralları yerli yerinde, eserde geçen isimler yabancı olmasına rağmen kolay telaffuz edilir biçimde... Amaa iş kitabın asıl konusuna gelecek olursam, ilk etapta "Sarmal" ismi beni cezbetmişti, fantastik, gerilim, kurgu, o da olmadı polisiye filan sanmıştım... Kadın bir okur olarak, şunu net bir şekilde izâh edebilirim... Gerçekten "Sarmal" beni hiç sarmadı, baştan sona kadar , kitabın içinde geçen kadın kahramanların, fiziksel yönü, cinsel yönden neler hissettitdiği işlenmiş... Ben bu eseri okurken çok sıkıldım, bir o kadar da hemcinslerimin sadece "cinsel bir obje" gibi vurgulanmasından çok rahatsızlık duydum... Ve eseri yazan arkadaşıma naçizane gerçek duygularımı yazacağıma söz vetdiğim için bu kadar acımasız eleştiri yaptım... Ona ve biz kadınları "cinsel bir obje" gibi gören tüm karşı cinse şunu söylemek istiyorum... Biz kadınlar, fiziksel yönden sizden farklı olsak da, cinsel bir obje değiliz,
1000k
2021 154. kitabı
#seldaileoku #okudumbitti #kitapyorumu ‍️Herkese merhaba, bugün ülke sınırları dışına çıkıyoruz. Şöyle bir Amerika havası alalım ne dersiniz? Üniversite yıllarından beri arkadaş olan Kai,Troy,Sonny.Okul yıllarında ufak bir müzik grubu olan bu üç genç için seneler araya girmiş,herkes kendi yolunu belirlemiştir.Kai'nin Pam ile güzel bir evliliği ve 2 çocuğu vardır.Troy, doktor olmuş kendi alanında ilerliyordur.Sonny ise bir bar açmış,Darcia ile evliliğini idame ettiriyordur.Ama geçmişte yaşadığı hüsranı hiç bir zaman unutamamıştır.Bunun sebebini ise Kai'ye bağlamaktadır.Sonny,Kai'ye bir teklif sunar ve grubun tüm üyelerini bir araya getirip,20.yıl etkinliği düzenler.Kai,sosyal medya hesaplarında,etkinliğin mesajlarını okurken kızıl bir afetin yazdığı mesaj dikkatini çeker.Rose ile tanışması gerçekleşmiş olur.Kai için bu yolculuk tam bir çıkmaz sokak olacak, gittiğine gideceğine pişman olacaktır. Bu üç genç nasıl tanıştı? Kai ve Sonny arasında nasıl bir olay geçti? Sue kim,Sonny ile nasıl bir bağlantısı var? Kai ve Rose arasında neler olacak? Sonny neyin peşinde? Rose'un amacı ne? Kai için nasıl bir son olacak? Yine tıkandığım bir yorum analizi.Bir kitap bu kadar mı güzel olur? Yazarın Türk olduğunu bilmesem vallahi Amerikalı derdim.Tadı damağımda kalan bir kitap oldu.Olaylar,olaylar.Geçmiş,gelecek döngüsü muhteşemdi.Ah be Sonny.Her şeyi yanlış anladın be adamım.Yahu bu erkek milleti neden bu kadar ön yargılı.(Lafım herkesi kapsamıyor tabiki )Ya sana ne demeli Rose.Yemin ediyorum bu kadına ıslak odunda kâr etmez.Tüm sinir sistemimi bozdu yelloz.(Affınıza sığınıyorum ama daha da fazlasını hak ediyor)Tamam geçmişine çok üzüldüm ama hiç mi ders çıkarmadın yılan kadın?Ortalığı birbirine kattın.Oy oy oy bir de Çılgın Troy'umuz vardı ki sormayın gitsin.Dibim düştü.Şşşşş
Okunma: 05 Ocak 2020 18:03
Reklam arası, sıradan anları olmayan , her bölümü final sahnesi tadında yabancı bir diziyi izler gibi okudum. Heyecan ve merak duygusu daima hat safhadaydı... Her bir karekter, gerçek hayatta hayat hikayelerini dinlediğimiz insanlar gibiydi. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Kimse dört dörtlük değil... Her insan içinde biraz kötü ve her kötü kalbinde biraz iyilik barındırıyor. Her bir karakterle tanıştığıma memnun oldum.
