Boys of Tommen #3

Saving 6
İngilizce

2025 18. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2025 19:41
Joey ve Aoife, ansızın aklıma gelip boşluğa dalmamı sağlayacak o unutulmaz çiftlerden biri oldular. Shannon’ın hikâyesini okurken Joey’i zaten çok sevmiştim. Babaları Teddy, sevgi ve merhamet nedir bilmeyen, işsiz, alkolik bir zalim. Sürekli gerilime sebep olup ailesine fiziksel ve duygusal şiddet uyguluyor. Anneleri Marie ise daha 14 yaşındayken hamile kalmış, hayatı boyunca şiddet görmüş ve dengesiz bir karakter. Sürekli başkalarına bel bağlayan, tüm yükü çocukların omzuna bırakan, Teddy’i terk edemeyen ve ilaçlarla ayakta duran bir anne. Bu aile yapısının içinde, ilk çocuk Darren’ın 18 yaşında evi terk etmesiyle birlikte tüm sorumluluk henüz 12 yaşındaki Joey’nin omuzlarına kalıyor. Joey, kardeşleri için sadece bir abi değil, adeta anne-baba oluyor. ♡♡♡ "It’s n-not fair on y-you… always h-having to s-save me.” “That’s my job, Shan. I’m your big brother. I will always stick up for you.” ♡♡♡ Joey, Aoife Malloy’u gördüğü ilk gün ona tutuluyor ve o ilk karşılaşma anlarından itibaren her bir diyaloglarına hayran kaldım. Aoife tam Joey’nin ihtiyacı olan kişiydi: sosyal, kendine güvenen, hazır cevap ve asla geri adım atmayan bir karakter. Ne istediğini biliyordu ve istediği şey Joey’di. ♡♡♡ “How about the universe where you quit pretending that my mere presence irritates you and admit that you adore the ground I walk on .” ♡♡♡ Joey’nin hayatındaki iniş çıkışlar, onların ilişkisinde de aynı etkiyi yaratıyor. Dahası, Aoife’nın da anne ve babasının problemli ilişkisinden kaynaklanan kendi travmaları ve güven sorunları var. Ancak bütün bu zorluklara rağmen, Joey zihnini rahatlatmak için haplara yönelirken Aoife hep onun yanında oluyor, onu kurtarmaya çalışıyor. Saving 6 (6'yı Kurtarmak) adı buradan geliyor. ♡♡♡ "What have I gotten myself into?" "The best relationship
Saving 6Chloe Walsh · Piatkus · 2023173 okunma
2024 47. kitabı
Duygusal olarak yıpratıcı ama yine de içine çeken bir kitap Saving 6. Aslında seri hem sinir edip hem de okutuyor kendini. 13'lerden farklı olarak ise aile dramı yanında bağımlılık var bu kitapta. Öncelikle Johnny ve Shannon okumadıysanız bu kitaba başlamayın bence. Karakterler farklı, Saving 6 zaman olarak farklı olsa da Joey karakterini önceden tanımanız gerek. Bazı yaşadıklarını önceden okuyup geçmişini okuyunca da benimsemeniz gerek. Kitap, Joey'in Aoife ile ilk tanıştığı günden başlıyor. Zamanla arkadaşlıkları ve aşkları şeklinde ilerliyor tabii ama bitmiyor. Aslında slowwwwwwwwwun da slowu kitap. Çünkü Joey'in aile sıkıntıları, hayatındaki çıkmazlar ve bağımlılığı ön planda kitap boyunca. Aoife ile Joey okumak için çok beklemeniz gerekiyor. Duygusal olarak paramparça olup mahvolmadan mutluluk vermiyor yazar. Ben bu seriyi seviyorum. Joey beni paramparça etse, slowluğu ve bazı sahneleri okumak yorsa da puan kıramıyorum kitaptan. Bu haliyle güzeldi. Ama bir konu var ki değinmezsem içimde kalır. Aoife karakteri çok seviyor, güzel seviyor. Gerçek hayatta Joey gibi bir adamla birlikte olan bir tanıdığım olsa asla müsade etmem, bir şekilde kızı kurtarmaya çalışırım. Çünkü bağımlılık çok farklı bir seviye bana göre. Joey kitapta beni yaraladı, kıyamadığım çok sahnesi oldu ama Aoife'nın yanında olurdum hep ben. Her şeye rağmen Aoife, Joey'in yanında dursa da mesela ben duramazdım. Sevgi ne kadar büyük olursa olsun, bazı konular farklı olabiliyor. Bu noktada yazar -bence- çok tetikleyici ve tartışmalı bir konu seçmiş ve çok güzel de işlemiş. Bazı noktalarda farklı açılardan bakmayı da gösteriyor. Redeeming 6 için acele etmiyorum ancak bir çılgınlık anında okuyacağımdan da eminim.
