Kontes Livia’nın Gizli Not Defteri

91 kişi
‘’Livia, sen bir meleksin!‘’
2023 29. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2023 13:39
Senso, İtalyan Bağımsızlık Savaşı sırasında Livia’nın bir teğmenle yaşadığı ilişkiyi anlatmakta. Livia, mutsuz bir evlilik yapan ancak ona statü kazandırdığı için bundan pişman olmayan aynı zamanda aşka da sahip olmak isteyen bir karakterimiz. Gün sonunda sahip olduğu aşkın yerini intikam duygusuna bırakması da hikayemizin vurucu kısmı aslında. Aşkı bulduğumuza inandığımız zamanlarda, kendimizi iyi hissettiren bu duyguyla vedalaşamadığımız için göz ardı ettiğimiz gerçeklerin yüzümüze tokat gibi çarpması… Livia’nında dediği gibi ‘’Mükemmel erdem bile onun kusurlarıyla karşılaştırıldığında bana sıkıcı ve anlamsız görünecekti; sadakatten, dürüstlükten, zarafetten, ağırbaşlılıktan yoksun olması sır dolu ama kudretli bir gücün işareti gibi geliyordu bana’' Yazarımıza gelirsek asıl mesleği mimarlık olan ve bu alanda eserler veren Camillo Boito, sizi hikayenin içinde yaşatan bir anlatımı benimsemiş. Okumanın keyif verdiği bir eser kaleme almış. Eğer Madam Bovary’yi okuyup zevk alanlardansanız bu kitabı okuduğunuzda da aynı duyguları tadacaksınız.
Senso: Kontes Livia’nın Gizli Not DefteriCamillo Boito · Can Yayınları · 2023260 okunma
Ah Borderline
2023 39. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2023 18:36
-Öncelikle- Senso İtalyancada duygu, his, şehvet gibi anlamlara gelir (Tanıtımdan). Açıkçası severim ben böyle kaotik kadınların hikayelerini okumayı. Kendilerini de severim. Kaotikten kastım borderline dinamikleri olanlar... Bana kalırsa hikaye daha uzun tutulabilirdi ya da başlangıcı detaylandırılabilirdi, tadı damadığımda kaldı gibi... Yine de sevdim ama bir Kamelyalı Kadın değil. "Senso" peşindeyseniz sizi Alexandre Dumas (fils)'a alalım. Keyifli okumalar.
İtalyan Edebiyatı
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
2024 16. kitabı
Bir kahve molasında veya uykuya dalmadan önce bir şeyler okumak istediğinizde çok rahat bitirebilirsiniz. Kısacık bir hikaye ve sürükleyici bir anlatımı var. Konu bakımından değerlendirdiğim zaman bana çok tanıdık geldi. Birçok kez filmlerde ve kitaplarda gördüğümüz gibi mantık evliliği yapan genç ve güzel bir kadın, onun yasak aşkı ve kaçınılmaz son olarak kendisinin de ihanet ile yıkılışı. Kitabın sonu çok tahmin edilebilirdi, öyle ki, Verona'ya doğru yola çıktıklarında olacakları kestirmiştim. Sonu şaşırtan hikayeleri daha çok sevdiğim için bana çok hitap etmese de yine de uzun romanları bitirdiğinizde, özellikle zihin yorucu dönemlerden geçerken bu tür eserleri okumak iyi geliyor.
2025 52. kitabı
Kontes Livia’nın Gizli Not Defteri Senso // Camillo Boito . Aldatılan bir kadının göze alabileceği çok şey olabilir, dikkat… yüzyılın “femme fatale”si ile selam. #konteslivianıngizlinotdefteri bir sadakatsizlik öyküsü; çarpıcı ve dupduru bir dille anlatılır #camilloboito tarafından. Kaçış olarak evlilikte çözüm arayan bir kadın, zaman içerisinde çok mutsuz bir ruh haline bürünür. Çekiciliğine inanan kontesin karşısına çıkan yakışıklı Teğmen Remigio Ruz, ona göre tam zamanında karşısına çıkar, ancak Teğmen’in maksadı çok farklıdır. #senso İtalyancada duygu, şehvet anlamı taşımaktaymış, eserle öğrendim ve sanırım bu kısa metin, adını oldukça güzel bir şekilde vurgulamakta -bana göre. Okumak isteyenler kaçırmamalı.
2026 19. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2026 20:03
İtalyancada "duygu" veya "şehvet" anlamına gelen Senso, kitabın ismine çok uygun bir şekilde, tutkunun nasıl yıkıcı bir intikama dönüştüğünü gösteriyor. Camillo Boito’nun bu kısa ama sarsıcı eseri, bize "aşk" maskesi altında oynanan tehlikeli oyunların bedelini çok net gösteriyor. Kitabı bitirdiğimde hissettiğim ilk şey; birini kandırmanın, sadece o anki bir aldatmacadan ibaret olmadığı, aslında bir insanın tüm hayatıyla oynamak olduğuydu. • Hafife Alınan Bir Kadın: Teğmen Remigio, Livia’yı sadece duygularına yenik düşmüş, parası için kullanabileceği "basit" bir kurban sandı. En büyük hatası ise karşısındakinin zekasını ve ihanet karşısında ne kadar acımasızlaşabileceğini hesap edememekti. • Hayatta Kalma Refleksi Olarak İntikam: Livia’nın intikamı bana göre sadece bir öfke patlaması değil, ruhsal olarak hayatta kalabilmek için atması gereken zorunlu bir adımdı. Bir hayata mal olan bu aldatmacanın karşılığında, Livia oyunun kurallarını yeniden yazdı ve kendi adaletini sağladı. • Ders Niteliğinde Bir Son: Kitap, birine yanlış yaparken veya birini kandırırken karşı tarafın karşı hamlesini de düşünmek gerektiğini çok güzel vurguluyor. Karşınızdakinin sevgisi veya sessizliği, onun savunmasız olduğu anlamına gelmez. Sonuç olarak; Ne kadar çok seversen sev, ihanet söz konusu olduğunda bir kadının ne kadar soğukkanlı ve acımasız hareket edebileceğini görmek ürpertici ama bir o kadar da etkileyiciydi. Kısa bir kitap olmasına rağmen bıraktığı iz oldukça derin. Senso: Kontes Livia’nın Gizli Not Defteri Camillo Boito