Dr. Watson’un ağzıyla Sherlock Holmes’le birlikte yaşadıkları maceraların ele alındığı bir eserin daha sonuna geldim. Bu eserde 5 farklı macera anlatılmış ancak Benekli Kordon başlıklı macerayı başka bir kitabında okumuştum yani burada tekrar ele alınmış belki yayınevinin hatasıdır bilemiyorum. Bu 5 farklı maceradan beni en çok etkileyen ise Sarı Surat adlı macerasıydı çünkü burada Sherlock Holmes’un kendisi dahi hiçkimsenin kendisine çok fazla güvenmemesi gerektiğinin mesajını veriyor çünkü kendine çok güvenmek hayal kırıklığına uğratabilyor bunun ötesinde daha ağır sonuçları bile doğurtabiliyor. Bence insanlar en doğru olduğunu düşündükleri konularda bile hemen kendine güvenerek çıkarımlarda bulunmamaları gerekir önce olayı tam anlamıyla kavramak gerektiğini amaçlamalılar zaten tam anlamıyla kavradığı olaylar hakkında sağlam bir bilgiye ulaşmışlardır ve böylelikle kendisine çok güvenerek hemen karar vermelerinin kurbanları olmayacaklardır. Sarı Surat’ta bunu anlatmak istiyor bize. Diğer maceraları da bunun gibi size bir şeyler katacak okuması keyifli maceralardan.
Dilinin akcı olması ve yayıncını(Erasmus Yayınları) okumayı zorlaştırmayacak, gözleri yormayacak, okumayı kolaylaştıracak şekilde ele alması bir solukta okumamızı sağlıyor. Keyifle okuduğum eserlerden biri, tavsiye ederim.
İyi okumalar...