Saving 6Chloe Walsh · Piatkus · 2023173 okunma
Bu kitaba bu kadar düşük vereceğimi hiç düşünmezdim..
·864 syf.·
2026 18. kitabı
Altı'yı Kazanmak Chloe Walsh Herkese selam Chloe Walsh’un Tommen Erkekleri serisinin dördüncü kitabı Altıyı Kazanmak’ı bitirdim ve dürüst olayım: bu kitap beni gerçekten sinirlendirdi. Yaklaşık 890 sayfa boyunca okuduğum şey, ilerleyen bir hikâye değil; aynı hataların, aynı kaçışların, aynı yıkımın tekrar tekrar önüme konulmasıydı. Ne Joey ilk kitapta tanıdığım Joey’di ne de Aoife başta sevdiğim Aoife. Üçüncü kitabın sonunda Joey’nin “Sen benden daha iyisini hak ediyorsun” diyerek geri çekilmesi bana umut vermişti. Ama bu cümle bu kitapta tamamen içi boş bir lafa dönüşmüş. Joey’nin yaşadıklarını inkâr etmiyorum. Ev ortamı, ailesi, bağımlılığı… Bunlar kolay şeyler değil. Ama sorun şu ki Joey, ne kadar canı acırsa acısın, bunu değiştirmek için en ufak bir sorumluluk almıyor. Her zorlandığında yine uyuşturucuya dönüyor, yine kaçıyor. Ve bu kitap boyunca herkes onun için bir şeyler yaparken, Joey’nin kendisi neredeyse hiçbir şey yapmıyor. Johnny’nin annesi Edel, babası John, Aoife, Aoife’nin ailesi… Herkes defalarca onun için çabalıyor, onu ayakta tutmaya çalışıyor. Ama Joey, kitabın büyük kısmında bu çabanın karşılığını verecek en ufak bir adım atmıyor. Aoife ise beni asıl öfkelendiren karakter oldu. Sevgiyle, sadakatle açıklanamayacak bir noktaya geliyor. Joey’i ne olursa olsun bırakmayacağını bile bile, kendini tamamen ikinci plana atıyor. Bu fedakârlık değil; kendinden vazgeçmek. Ve roman bunu sorgulamak yerine, neredeyse kutsallaştırıyor. Ben bunu okurken romantik bir bağ değil, sağlıksız bir bağımlılık gördüm. Hamilelik kısmıysa benim için bardağı taşıran yer oldu. Bu bilinçli bir karar değildi, evet. Ama asıl problem bu değil. Problem, her şey bu kadar darmadağınıkken Aoife’nin henüz 18 yaşındayken bu yükü sırtlanmayı “doğru” bir şeymiş gibi görmesi. Okulu var, hayalleri
2025 166. kitabı
Altı'yı Kazanmak ~ Chloe Walsh #KitapYorumu "Bırak sana yardım edeyim. Seni kurtarmama izin ver, Joey." "Kurtaramazsınız. Kurtarılacak bir şey kalmadı, Bayan Kavanagh." Bu kitapta serinin diğer üç kitabı gibi beni deli gibi ağlattı. Joey'yi o kadar çok seviyorum ki…Tükenmişlik hali, pes etmesi, artık devam edemeyeceğini düşünmesi canımı çok yaktı. Sürekli yorgunum demesi aldı beni duvardan duvara vurdu o hallerini sonuna kadar hissettim MAHVOLDUMM. Ve her tükenmişlik anında, hata yaptığında Aoife'ye "benden nefret etme" demesi… PARAMPARÇAYIMM. Aoife O kadar güzel bir karakterdi kii! Tek bir an bile Joey'den vazgeçememesi, ona hep inanması, başkalarının da Joey'e inanması için çabalaması… Kalbim ya. Aralarındaki ilişki bazı noktalarda tehlikeli olsa da iyi ki birbirlerine sahipler. İkisinide çok seviyorum. Joey'in dünyanın en iyi abisi olduğunu düşünüyorum, aksi hiçbir yorumu kabul etmiyorum. Kardeşleri için yaptığı her şey o kadar büyük bir fedakarlıklar ki… Her sahnede çok duygulandım ağladım ama en çok Joey'in Edel ve John'la olan sahnesinde mahvoldum. Edel ve John'u da çok ayrı seviyorum. Lynch'lerin en büyük şansı bu aile. Joey'in babasından nefret ediyorum. Belki de en nefret ettiğim karakter olabilir. Ama en az babası kadar annesinden de nefret ediyorum ve asla affetmiyorum. Joey'e bıraktığı zarar, ona bir an bile sevgisini göstermemesi o kadar kırıcıydı ki... Joey'im ya, canım benim. Bu kitaptaki Gibsie... Çok seviyorumm. Kısacık sahneleriyle bile kitaba renk katıyor.