2015 3. kitabı
Che'yi seversiniz sevmezsiniz bilemem ama hiç tanımıyormuş gibi okuduğunuz zaman ne kadar yürekli bir kişi olduğu anlaşılıyor.Yaşadıklarını bir nebze anlamak için şiirlerine de göz atmak çok güzel bir duygu.
2020 30. kitabı
Birçok kitabını okudum derin hayranlık duyduğum çok önemli bir şahsiyet, bir çok yeteneğe sahip hatta çok da iyi şiir okuyor ancak kendi yazdığı şiirler biraz karmaşık geldi bana
Puan vermedi·70 syf.·
2017 25. kitabı
Kitabımız 51 sayfadan oluşuyor. Ben de Gendaş yayınlarının ikinci basımı var. İlk başta giriş kısmı ile o dönem tarihi hakkında bilgiler veriliyor. Che hakkında bahsediliyor. Sonra şiirler kısmına geçiliyor. Konu olarak halk her zaman ön planda tutulmuş. Fidel’e seslendiği bir şiiri var. Bir arkadaşına veda şiiri de yazmış. Bunun gibi çeşitli şiirleri var. Bazıları hoşuma gitti. Kitabın sonuna doğru Che’nin hayatı biyografik olarak verilmiş. En sonunda da bir fotoğraf albümü var. Kendisinin bakanlık yaptığı dönemde aynı zamanda şekerkamışı tarlalarında ve diğer işlerde çalıştığı fotoğrafları görebiliriz. Sanırım adını duymayan insan yoktur. Çoğu kişi onu liderlik ve devrimci kişiliği ile tanıyor. Doktor olduğu da biliniyor. Lakin ayrıca bir de Şair. Onu ister destekleyin ister desteklemeyin ama şiirlerini okuyun derim. Beni de bu kitabı görmem ile birlikte şairliği merakımı arttırdı.
2016 25. kitabı
Yine dediğim gibi şiirin ideolojiden arındırmayı başarmalıyız, bu adamların siyasi kimliğine ya da eylemci karakterine hiç bir şey diyemem, buna hakkım yok ancak bu adamlar şiir yazmasın, çünkü eylemlerinin kokusu ve ideolojinin o keskin aroması şiirlere sızıyor...olmuyor
2024 57. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2024 10:47
Farklı ulusların özgürlük mücadelesine destek olan profesyonel bir devrimci Ernesto Che Guevara. Ve yine 1967 yılı Bolivya halkının özgürlüğü için mücadele ederken CIA ve köpeği olan Bolivya ordusu tarafından pusuya düşürülerek haince katledildi. Che'nin şiirlerini okumalısınız. Ama en çok da onun yaşam mücadelesini okumalısınız.
Şiir
ŞiirlerErnesto Che Guevara · İleri yayınları · 2021237 okunma

Ernesto Che GuevaraYazar · 52 kitap
Ernesto "Che" Guevara, kısaca Che Guevara ya da el Che... Tıp eğitimi alırken Latin Amerika’yı baştan başa dolaştı ve bu sayede birçok insanın karşı karşıya kaldığı yoksulluğu doğrudan gözlemleyebildi. Bu deneyimler sonucunda bölgedeki ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırmanın tek yolunun devrim olduğuna ikna olarak Marksizm’i incelemeye başladı ve Başkan Jacobo Arbenz Guzmán'ın önderliğinde Guatemala’nın sosyal devrimine katıldı. Bir süre sonra 1959 yılında Küba’da yönetimi ele geçiren Fidel Castro’nun askerî nitelikli 26 Temmuz Hareketi’nin bir üyesi oldu. Yeni hükümette çeşitli önemli görevlerde bulunduktan, gerilla savaşı teorisi ve uygulamaları üzerine makaleler ve kitaplar yazdıktan sonra diğer ülkelerdeki devrimci hareketlere katılmak üzere 1965 yılında Küba’dan ayrıldı. İlk olarak Kongo-Kinşasa’ya (sonraları Kongo Demokratik Cumhuriyeti) daha sonra da CIA ve Amerikan Ordusu Özel Harekât Birlikleri’nin ortak operasyonu sonrası yakalanacağı Bolivya’ya gitti. Guevara 9 Ekim 1967’de Vallegrande yakınlarındaki La Higuera’da Bolivya Ordusu’nun elinde iken öldürüldü. Son saatlerinde yanında bulunanlar ve onu öldürenler, yargısız infaz edildiğine tanıklık etmişlerdir. Ölümünden sonra Guevara dünya üzerinde sosyalist devrimci hareketlerin sembolü haline gelmiştir. Guevara’nın Alberto Korda tarafından çekilen fotoğrafı "dünya üzerindeki en ünlü fotoğraf ve 20. yüzyılın sembolü" olarak nitelenmiştir. tr.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara