Siyaseti şiire yazdım,
Şiiri siyaset yazdım,
Bir ömür verdim,
Ama halk memnun olmadı,
Kürt Türk gibi davrandı.
Etnik kimliği siyasi kariyerine kurban eti,
Karaoğlan'dı
Sol bakışlı bir devrimci idi,
Kürtler hiç faydası dokunmadı
Ama Kürt'ü
Tarih senide affetmeyecek,
Bir Bülent Ecevit geçti...
Kıbrıs Fatihi'nin kaleme aldığı şiirleri ve şiir çevirileri olan kitap. Siyasetçi kişiliğinin ona kattıklarının üstüne yeni bir şeyler eklemeyi hiçbir zaman ihmal etmemiş. Sanattan uzak kalmadan da siyasi arenada başarılı olunabileceğinin bir sembolü olmuş.
Bir dönem milletvekilliği hatta danışmanlığı yapanın durumunu biliyoruz, 40 yıl siyaset yaptı bu adam, chp genel başkanlığı yaptı, başbakanlık, bakanlık yaptı, bilmem kaç dönem milletvekilliği yaptı ve geriye bıraktığı mal varlığı neredeyse yoktu. Onurlu bir yaşam sürdü. çalmadı, halkçıydı.
Belki Türk siyasi tarihinin en başarılı başbakanı değildir ama tartışmasız en dürüstüdür. 32. Gün Arşivi kanalından eski siyasetçilerin videolarını izlediğimde en naif olanın Ecevit olduğunu gördüm. Diğerlerinin üslubu da güzeldi. Günümüz siyasileriyle onları karşılaştırıp onların isimlerini kirletmek istemem.
Her neyse kitabın içeriğine gelecek olursak kitapta sadece Ecevit'in şiirleri yok. Siyaset, Şiir ve Tasavvuf, Brankuş, Doğu Sanatında ve Çağdaş Sanatta Perspektifin Bozulması,
Picasso ve Dünya,Ezra Pound konuları hakkında yazıları ve şiir çevirileri var.
Bülent Ecevit'i saygıyla ve rahmetle anıyorum. Edebiyata, felsefeye, sanata düşkün daha çok siyasetçimiz olması dileğiyle..
Bülent Ecevit her şeyden önce muazzam bir şair. Şiirlerini okurken insana kendini sorgulatıp, muazzam bir zevk veriyor. İnsan şiirini herkesin okuyup okutması gerektiğini düşünüyorum.
Modern çağda bir devlet insanı var ve aynı zamanda şair hem de yazılmış olmak için yazılmış şiirler yazmıyor. Şiirlerini ve neden bu şiirleri yazdığını kitabı okuduktan sonra öğrendim ve üstlendiği görevler için de iyi ki, dedim. Üstlelik sadece şiir yazmakla yetinmediğini farklı dillerden şiir çevirileri de yaptığını bu kitap sayesinde öğrenmiş oldum. "Devlet insanı" nasıl olmalı sorusuna dahi cevap verebilen bir kitap okumak isteyenler için tavsiyedir.
Üsküdar'da bir sahafta ilk baskısını bulup aldığım bu kitabı severek okudum. İçinde şiir dışında inceleme ve deneme yazıları da var. Derinlikli bir kişiliğe sahipmiş.
Şiirler/Bülent ECEVİT
Dün Bülent Ecevit'in vefat yıl dönümüydü, Allah rahmet eylesin. İyisiyle, kötüsüyle dünyadan o da geçti. Babamdand mıdır, amcamdanmıdır bilmiyorum ama hep sempati
Mustafa Bülent Ecevit (d. 28 Mayıs 1925; İstanbul – ö. 5 Kasım 2006; Ankara), Türk gazeteci, şair, yazar, siyasetçi ve Türkiye eski başbakanı.
1974 ile 2002 yılları arasında beş kez Türkiye başbakanlığı yapan Bülent Ecevit, düşünceleri ve uygulamalarıyla, 20. yüzyıl Türk siyasal yaşamının en önemli isimlerden biri olmuştur.
1972 ile 1980 arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığında, 1987 ile 2004 arasında da Demokratik Sol Parti Genel Başkanlığında bulunmuştur. 1961 ile 1965 arasında VIII., IX. ve X. İsmet İnönü hükümetlerinde Çalışma Bakanı olarak yer almıştır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 11. ve 12. Dönem Ankara, 13., 14., 15., 16. ve 19. Dönem Zonguldak, 20. ve 21. Dönem İstanbul milletvekili olarak görev yapmış olan Ecevit, 1961'de Kurucu Meclis Cumhuriyet Halk Partisi Temsilciliği (6 Ocak 1961-25 Ekim 1961) yapmıştır.[1]
2000 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde üniversite mezunu olmaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı'na aday olamamış, koalisyon partilerinin bu hükmü değiştirme teklifini ve kendisine cumhurbaşkanlığı teklifi getirmesini ise teşekkür ederek reddetmiştir.