🩷 Kendi kitabında içimizden geçecek kesin. Kitap çok uzundu, bazı sahneler birbirini tekrar ediyordu ama bu sahneler bana daha gerçek hissettirdi. Çünkü Joey’nin o dibe tekrar tekrar batışını okumak… İçimi paramparça etti. Çok güzeldi. Serinin her kitabını ayrı ayrı çok
Chloe Walsh'ten Altıyı kazanmak incelemesi
2025 102. kitabı
Selam yeni bir kitap ile geldim Öncelikle bu kitapın yorumu bolca spoiler içerecektir. Daha okumayanlar yeni okuyanlar için kısaca spoiler olmadan yorumumu açıklayayım size Spoiler'sız yorumum: Bilmeyenler için bir özet geçeyim hemen. Bu kitap aslında bir serinin 4. Kitapı 1 ve 2. Kitaplarında On Üç’ü Bağlamak On Üç'ü Saklamak okuduğumuz kız karakterin (Shannon) abisinin hikayesini 3 Altı'yı Kurtarmak ve 4 yani bu Altı'yı Kazanmak kitapta okuyoruz. Serinin ismi Tommen Erkekleri serisi. Aslında şahsi yorumum olarak (bilmiyorum siz demi öyle düşünüyorsunuz) Shannon'ı değil de abisini ilk kitapta okumak isterdim. Çünkü Shannon'ın abisi Joey'in hayatını 1998 yıllarından okumaya başlıyoruz. Yanı daha Shannon ve Johnny beraber olmadan con önceye dayanıyor onun hikayesi. Kısacası yıl ve zamana yore karakterleri sıralamalı bir şekilde okusaydık daha güzel olabilirdi diye düşünüyorum. Seri ilk başta gözünüzü korkutuyor olabilir yazarımız Chloe walsh 600-800 sayfalık kitaplar yazmaya bayılıyor. İlk başlarda benim gibi "ya ben 800 sayfalık kitapı nasıl okuyacağım" diye düşünebilir siniz. Ama size ne yalan söyleyeyim ben bu kitapı değilde bi önceki 6 yı kurtarmak kitapını (Çünkü o kitap en azından 600 sayfalık tı 800 sayfa değil) bir günde bitirdim. Zaten kitap kendini okutturduğu için akıcı bir şekilde okunduğu için Bu kitabı ya da bir önceki kitabını asla bir günde bitiremezdim Bunun nedenini kitabın güzel yazılmış olduğuna bağlıyorum Başta da dediğim gibi kitap çok eski bir zamanda geçtiği halde Hiç Öyleymiş gibi hissettirmedi bana telefon filan elektronik aletler çok bulunmasa da bana hiç o eski zaman atmosferini vermedi Kısaca incelemem bu şekildeydi okumak isteyenlere tavsiye edilir ancak yine de "kitaplar çok uzun sayfalı okuyamam" diyorsanız o zaman hiç şans vermeyin derim. Bazen bir günde
Yorum
2025 13. kitabı
Garip bir şekilde bu seriyi severek okudum; ancak bu kitap, diğerlerine kıyasla kendini çok tekrar etmişti. Bazı yerlerde “Buna gerçekten gerek var mıydı?” diye düşündüm. Gereksiz yere uzatılmış ve duygusal olarak boğucu kısımlar vardı. Yine de kitabı severek, birkaç gün içinde bitirdim. Serinin diğer kitaplarını da merak ediyorum; fakat yorumlarda, diğer kitaplara göre daha travmatik ve tetikleyici içerikler olduğunu okudum , devam edip etmeyeceğimden emin değilim.
