16 Haziran 2022
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık
9786254204388

2023 123. kitabı
Hamza Karabektaş / Son Rüyalarla gerçeklerin birbirine geçtiği psikolojik bir roman #Son. Suçluluk duygusunun vicdanı nasıl ezdiğini ve bunun sonucunda zihnin nasıl bir hapishaneye dönüşebileceğini etkileyici ve akıcı bir kurguyla okuyorsunuz. Özgür; babasını, annesini ve kardeşini geçirdikleri bir trafik kazasında kaybediyor. O arabadan sadece kendisinin kurtulması üstelik kazaya sebebiyet verenin de kendisi olması suçluluk duymasına neden oluyor. Başkalarının onu suçlamaması veya ceza vermemesi, kendinden intikam alma isteğine neden olacak ve bunun için de kendine bir gardiyan bulacaktır. Özgür, yirmi yedi yaşında, obsesif derecede düzenli ve temiz olan bir kütüphanecidir. Hayatını bir robot gibi planlı yaşamak zorunda bırakılmıştı gardiyanı tarafından. Ta ki doğumgününe kadar. Doğumgününde hayatını değiştirmesi için önüne üç seçenek sunuldu. Bu seçeneklerin hepsinin kendine göre artıları olduğu gibi eksileri de vardı. Tek şart zamanında seçim yapmasıydı. Neyin doğru ya da yanlış olduğuna karar vermek çoğu zaman zordur. Yaşanılanlara, çevreye ve kişiliklerimize göre değişiklik gösterir. Hayattaki tercihlerimiz bazen istemediğimiz sonuçlar doğurabilir. Kaybettiklerimizi geri alamayabiliriz. Özgür’ün seçimleri hayatını nerelere sürükleyecek ve onu nelerle yüzleştirecek? Onu nasıl bir son bulacak? Verilen mesajlar ve anlatılmak istenen ana fikir güzel bir okuma deneyimi sunuyor. Keyifli okumalar…
2023 19. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2023 23:57
Son Hamza Karabektaş ın romanı . Özgür üzücü bir kaza geçirmiş ve kendini, benliğini kaybetmiş; farklı dünyalar arasında takılı kalmıştır. . . . Her sayfası merak uyandıran Özgür'ün romanını severek okuyorum. . . . Oniki bölüm beşyüz sayfadan oluşuyor. Vakti olanların bir günde bitirebilecekti bir kitap #son #hamzakarabektaş #roman #ütopya #beyin #fırtınası #love #kitap #balat #istanbul #balık #turkey #edebiyat #dil #ankaraetkinlik #verkurtul #insan #meze #instagood #şiir #event #psikoloji #kavurma #türkiye #kitapkurdu #kişiselgelişim #incek #family #hobbithouse #sakatat
2024 30. kitabı
Herkese merhaba . Oldukça etkileyici bir kitapla geldim bugün. #son Trajik bir kaza neticesinde cereyan eden suçluluk, özgürleşmesine engel Özgür’ün. Her ne kadar çevresi onu masum olarak değerlendirse de “ses” öyle demiyor. Kafasının içindeki sesler susmuyor Özgür’ün. İşte o “ses” tüm benliğini ele geçiriyor. Hayatının baharında… üstelik son derece titiz bir insan Özgür. Her şey için bir planı var…düzenli, hem de hastalık derecesinde…ama işte o elim kaza hayatını etkilemekle kalmıyor olayların akışındaki kıvılcımı tetikliyor. Artık okur, sayfaları yutarcasına okumaya başlıyor bu aşamada. “Ses” susmuyor. Sürekli kafasında… Zihnini ele geçiriyor, ne yapması gerektiğini söylüyor. Öyle ki artık seçeneklerle karşısına çıkıyor Özgür’ün… Tıpkı kaderi belirleyen kapılar gibi bu seçenekler…ve seçilen anahtar yön veriyor o yola. Nedir doğru? Kime ve neye göre değişir bu olgu? Verdiğimiz