Siyasi Tarih-İlk Çağlardan 1918'e

Oral Sander

Siyasi Tarih-İlk Çağlardan 1918'e Gönderileri

Siyasi Tarih-İlk Çağlardan 1918'e kitaplarını, Siyasi Tarih-İlk Çağlardan 1918'e sözleri ve alıntılarını, Siyasi Tarih-İlk Çağlardan 1918'e yazarlarını, Siyasi Tarih-İlk Çağlardan 1918'e yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Şu günlerde dünya o denli birdenbire ve temelinden değişiyor ki, tarihçinin tarih kalıplarını yakalayabilmesi, bu kalıplarla geçmiş ile bugün arasında karşılaştırmalar yapabilmesi ve geçmiş tarihi yeniden yorumlayabilmesi olanaklı değil.
Sayfa 17
Geçmiş olaylar, “olay” olarak değişmez, ama o olayların yorumu değişir. Geçmiş olaylar anlamında tarih, “ölüdür”. Yaşayan ve gerçek tarih diyebileceğimizse yalnızca yorumdur ve bu yorum zamanın ileriye doğru akmasıyla, yeni bilgilerin edinilmesiyle, yeni bakış açılarının ortaya çıkmasıyla değişir.
Sayfa 17
Reklam
423 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Tarihe yeni başlamak isteyenler için akıcı dile sahip sıkmayan kaliteli yorumlar içeriyor.Oral hoca aramızdan erken ayrıldı,tespitleri ve tarzı ile tarihi roman havasında okuyabileceğiniz ve önemli bilgiler öğrenebileceğiniz bir eser
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'e
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'eOral Sander · İmge Kitabevi Yayınları · 20161,156 okunma
423 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
ENFES BİR HİKÂYE
—————-SPOILER————- Arkadaşlar ne yazık ki Osmanlı yıkılıyor. Fakat şansa bakın ki Mustafa Kemal adında birisi ortaya çıkıyor. Bu seride bi’ kitap daha varmış, 1918-1994 arası. Bakalım ne olacak? Bence Almanya, Japonya falan yenildiği için hırs yaptılar. Onlara dikkat etmek lazım. Ayrıca, Rusya’da devrim oldu, onu da merak ediyorum düzen devam edecek mi diye. Neyse, genel olarak kitabı beğendim. Yazarın yalın bir dili var ve kurgusu oldukça güzel. Şaşırtıcı hamleler yapabiliyor. Strateji oyunlarını falan da sevdiğimden hiç zorluk çekmedim okurken. —————SPOILER—————-
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'e
Siyasi Tarih: İlkçağlardan 1918'eOral Sander · İmge Kitabevi Yayınları · 20161,156 okunma
...Böylece, nasıl Lale Devri’nin yenilikleri Patronalı Halil’in gerici ayaklanmasıyla durdurulmuşsa, Tanzimat döneminin yenilikleri de Abdülhamit’in baskıcı yönetimiyle boşa çıkarılmıştır. Eskimiş teknenin onarılması çabaları engellenince, devlet gemisi de I. Dünya Savaşı’nın fırtınalı sularında su alıp batacaktır.
Sayfa 339Kitabı okudu
Utandırdı
Osmanlı devleti daha önce dışarda sürekli büyükelçi bulundurmadığından ve yabancı ülkelerin İstanbul’da bulundurdukları sürekli büyükelçilere Avrupa uygulamasına uymayan sınırlamalar getirildiğinden, Avrupa tipi diplomasiye geçiş, beklendiğinden daha karmaşık sorunlar çıkardı. Örneğn, 18.yy’da İstanbul’daki büyükelçiler hâlâ birer konuk gibi görülmekteydi. Ülke içinde masraflarını Osmanlı hükümeti karşılar ve gezilerinde yanlarına birer mihmandar koyardı. Üstelik, malikânelerinde bir çeşit göz hapsinde bulundurulur, seremonilerde bazen küçük düşürülür ve temsil ettikleri ülkelerle Osmanlı devletinin arası bozulduğunda hapse girebilir ya da rehine durumuna düşebilirlerdi.
Sayfa 331Kitabı okudu
Reklam
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.