II. Kısım

2023
Linza Yayınları

2023 150. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2023 22:55
İlk kitapta durum, olay ve karakter analizlerini okuyup, kurgulanan hikâyeye hakim olmuştuk. Bu ikinci kitapta asıl macera başlıyor ve hem katakterlere hem de yaşananlara dair daha detaylı bilgilere ulaşıyoruz. Terk Edilmiş Şehir üzerine çöken karanlığın içinde oynanan oyunların taraflarını ve hamilelerini okuyacağınız bu ikinci kitap çok daha keyifli. Güç için savaşanlar ile Özgürlük için savaşanların mücadelesi. Hepsi şahsına münhasır Direnişçiler, peşlerinde ki şeriflerden ve tarikatçılardan sakınarak faaliyetlerini sürdürmeye çalışırken, başrahip Giordillo'nun akıllı politikaları ile gücünü arttırmaya çalışan tarikatçıların ve bu iki oluşumu arkasına aldığı karanlığın gücü ile yoketmeyi planlayan Şerif Frederick'in yaklaşan büyük savaşı... Vee evet, çok daha fazlası için kitabı okuyunuz derim :-) Tavsiyemdir.
Fantastik Bilim Kurgu
Puan vermedi
Yeniden merhabalar; Sisler şehri, harika, fantastik 2 kitaptan oluşan bir seri. İdam mahkumlarina son bir şans vermek için sekize bölünmüş ve içeri giren herkesin ortadan kaybolduğu sislerle kaplı bir şehir. Sıkı bir askeri yapılanmanın denetiminde olan mahkumların yaşadığı bu şehirde, farklı sınıflar ve özgürlükleri için mücadele eden direnişçiler var. İki kitaptan oluşan seri kitaplar iki ayrı yazara ait.Adeta yabancı bir yazarın kurgusunu okuduğunuz hissiyatına kapıldığınız roman, adeta bir film tadında. İkinci bölümde ise güç ve özgürlük için savaşan iki ayrı kesimin mücadelesi soluksuz sürerken, Şerif Frederick tüm gücün sadece kendisinde olmasını istemektedir. Seri kitapları ve türü sevenlere şiddetle tavsiye ederim.
2023 121. kitabı
Okunma: 23 Kasım 2023 21:02
İlk kitabın başında karakter sayısının çok fazla olması nedeniyle okurken başlarında biraz zorlanmıştım. Fakat sayfalar ilerdikçe herşey yerine oturmuştu. Bu yüzden ikinci kitabı okumak benim için daha kolay oldu. Kitapta bir yandan güç için savaşanlar, bir yandan özgürlük için savaşanlar ve iki kesimin inanılmaz mücadelesi. Bir yandan da her iki kesimide yok edip gücü eline geçirmek isteyen Şerif Frederick. Kitap iki tane yazar tarafından kaleme alınmış. İkisininde kalemine sağlık. Yabancı film tadında bir seri arıyorsanız bu seri tam size göre. Keyifli okumalar.
2024 23. kitabı
SİSLER ŞEHRİ . Haftasonuna girerken enfes bir seri önerisi ile geldim sizlere. Fantastik bir kurgu ve soluksuz okunan bir aksiyon. Öncelikle iki yazar tarafından kaleme alınması çok ilgimi çekti. Acaba dedim, kurguda kopukluk olur mu bu şekilde yazılınca? Ama okuyunca sürükleyicilik ve iki birlikteliğin ortaya çıkarmış olduğu detayların inceliği süper iyi geldi. Okuyan çoğu kişinin de yaşamış olduğunu düşündüğüm, karakterlerin başta hemen olaya girmesi bir şaşırttı beni de ama notlar alarak ilerlemek, sonrası için kişi ve olayların kafamda oturması için iyi geldi, tavsiye ederim. Kurgudaki betimlemeler ise betimleme sevmeyenlere bile film izletiyormuş havası vererek rahatça okutuyor, bu da benim için kocaman bir artı oldu seri adına. Sislerle kaplı ve mahkumların yer aldığı bir şehir düşünün. Amaç idam mahkumlarına son bir şans vermek. Direnişçiler bir örgüt kurarlar kendi içinde ve mücadeleleri başlar. Din üzerinden yapılan sömürüler ve baştakilerin amacının bambaşka yerlere uzanması tanıdık gelince! direnişçilerin mücadelesini daha çok merak ettim . Tarikatçiler ve direnişçilerin karşılıklı mücadelesi ve arada cambazı oynayanlar... işte tüm bunlar ilk kitapta bizlerle buluşuyor ve asıl olaylar ikinciye sarkıyor. Tüm mücadele şimdi başlıyor. Şerif Frederick tüm gücün kendinde toplanmasını istediği fikirleri ile, tek adam olmak için karanlık planlarını gizliden yürütürken, direnişçiler de liderleri Ulfric ile ilerlemektedir. Karakterlerin mücadelesi hem kendi içlerinde hemde karşı güç ile sürerken, savaşın sonucu malesef ki üçüncü kitaba kalıyor. Yazarlarımıza acil buton alarmı ile başvurup devamını merakla beklediğimizi belirtmek isterim. İşin içine gizli güçlerin, esrarengiz yaratıkların, büyülerin de karıştığı bu kurgu fantastikseverlerin vazgeçilmezi olmalı.