2025 68. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2025 11:03
Altı’yı Kazanmak kitabının yorumu ile geldim.Devam kitabı olduğu için konu yazmadan direk hislerimden bahsedeceğim. Kitapla alakalı yapacağım ilk eleştiri kesinlikle gereksiz uzun olması. Sanki sürekli aynı şeyleri okuyorum gibi hissettim. Joey karakterini çok seviyorum ama sürekli aynı şeyi okumaktan mı bilmiyorum bir noktada ondan da sıkıldım.Joey sürekli özür diliyor yaptıkları için,Aoife’yi hak etmediğini söylüyor. Sonra tekrar uyuşturucu kullanıyor. Tabii ki başına gelen şeyler kolay değil ,bununla nasıl başa çıkacağını da bilmiyor.Aoife gerçekten iyi dayandı yani. Çünkü bir olay yaşıyor Aoife,Spoiler olur söylemiyorum ama dedim yani artık yok devam etmez bunlar.O kadar şey yapmasına rağmen Aoife karakterini ben yine de sevemedim. Böyle hareketleri falan avam geliyor bana , kibar ve tatlı bir annesi var ama niye böyle çözemiyorum.Kitabın son sözünde Shannon gözünden bir bölüm vardı ,şöyle diyordu Joey ve Aoife ile ilgili, başkaları için kötü olsalar da birbirleri için mükemmeller diye. İnanılmaz toksik yanları da var ama bir noktada aşkları hep galip geliyor.Kitapta yaşanan çoğu olayı diğer kitaplarda okuduğumuz için biraz tekrar oldu dediğim gibi aralarda bayağı sıkıldım. Son 100 Sayfası çok güzeldi.Edel ve Joey’nin diyaloglarını sayfalarca okuyabilirim gerçekten. Edel mükemmel bir karakterdi. Keşke o da geçmişini Joey ile paylaşsaydı. Ya da en azından paylaştığını okusaydık .Joey ile daha yakın hallerini görmek isterdim. On Üç’ü Bağlamak ve On Üç'ü Saklamak kitaplarını daha çok sevdim. Keşke yazar daha kısa tutsaydı ve tekrara düşmeseydi. Normalde daha düşük puan verirdim ama bu dünyayı seviyorum gerçekten. Daha düşük puan vermeye gönlüm razı olmadı
Altı'yı KazanmakChloe Walsh · Martı Yayınları · 2025173 okunma
beni bu kadar yıkabilen mahveden helak eden tek kitap
2026 2. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 18:03
(Spoiler içerir) Selamlarr benim için anlamı çok büyük olan bir kitapla karşınızdayım. Yorumunu asla hak ettiği gibi yapamayacağımın farkındayım bu beni üzse de burada bir incelemeyi hak ettiği için şu yazıyı yazıyorum. İlk olarak bu kitabı okuduğumda ilk üç kitabın ne kadar masalsı(?) olduğunu anladım çünkü aklınıza gelen tümm kötü şeyler tümm kötü hisler bu kitapta var. Yaşananların korkunçluğu ve yazarın hepsinin bize hissettirmesi o kadar kötüydü ki. Çokça ağladım şu kitap için ne kadar gözyaşı ne kadar mendil harcadığımı bi ben bi allah bide şevval biliyor çok zordu. Ama işte en çok sevdiğim kısmı da bu, beni aşırı etkileyebilmesi. Aslında kitapta yaşanacak olayların hepsini ilk iki kitaptan dolayı biliyosunuz ama olayların joey tarafından yaşanması… bakın işte bu ciddili tramva hem de hepsi. Shannonın anlatımında kartopu olan bişey joey de çığa dönüşüyordu. Joey seni çok çok seviyorum başka bir karakteri bu kadar sevebilir miyim bilmiyorum seni burda öv öv bitiremem keşke senin harika iş çıkardığını her zaman mükemmel bir oğul mükemmel bir baba mükemmel bir abi olduğunu söyleyebilseydim. Marienin senin üzerinde bu kadar etkin olmasına dayanamıyorum ağlayasım geliyor böyle bir hayat yaşadığın için çok üzgünüm. Tabii yaşattıkların için bir şey diyemem. Bağımlılık mevzusunda bi ara bunaldım aiofe ciddili iyi dayandı. Sadece kendini düşünerek fazlasıyla bencillik yaptın. Kendinde değilken yaşananlar ve çevresine yaşattıklarını okumak oldukça zordu hem aşırı sinir oldum hem de çok üzüldüm. Büyükanne ve Büyükbabasıyla olan ilişkisine de değinmek istiyorum. Ne zaman ismlerini görsem içim cız ediyor çünkü joey onları çok seviyor tıpkı onların da joeyi sevdiği gibi hem de koşulsuz ilk defa. (aiofeyi saymıyorum) kardeşleri de tabiki çok seviyorlar ama
