“ Herkese merhaba, kişisel gelişim kitaplarına ufaktan bir yoğunluk vermeye başladım.
Çok fazla duyduğum ve gördüğüm bir kitaptı Senden Başla. Beklentim yüksekti, pek beklentimi karşılamadı ama yinede içerisinde anlatılanların gerçek hikayelerden oluştuğunu bilmek insana ayrı bir düşünce sayfası açıyor.
Kendi hayatına çok fazla yer vererek oluşturulmuş bir kitap, yazarımız genelde buralara kadar kendisinin neler yaşadığını, hangi süreçlerden geçtiğini, hangi zorlukları yaşayarak geldiğini anlatmış. Ufak hikayelerle bu anlatımlarını desteklemiş gayet güzel.
Ama bana bir yerden sonra çok fazla cümle tekrarı ve sanki her şey gerçekten tozpembeymiş gibi hissettirdiği yerler oldu, oralarda kitaptan fazlasıyla koptuğumu söyleyebilirim. Birde, yazarımızın kendi kurmuş olduğu bir programı mevcut. Her bölümün sonunda ortasında başında sürekli buna yer verilmiş, yani siz kitabı okurken reklam arası yapmak gibi bir şey olmuş. Bu da pek fazla hoşuma gitmedi açıkçası.
Genel olarak bakarsak, bizlere pozitif enerjiler yüklemeyi hedeflemiş, bunu nasıl yapacağımızı hatta yer yer sıkıntılarımızdan, çıkmazlarımızdan, yaşadığımız problemlerle nasıl baş edeceğimizi anlattığı bir kitap olmuş aslında. Bir bütün olarak çok güzel, bir ara soluksuz okudum gerçekten. Ama dediğim gibi bazı kısımlarda konu tekrarları ve fazla pohpohlamalar olduğu için benim için inişli çıkışlı bir kitaptı. Okumanızı tavsiye ederim, bir şansı hakediyor.”
Keyifli Okumalar