2023 100. kitabı
Karanlık şehrin üzerine sis bulutu gibi çöken kaosla birlikte, kurulan düzene karşı olan savaşlar daha da netlik kazanarak son hızda devam ediyordu . Bir yanda güç. diğer yanda özgürlük için savaşılırken ,her iki tarafı da yok edip hakimiyet kurmaya çabalayan Şerif Frederic vardı. Direniş cephesi planlarını uygularken, ortaya çıkan infazcıyla işbirliği yapmaları ve aldıkları bazı kararlar Frederic'in önünü açarak ,yer altı bağlantılarını elinde tutan Kahna'yı kontrol altında tutmasını sağlıyordu . Din kisvesi altında gizlenen rahipler de bu güç Savaşı'nın içinde oldukça büyük bir yere sahiptiler . Bütün taraflar kendi kurbanlarını belirleyip tek tek infaz ediyorken büyük bir rekabet yaşanıyordu . Savaşta,bu dünyaya ait olan varlıkların yanında dünya dışı varlıklar ,büyüler , büyücüler ve yaratıklar da olaylara eşlik ediyordu . Madam Celska ve kızlarının ,karanlık işler çeviren Baron Riggs ve oğullarına karşı aldığı muhteşem galibiyet ile Kahna 'nın eli ne kadar zayıflamıştı bilinmez .Devamı için üçüncü kitabı bekliyor olacağım . Kim av ,kim avcıydı ? Muhteşem bir fantastik kurgunun içine zekice yerleştirilmiş karakterler kendilerine yazılan rolü ustalıkla oynuyorlardı .Bu seriyi film olarak ta izlemek isterim mutlaka .Sizler de tavsiye ederim canlar .Yazarlarımızın kalemine sağlık
2023 74. kitabı
SİSLER ŞEHRİ II. KISIM Selamlar, sizlere ilkini geçtiğimiz gün okuyup paylaştığım #sislerşehri kitabının ikinci kısmı ile geldim. İlk kitap öyle bir yerde bitti ki ikinciye hemen başladım. Evet Direniş grubu infazcının desteği ile herkesten gizli kurulan askeri kampı ustalıkla imha ettikten sonra olaylar iyice karışıyor. Askeri kampı kuran şerifler ve onlara yardım eden ayak takımı ve baronlar bir bir ortadan kaldırılırken Direniş savaşçıları işleri sıkı tutup toz kaldırmadan işleri kendi lehine çevirmek için var güçleriyle savaşıyorlar. Özgürlük için verdikleri bu mücadelede kayıplar da verdiler elbet ama bu onları asla yolundan döndürmedi. En etkilendiğim sahne kesinlikle Karadul ve ekibinin iş bitirici sahneleriydi. Soluk soluğa okuduğum ve mükemmel kurgulanmış sahneleri resmen tadı damağımda kaldı çünkü kitap yine en heyecanlı yerinde son buldu. Umarım yazarlarımız bizleri fazla bekletmeden devam kitabını bir an önce yayımlatırlar. Sevgiyle kalın dostlar
Fantastik Bilim Kurgu
2024 107. kitabı
Heyecan ve merak dolu macera kaldığı yerden devam ediyor. İdam mahkumlarına son bir şans vermek için bölünmüş ve içeri giren herkesin ortadan kaybolduğu sislerle kaplı şehirdeki düğümler bu kitapta tek tek çözülüyor. Bir tarafta güç gösterileri yapanlar bir tarafta özgürlük için savaşanlar varken bu kaosta hakimiyetini kurmak isteyen bir Şerif Frederic de vardır. Dini kendi isteklerine alet eden rahipler de bu Savaşı’ın içinde oldukça önemli bir yere sahiptiler. Bir grup asinin fedakarlıkları üzerinde yükselen Direniş cephesi, başrahip Giordillo’nun politikalarıyla aradan sıyrılıp gücünü daha da arttırmayı planlayan Tarikat, kanun dışı silahı Kahna vasıtasıyla hem