Puan vermedi
“Hey, aygır.” “Hey, kraliçe.” “Güzel bacaklar.” 3. kitapta Joey Lynch’in hayatının zorlu yanlarına, yaşadığı travmalara ve içinde bulunduğu karmaşaya onun gözünden tanık olmuştuk. Bu 4. kitapta ise, Joey’nin hayatında dışarıdan görünenlerin ötesinde neler olup bittiğini daha derinlemesine öğreniyoruz. Shannon Tommen Koleji’ne başlarken,Joey’nin kendi içinde verdiği acı dolu savaşı, bağımlılıklarıyla,aile sorunlarıyla ve en karanlık anlarında yanında olan Aoife ile ilişkisini yakından takip ediyoruz.Bu kitap, Joey’nin sadece dışarıya gösterdiği yüzü değil, aslında kim olduğunu ve onunla birlikte nasıl ayakta kalmaya çalıştığını anlatıyor. Yine kalbimizin orta yerine Joey Lynch yerleşiyor. Her şeyin ters gittiği, hayatın sadece tokat atmaktan ibaret olduğu bir dünyada Joey, hayatta kalmaya değil, ayakta kalmaya çalışıyor. Evinin içi cehennem, kalbinin içi enkaz. Ama yine de bir kıza, Aoife Molloy’a, kendince kirli elleriyle tutunuyor. Bu hikâye sadece iki gencin aşkı değil, aynı zamanda kırık bir ruhun kendini toparlamaya çalışmasının, bir kızın da o ruhu yere düşürmemek için savaşmasının hikâyesi. Joey Lynch… adını her andığımda içim burkulacak. Çünkü bu çocuk sadece bir karakter değil. Hayatın darbesini yemiş her çocuğun sesi gibi. Sessiz, küskün, öfkeli… ama aynı zamanda sevgiye susamış, korumacı ve kendine en çok kendisi zarar veren biri. Joey’nin bağımlılıkla mücadelesi öyle zorlu ve sancılı ki, okurken insanın içi burkuluyor. Hani bazen birini seversin, onun için en iyisini istersin ama o kişi kendi şeytanlarıyla savaşırken sen sadece seyirci olursun ya tam öyleydi. Aoife ise tam tersine, kalbi o kadar büyük ve kararlı ki… Ona hayran olmamak elde değil. Çünkü Joey’nin hayatındaki karanlık ne kadar derinse, Aoife’nin ona tutunma arzusu da o kadar güçlü. İkisi
·864 syf.·
2025 35. kitabı
Altı’yı Kurtarmak ve Altı’yı Kazanmak kitapları, ilk iki kitabın yaşananlar açısından neredeyse aynısı olsa da, yaşayanlar değişince okuması benim için zor olmadı. Asıl öğrenmek istediğim, o hayatın Joey tarafından nasıl göründüğüydü. Acıları yarıştırmak ya da karşılaştırmak gibi olmasın ama Shannon’un ailesi ne kadar berbat ise, Joey’in ailesinin daha da berbat olduğunu düşünüyorum. Bilmeyenler için belirtmek isterim ki; Joey ve Shannon aynı anne babadan kardeşler. Yaşanan her şey aynı olsa da, sebepler ve sonuçlar değişmese de, bu iki kitap beni biraz daha fazla yaraladı. Koruyucu rolüne sadık kalmayan anne ve babanın görevini, sıradaki ilk sorumluluk sahibi evlat olarak üstlenmek zorunda bırakılan Joey’in tek motivasyonu kardeşlerine duyduğu sonsuz sevgi. Kendini koruyamadığı her şeyden kardeşlerini korumak için gösterdiği çaba fazlasıyla yıpratıcıydı. Çocuk olma fırsatını hiç yakalayamamış olması, kendisine ait olmayan çocukları büyütmek için katlandığı baskı, zihninin içinde çok önemli bir şeyi parçaladı muhtemelen. Bir bölümde; “İçim o kadar ölüydü ki, beni kesip açsalar içimdekiler simsiyah çıkardı. İşte bu kadar karanlık hissediyordum, içim bu kadar çürümüştü. Ne kadar da düşmüştüm.” demişti. Çok erken yaşta bu tükenmişlik noktasına gelmek ve kendini tamamen yok etmeyi delicesine isterken bunu yapamamak… Yaptığın fedakârlık baş döndürücü, Joey. Sen olmanın nasıl bir his olduğunu tam olarak bilemesem de, başkalarının sana yakıştırdığı karanlığa rağmen şunu söylemek istiyorum: Sen o değilsin. Sana inanıyorum.

Chloe WalshYazar · 2 kitap
Chloe Walsh, TikTok, Goodreads ve Amazon'da popülerlik patlaması yaşayan 'Tommen Erkekleri' serisinin çok satan yazarıdır. On yıldır yeni yetişkin ve yetişkinlere yönelik çağdaş romantizm yazıp yayınlıyor. Kitapları birçok dile çevrildi.