Serve The People!

Yan Lianke

Serve The People! Hakkında

Serve The People! konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
Okunma
Beğeni
237
Görüntülenme

Hakkında

Set in 1967, at the peak of the Mao cult, Serve the People! is a beautifully told, wickedly daring story about the forbidden love affair between Liu Lian, the young, pretty wife of a powerful Division Commander in Communist China, and her household’s lowly servant, Wu Dawang. When Liu Lian establishes a rule for her orderly that he is to attend to her needs whenever the household’s wooden Serve the People! sign is removed from its usual place, the orderly vows to obey. What follows is a remarkable love story and a profound and deliciously comic satire on Mao’s fous slogan and the political and ual taboos of his regime. As life is breathed into the illicit ual affair, Yan Lianke brilliantly captures how the Model Soldier Wu Dawang becomes an eager collaborator with the restless and demanding Liu Lian, their actions inspired by primitive passions that they are only just discovering. Originally banned in China, and the first work from Yan Lianke to be translated into English, Serve the People! brings us the debut of one of the most important authors writing from inside China today. ..
Yazar:
Yan Lianke
Yan Lianke
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 26 dk.Sayfa Sayısı: 192Basım Tarihi: 17 Şubat 2008Yayınevi: ‎Grove Press / Atlantic Monthly Press
ISBN: 9780802170446Dil: İngilizce
Reklam

Yazar Hakkında

Yan Lianke
Yan LiankeYazar · 7 kitap
Dünyaca ünlü bir yazar olan Lianke, 1958 yılında Çin'in Luoyang şehrinde yoksul bir çiftçi ailenin oğlu olarak doğdu. Çağdaş Çin edebiyatının en önemli temsilcilerinden olan Yan Lianke, özellikle son dönemde yurt dışında aldığı ödüller neticesinde Uzakdoğu'nun da en başarılı yazarlarından biri olarak kabul ediliyor. 1978 yılında ailesi onu üniversiteye gönderme olanağından yoksun olduğu için askere yazdırdı. Orduda propaganda yazarı rütbesine yükselen Lianke bu dönemde yazar olmaya karar verdi. Yan Lianke'nin ilk dönem yazılarında orduda geçirdiği askeri hayatın izleri de görülür. Sivil hayata döndükten sonra romanlara ve kısa öykülere ağırlık veren Çinli yazar, romanlarında özellikle Çin'deki kırsal hayatı irdeledi. 15 roman, 50 novella, 40’tan fazla öykü, beş deneme derlemesi, altı edebiyat eleştirisi derlemesi, yaklaşık 12 TV ve sinema filmi senaryosu yazdı. Romanlarında köylülerin yaşamı ve kırsal hayatına yer veren Lianke, Nobel Edebiyat Ödüllü Çinli yazar Mo Yan gibi Çin hükümeti tarafından yasaklandı, pasaportuna el konularak 3 yıl boyunca yurt dışına çıkmasına izin verilmedi. İlk kısa hikâyesi 1979’da yayımlandı. 1985’te Henan Üniversitesi’nin politika bölümünden, 1991’de Pekin’deki Halk Kurtuluş Ordusu Sanat Akademisi’nin Edebiyat Bölümünden mezun oldu. Yazarlığının ilk yıllarında 19. yüzyıl gerçekçiliğinden oldukça etkilense de 1990’ların sonuna doğru üslubu büyük değişime uğradı ve yaratıcı bir hayal gücüyle bezeli, alegorik bir anlatımı benimsedi. Adı son dönemde Nobel Edebiyat Ödülü ile bahsedilmeye başlanan yazarın 'Lenin'den Öpücükler' (Final Kültür Sanat, 2015) adlı romanı özellikle Avrupa'da büyük ses getirdi. Man Asya Edebiyat Ödülü gibi pek çok seçkin ödüle layık görüldü. Lianke, 2014 yılında ise Franz Kafka anısına verilen ve Elfriede Jelinek, Haruki Murakami, Margaret Atwood, Amos Oz, Peter Nadas, Philip Roth ve Peter Handke gibi isimlere verilen Kafka Ödülü'ne layık görüldü. 2011’de yayımlanan Kurmacayı Keşfetmek adlı 19. ve 20. yüzyıl Çin ve dünya edebiyatı incelemesinde öne sürdüğü “mito-gerçekçilik” ya da “ruhun gerçekçiliği” adını verdiği “gerçeği aşkın gerçekçilik” görüşü, gerçekçilik konusundaki küresel tartışmalarda yerini aldı. Yazar, 'The Four Books' adlı kitabıyla 2016 yılında Uluslararası Man Booker Ödülü'nün kısa listesine kalmayı da başardı. Yine Patlama Kayıtları (Can Yayınları, 2019), yazarın Türkçede daha önce yayımlanmış diğer eserlerindendir. 'The Four Books', 'Serve the People', 'Dream of Ding Village' gibi yapıtları da Türkçeye kazandırılmış diğer eserleri arasında sayılabilir.