Sarmal
Okunma: 06 Ocak 2020 15:18
#okudumbitti #cemaksu #sarmal 477 #sayfa Merhabalar Bu ay Cem Aksu(@cemaksu4real )'nun @sokakyayingrubu 'ndan çıkan "SARMAL" adlı kitabın okumasını sonlandırmış bulunmaktayım. #kitapalıntıları "Her yeni başlangıç eskimeyecek bir sonun habercisidir."(syf.9) . "Bir babanın,çocuğuna vereceği en güzel hediye,annesini sevmektir."(syf.12) . "Bekletilmek reddedilmenin ön sözüdür. (syf.107) . "Gerçek dostluk iki bedende bir ruhtur(syf.267) . "Gerçek dostlar yıldızlar gibidir,karanlık çökünce ortaya çıkarlar."(syf.391) #kitapyorumu Bir rock grubunun dostluk temasının işlendiği kitap sizi tamamen ters köşe yapıyor. Sonda aaa diyebiliyorsunuz.Kurgu bakımından ele alındığındaysa alt yapının zengin olduğu görülüyor.Yer,mekan ve zaman kavramı dengeliydi.Dil ve anlatım bakımından da akıcılığa sahip olan kitabımız ,kapak olarak da sadelik tercih edilmesi sebebiyle benden tam puan almıştır. Geçmiş ve gelecek arasında ki geçişler biraz kafa karıştırsa da genel olarak kaliteli bir kitap.Kimi okur içeriği +18 bulsa da pornografik bir kitap olmadığını belirtmek isterim.Erotik bir anlatıma sahip olsada fazla derine inmeden yüzeysel bir anlatım tercih edilmiş.Sonlara doğru gereksiz uzatmalar taşısa da ,sonda ki süpriz son beni tarumar etti .Beklemediğim bir sondu. Entrikalarin olduğu dallası aratmayacak intikam plânının 20 yıl sonra şu yüzüne çıkması, psikolojik olarak sorunların getirileri, kayıplar, süprizler,hoş geldinler... Kitap karakter bakımından çok zengin ama benim has karakterim Troy oldu... Kitap seri olarak devam etmesi ayrı bir sevinç yarattı.Yazarımızın ilk kitabı olmasına rağmen grup olarak çok beğenildi ve ikinci kitapta,kitaptaki karakterlerin bir kaçı üstünden ilerleyecektir.Hava da kalan bir kaç konunun ikinci kitapta işleneceğini düşünüyorum. Kaleminiz ve
2021 180. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2021 12:43
Sonny, üniversitede kurdukları rock grubunun yıllar sonra yeniden bir konser vermesi için eski grup arkadaşlarına haber verir. Kai Andersen de bunlardan biridir. Kai, çocukluk arkadaşı ve en yakın dostu Troy’la, çok sevdiği eşi Pam ve iki çocuğuyla çok mutlu olsa da bir süredir biraz boşlukta hissetmektedir. Konser, eski günleri anmak için güzel bir fırsat olacak olsa da, hayatına girmeye çalışan bir kadın Kai’ın, Sonny’nin, Pam’in ve daha pek çok kişinin hayatını değiştirecektir. Acaba dostlukların, evliliklerin, sevginin sınandığı bu uzun ve zorlu süreçte neler yaşayacaklar, okuyup görün derim. Geçmiş ve şimdiki zamanın iç içe anlatılması çok hoşuma giden detay oldu. Bir bölüm Kai, Sonny, Pam veya Troy’un gençliklerini okurken, diğer bölümde şimdiye dönüp olanları merak, sinir, heyecan ve bir sürü duyguyla okudum. Kai’ya başlarda çok kızdım; sonraysa çok üzüldüm. Sonny’ye başta çok üzüldüm; sonraysa çok ama çok sinirlendim. Troy belki de kitapta en sevdiğim karakter oldu, keşke herkesin böyle bir tane dostu olsaydı dedim. Pam ve Darcia da hikayeyi zenginleştiren, başarılı kadın karakterler olmuştu. Bir de Rose var tabi ki evlere şenlik, okuyan herkesin içindeki şiddet eğilimini tetikleyeceğine eminim Keşke daha farklı olsaydı dediğim neler neler oldu ah ah ama sonuç olarak bu kadar akıcı, sürükleyici; ihanet, aşk, şehvet, sevgi, dostluk, kıskançlık, hırs, öfke, özlem, hasret gibi tüm duyguları başarıyla anlatan bir kitap okuduğum için mutluyum. Adı gibi duygu sarmalı içinde okuduğum kitabın sonu da çok şaşırtıcı ve merak uyandırıcı bitti. kısımların da olduğunu belirteyim yorumumu bitirmeden. Yazarımıza kaleminize sağlık diyorum ve devamını bekliyorum
Okunma: 05 Ocak 2020 00:36
Kitapta Rock müziğine gönül vermiş bir arkadaş grubunun geçmiş ve bugün arasında yaşadıkları olayların anlatıldığı kitapta gerçek dostluğun, sevginin, hoşgörünün üzerinde durulmuş. Rock müziğin ezgilerini okudukça hissediyor insan. Pam ile evli ve 2 Çocuk babası yakışıklı Kai boşluğa düştüğü bir anda yanlış adım atar ve erkek avcısı Rose ile sosyal medyadan yazışır. Gençlik yıllarında Rock müzik yaptığı günlerin anısına yapacakları konserde arkadaşları ile tanışan Rose Sonny i geçmişe götürür. Troy Darcia Sue ve diğerlerinin hayatları devamı kitapta . .Adı gibi sarıp sarmalayan sade dili akıcılığı ile duyguları bire bir yaşatan kitap umulmadık bir sonla bitiyor. 2. kitabın müjdesini aldığım için çok mutluyum. Kalemin hiç tükenmesin @cemaksu4real harika bir kitaptı. . . . Bir cocuk gelişimci gözüyle : Çocukluğun ne kadar önemli olduğunu ve geleceğin temel taşlarını attığında bu kitapta görmekteyiz. Kişi ne ile beslenirse hayatına onu yansıtır. Annesini kaybetsede üvey annesinin sevgisiyle harika çocukluk geçiren sevgi dolu Kai ile bir gecelik ilişki sonucu dünyaya gelen yıpranarak büyüyen bir anda servete konan hırçın ve intikam dolu Sonny .... . .#Alıntılar . Birgün vicdanınız ile mantığınız arasında kalırsanız vicdanınızı seçin. Çünkü mantık kişisel çıkarlarınızı korur oysa vicdan tüm insanlığı... .Kıyafet, insanın karakterini değiştirir. Nasıl giyinirsen kendini öyle hissedersin. .Hayat kendiliğinden ne iyi, ne kötüdür : Ona iyiliği kötülüğü katan sizsiniz.