Tarikat’i hem de Direniş’i yok edip gücü tamamen kendi eline geçirmeyi hedefleyen Şerif Frederick, yaklaşmakta olan savaşı koklasa da henüz pozisyon almamış olan diğer şerifler, tahtadaki tüm bu taşların arasına dışarıdan yerleştirilmiş olan yetenekli bir infazcı ve de oyunun tam da orta yerine balıklama dalmak üzere olduğundan habersiz, hafızasını kaybetmiş olan bir asker… Tüm bunların arasında dünya dışı varlıklar ,büyücüler ve farklı yaratıklar da olaylara karışıyor… Fantastik bir kurgunun içinde kendinizi zekice yerleştirilmiş karakterlerden biri yerine koyup yazılanları yaşayabilir ve büyülü bir dünyaya yolculuk yapabilirsiniz. Roman, adeta bir film tadında diyebilirim. Umarım yazarlarımız bizleri fazla bekletmeden devam kitabını bir an önce yazarlar. Keyifli okumalar.
2023 42. kitabı
Uzun zamandır bittiğine üzüldüğüm bir kitap okumamıştım. O kitaplardan biri de Sisler Şehri serisi. 2. kitapta kahramanımız Ulfric ve arkadaşları Direniş hareketi olarak yönetime karşı yaptığı planları uygulamaya başlarlar. Bu süreçte aslında pek de güvenemediği İnfazcı'yla birlikte hareket ederler. Ancak oldukça zorlu bu savaşta hesaba katmadıkları durumlar da yaşanacaktır. Büyüler, sihirler, efsanevi yaratıklar, farklı türde hayvanlar, özel güçler ve daha neler neler... Farklı ve fantastik bir dünyanın kapılarını açan yazarlarımız, yılların verdiği emeği gözler önüne sermişler. Tam da en heyecanlı yerinde biterken kitabımız, acaba devamı ne zaman gelir diye düşünmeden edemiyoruz.
2024 33. kitabı
SİSLER ŞEHRİ KISIM II Vahşiler, Kansızlar, Kan Tazısı, Lupus , Talpa, Aylak, Provokatör, Canavarımsı... Eski Dünya'nın en güçlü büyü kullanıcıları Druidler,zihnin çeşitli şekillerde mümkün kılan Zihinbazlık,kumun gün içindeki hareketlerini okuma konusunda uzmanlaşmış Çöl Kolcuları,Vahşi Büyüler; aksiyon,distopya,gerilim dolu başdöndürücü bir kurgu .  Terk edilmiş şehir;idam mahkumlarına son bir şans vermek için sekiz sektöre ayrılmıştı. Şehrin yedinci sektöründe hükümlülerin sıkı bir askeri denetimle yaşadığı bölge kimsenin içine girip çıkamadığı bir sis tabakasına dönüşür. Bir yanda güç diğer yanda özgürlük için savaşılırken her iki kesimide yok edip gücü eline geçirmek isteyen Şerif Frederick çıkıyor karşımıza.  Halka yön veren rahipler ,halkı kendi istediği şekilde yöneten şerifler ve halkı özgürlüğüne kavuşturmak isteyen Direnişçiler .  Oluşturulan fantastik dünyada roller dağıtılmış, karakterler ete kemiğe büründürülmüş. Ne kadar fantastik bir dünya olsa da yaşananlar hiç yabancı gelmiyor nedense.Tarikat kisvesi altında güçlerine güç katmak isteyenler din adamları ,bir grup asi ve dışlanmışların özgürlük mücadelesi onlara karşı tek adam olarak tüm gücü kendinde toplamak isteyen Şerif Frederick çok tanıdık karakterler değil mi ?   Zengin karakterleri ve derin kurgusuyla okuyucuları etkisi altına almayı başaran Sisler Şehri Kısım II oldukça sıradışı bir seriydi.Okuru usta anlatımıyla kurgunun içine çekerken,eşsiz bir keyif veriyor. Yazarlarımızı yürekten kutluyorum kalemleri daim olsun.