Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Sessizin Payı

Nurdan Gürbilek

Sessizin Payı Sözleri ve Alıntıları

Sessizin Payı sözleri ve alıntılarını, Sessizin Payı kitap alıntılarını, Sessizin Payı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
[...] bir ülkede kötülük hâkim olabiliyorsa eğer, bu cani ruhlu insanların sayısı arttığı için değil, kötülük sıradanlaştığı içindir. İnsanlar "görev", "vatan", "millet'', "bayrak'', "ezan" adına kolayca kötülük yapabildiği, insanları bir­leştiren ideoloji hem çıkarı gizlediği hem de sorumluluk duygusunu başkalarıyla paylaştırdığı içindir.
Sayfa 34 - Suç ve CezaKitabı okudu
"Daimi ıstırap ıçinde olanların da işkence görenler kadar haykırmaya hakkı vardır."
Reklam
Yoksulluk Lekesi
Büyük şehirlerdeki sokak çocuklarının sayısı hiç bugün olduğu kadar çok olmamıştı. Ama artık onlar şehrin tehlikelerine tek başına göğüs geren talihsiz çocuklar olarak değil, şehri tehdit eden tehlikeli bir kitlenin uzantısı olarak görülüyorlar. Artık karşımızda Tuğcu'nun fakir ama haysiyetli çocukları değil, Orhan Kemal'in elli yıl öncesinden haber verdiği gibi, hikayeleri sübyan koğuşlarında sonlanan suçlu çocuklar var. Son yıllarda "merhamet" sözcüğünü daha çok duyduğumuzda bakmayın. Sınırlarını korumaya eskisinden çok daha düşkün olan orta sınıf için "korku ve acıma"daki korku bileşeni çok daha şiddetli artık. Zenginlerle yoksullar uzun zamandır aynı mahallede birbirini görerek yaşamıyor. şehirdeki dönüşüm vicdan yükünü azalttı. Metropol korkunun yeri, merhametin değil.
Sayfa 79 - MetisKitabı okudu
"Adalet diye bir şey yoktur," diyecektir şeytanın avukatı, "kim güçlüyse o haklıdır."
Sayfa 43 - Metis yayınlarıKitabı okudu
Öldüren mi suçlu, yoksa kan dökme eylemini mümkün kılan düşünce tarzının kendisi mi? Yalnız kan döken mi suçlu, yoksa "kapitalist arena" uğruna kan dö­külmesinde bir sakınca görmeyenler mi? İkincileri görmezden ge­lerek birincilerle nasıl hesaplaşacağız? Şeytanı yargılayan, ama sis­teme dokunmayan bir adalet mümkün mü?
Sayfa 30 - Suç ve CezaKitabı okudu
Kenan Evren’in ifadesi: “Biz ihtilal yaptık, ihtilale teşebbüs etmedik." Darbe bir kez başarılı olmuşsa,fiili güç hukuki güce dönüşmüşse eğer, ortada bir kurucu iktidar vardır. Başarılmış darbe suç değildir çünkü rejimi çoktan değiştirmiştir.
Reklam
Gösterişsiz bir hayat özlemiyle evden kaçmıştı Tols­toy; ama o daha trendeyken, gazetelerin ilk sayfalarını onun kaçış haberleri süslüyordu.
Neden mi Tolstoy dedi?
“Dostoyevski'nin yoksullarından ne kadar farklı Tolstoy'unkiler. Dostoyevski'nin kendilerini hep başkalarıyla kıyaslayan, gözü yükseklerdeki yoksullarının, sonunda diz çökseler de Tanrı'nın adaletini sorgulamadan edemeyen kaybedenlerinin, yasaya meydan okuyan gururu incinmiş kent yoksullarının tersine Tolstoy'unkiler kötü koşullara şikâyet etmeden katlanır.”
Sayfa 51
12 Eylül davası 12 Eylül'ün haksızlıklarını telafi etmeyi amaçlayan bir adalet mücadelesi olarak değil, bir iktidar savaşı olarak yürütüldü. Adalet makamının bu davayı kurcalamaya hiç niyeti olmadı.
1.000 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.