Seçilmiş Cəza

Seçilmiş Cəza
9789952190745
Azerbaycanca

2015 67. kitabı
Kitabı 2 yıldır ki okumuş bulunuyorum. Aklımda yalnızca olayların akışı ve sonuç kaldı. Karakterlerin isimlerini sorarsanız hiç birini hatırlayamam. Kısaca aklımda kalanlardan özet geçmem gerekirse: Elhan Elatlı`nın yaratdığı Kanbay Kasımlı adlı detektivi var. Çok az konuşan, insanlarla pek içli dışlı olmağı sevmeyen, her kesin pek sevemeyeceği karakter. Yine onun işi araştırmasıyla olayların içine giriyoruz. Bir aileye gece misafir geliyor. Ve her şey bundan sonra başlıyor. Akşam iş dönüşü kadın eve gelince kocasını kapının önünde ölmüş görüyor.(Çok feci bir şekilde.) Misafirse ortalıklarda yok. Misafirin kim olduğunu da sorarsanız kocası ölen kadının erkek kardeşi... Kanbay Kasımlı ve polisler olayları araştırmağa başlıyor. Haliyle de detektiv ve polis arasında çekişmeler de yaranıyor. İşin içine bi de yan komşular karışınca cinayet esrarengiz hal alıyor. Seçilmiş ceza ne demek derseniz? Sonu hiç ummadığınız şekilde sonuçlanıyor derim. Spoiler vermek istemiyorum ama okursanız çok şaşırıp, yazarın düşünce tarzına hayran kalacağınıza eminim.
2024 6. kitabı
Bu kitap süperdii. İlk başlarda isminin neden "Seçilmiş ceza" olduğunu anlamamıştım. Ama bitirdikten sonra anladım. Sonu hiç tahmin etdiğim gibi bitmedi. Muhteşemdi bence. Qanbay Qasımlı gerçekten çok iyiydi. Yaptığı herşeyi hayranlıkla okudum. Acayip anlamlı bir kitaptı bence. Sonuda fazlasıyla anlamlıydı. Eğer Azerbaycanca biliyorsanız ve dedektif roman seviyorsanız mutlaka okumalısınız.
2025 44. kitabı
Bir Elatlı pərəstişkarı olaraq bu əsərdədə tüklərim biz-biz oldu. Artıq yazarın dəstxəttini bildiyim üçün bu kitabın sujet xəttini anlamaq çox rahat oldu. Sadəcə onu deyə bilərəm ki, bunu gələcəkdə olacaq övladlarımıda tətbiq edəcəm. Öz ovladınızı gözünüzdən kənar qətiyyən qoymayın, nəinki uşaq yaşlarda 20 li yaşlardada qorumaq nəzarətdə saxlamaq lazımdır. Bir çox əsərlərində qadınları pis qələmə alsada bu əsərdə bir qadının qeyrətini və namusunu təmizləmək üçün özünü oda atmağı çox möhtəşəm vurğulanıb. Ümumən Elatlının əsərlərini oxuduqca dünyaya qarşı sanki daha tədbirli oluram. Tövsiyyəm budur ki, gələcəkdə valideyn olacaq şəxslər övladlarınıza zaman ayırın... Seçilmiş Cəza Elhan Elatlı
2017 4. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2017 00:00
Ayda bu kitab necə maraqlı idi... Sonuna kimi maraqla oxuyub,maraqla sonuna çatmışdım. Və sonu məni yetərincə şok etmişdi o zamanlar Amma indi anlayıram ki,bu ölkədə niyə xəfiyyəlik qeyri-qanuni sayılır. Qanuni olsa, heç nə əvvəlki kimi olmaz. Xəfiyyələr də Qanbay müəllim kimi olsa,heç nə əvvəlki kimi olmaz...
Biraz spoiler var
2024 7. kitabı
Okunma: 11 Kasım 2024 23:14
Bakıda bir binada yoldaşının evdən çıxması ilə hadisə baş verir.Nafiz qəddarcasına öldürülür.Bunun kim elədiyini araşdırmağa başlayırlar. Cinayətin araşdırılması üçün Nüsrətov'a müraciət edirlər bununla birlikdə Qasımlıda bu işə əl atır. Nüsrətov cinayətkarı tapdı. Görəsən həqiqətən tapdımı? Qasımlı ondan əvvəl cinayətkarı tapmışdı sadəcə özü bilərək cinayətkarın kim olduğunu demədi. Burda da kitabın adı yadımıza düşür Seçilmiş cəza, həqiqətən də elə idi. Mən şəxsən kitabı çox bəyəndim və böyük şiddətlə tövsiyə edərəm.
2023 27. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2023 22:58
Ümumillikdə onu demək istərdim ki, Elxan Elatlı çox da qəliz gedişatlı əsərlər yazmasa da , həmişə axıcılığı olan əsərlərin müəllifidir. Xəstə ruhlar , Eksperiment kitabları müəllifin ən bəyəndiyim kitablarındandır. Bu kitaba gəldikdə isə onu deyə bilərəm ki kitabın 3/4 hissəsini çox könülsüz oxudum və çox primitiv yazıldığını düşündüm amma kitabın sonuluğu məni çaşdırdı.
Düşünce
2026 5. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 21:20
Elxan Elatlı hər zamankı kimi yene şoka saldı bizləri, heç gözlənilməyən bir sonluqla qarşlılaşdım, ilk başda qatilin kim olduğunu rahatlıqla anlaya bilirsen lakin sonda kı, həqiqətləri öyrənən zaman yanıldığını anlayırsan... oxumağa dəyəcək əsərlər siyahısındandır.
2025 1. kitabı
Elxan Elatlının oxuduğum və ən sevdiyim kitablarından biri Seçilmiş Cəzadır.Kitab qısa olmasına baxmayaraq o qədər gözəl yazılmışdı ki... Ümumiyyətlə Elxan Elatlının yazım dili asandır.Hər oxucunun rahat oxuya biləcəyi dildə yazır. Seçilmiş cəza da yenə rahat dildə yazılmış kitab idi ancaq mövzusu məni o qədər özünə cəlb etdi ki,az az oxuyurdum tez qurtarmasın deyə. Kitabdakı mövzular çox gözəl işlənmişdi və sonu gözlənilməz idi.Kitabın sonunu axıra kimi dəstəkləyirəm. Kitabı yarıladıqda ismin kitabın mövzusuna dəxli yoxdur,nə üçün belə qoyub adını və s. kimi düşüncələrdə oldum amma sonun oxuyanda dedim budur. Kitabın son bölməsinə kimi heç nə bilməyəcək və anlamayacaqsınız.Sonun oxuyanda isə kiçik bir şok keçirib, minimum 1 həftə unuda bilməyəcəksiniz. Bilmirəm bəlkə də çox abartdım, amma ,məndə belə olmuşdu. Ümid edirəm fikrimi çatdıra bilmişəmdir.
2023 12. kitabı
Kitabın sonluğu, sözün əsl mənasında "wow" dedirtməyi bacardı. Ortalarda elə təəssürat yaranır ki, qatil bəllidir, amma sonu çox gözlənilməz olur. Kitabın adının mənasını oxuyub bitirəndən sonra anladım. Qanbay Qasımlının zəkasına və ədalətinə heyran olmamaq əldə deyil. Bu, Elxan Elatlıdan oxuduğum 3-cü kitabdır, onun qələmini, şok sonluqlarını çox bəyənirəm. Bu da növbəti oxunmağa dəyər bir kitabdır. 8.5/10

Elhan ElatlıYazar · 32 kitap
 Elhan Elatlı 1962 yılı, 19 aralık Azerbaycan`ın Şamahı bölgesinin Sis köyünde doğdu. Çocuk yaşlarından edebiyyata büyük ilgisi varmış. Küçük çaplı şiirler ve hikayeler yazarmış.  1980-1985  yıllarında BDU ( Bakü Devlet Üniversitesi ) mekanika-matematik bölümünü okudu. 1985-2001'li yıllarda  fizik-matematik öğretmeni, yürütmenin bölge özel temsilcisi, okul müdürü görevlerinde çalıştı. 2001 yılından beri Bakü de yaşıyor. Şimdiye kadar 14 kitabı çıktı. Bunlardan 3`ü şiir,2`si  mantlksal matematik, 9`uysa polisiye kitaplardır. "İhanet" romanından sonra polisiye türünde tanınmağa başlamışdır. Yazar, Azerbaycan Yazarlar Birliği üyesidir.