kararlar hayatımızı şekillendirirken atılan adım her zaman istenilen sonucu verebilir mi? Tıpkı Özgür’de olduğu gibi…Kendisine verilen üç seçeneğin ya da bir anlamda “üç hayat”ın anahtarı onun elinde. Ve üç kadın… Peki hangisini seçecektir? Gizemin peşi sıra çevrilen her sayfada Özgür’e dair satırlar hayat bulup suçluluk duygusu ve vicdan onun peşini bir avcı gibi takip ederken okur, bu duyguyu yüreğinde hissediyor. İşte bu karmakarışık yolculuğun gerçekleştiği labirentte tuzaklara yakalanmadan ilerleyebilmek, işleyen çarkın devrinde dönerek o labirentten çıkmak mümkün mü? Gerçek, hayal; doğru, yanlış girift yapmış zihin hapishanesinin koridorlarında… O labirentin bir sonu var mı peki? İşte onun için okumanız gerekecek Özgür ile tanışmalısınız. “Son” olay örgüsü, gizem ve heyecandan ödün vermeyen satırları ve anlatımıyla #tavsiye edeceğim bir #kitap
2023 55. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2023 00:00
Özgür Işık; ona neler yapması gerektiğini söyleyen bir Ses tarafından kontrol edilmekte Bir gün yaptığı bir şey yüzünden ses ona üc  hayat üc tane seçebek sunar. Hangisini seçerse O hayatta yaşayıp Bir daha onu rahatsız etmeyeceğini tamamıyla hayatından çıkacağını söyler ama bu hayata tamamıyla bir yalan üzerine kurulu olacak Ve bu yaşadığı üç  Dünya Arasında geçişler yaparak neler yaşayacağını parça parça yaşayarak görür. Hangisini seçeceğine karar veremeyen Özgür sonunda ne yapması gerekmektedir Yazarın okudum İlk kitabı ve yazarın yazdığı ilk kitabı olmasına rağmen gayet başarılı buldum yazımı,dili, betimlemesi olsun gayet başarılı buldum Psikoloji tarzında bir kitabı okurken ve Özgür'ün hapsolduğu dünyaları konuk oluyoruz. Kitabın  biraz kalın olması sebebiyle aslında gözüm korkmamış değildi ama okurken sayfalar kendiliğinden akıp gidiyor Özgür'ün hayatlarını okurken insan düşünmeden edemiyor Kitabı okudukça Özgür'ün artık hangi  hayatı  seçeceğini merak ederek ilerliyor kitap Ilk kitap yaşlı bir adamın ölümüyle başlıyor bu yüzden de sonu beklediğim gibi bitmedi diyebilirim.
Edebiyat & Roman
2024 23. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2024 10:39
On iki bolumde yazilmis kitabin ana karakteri Özgür Isik .. Ailesiyle geçirdigi trafik kazasindan sonra ig dünyasini kapanan ve kendi is mahkemesinde suçlu olmamasina kargin kendini iletisime kapatan Ozgür zihninde devamli bir ses duymaktadir. Duydugu bu Ses yas gününde ona bir hediye verecegini ve segme sansi olacagi üs seçenegin olacagini söyler. Üç yasam ve üs ayri hayat tecrübesi deneyimleyecektir genç adam. Paralel evrendekiüs yasam geçisinde de degismeyen tek rutin karsi binada farkli isimlerde var olan çekici ve güzel kadindir. Ozgür buüs segenek içinde kendine yasamak için hangi hayati tercih edecektir?. Bir psikolog mu?Bir Tanri mi?Enki adasindaki yasantisini mi? Son ana kadar nasil bir seçim yapacagini kestirmekte zorlandigim karakterin her tecrübesi bizlerin de hayatlarinin bir yansimasi adeta. Psikoloji türünde yazarin ilk kitabi olmasina kargi kurgusu ile oldukça guzel noktalara deginen kitabin sonuysa bekledigimden oldukça farkli bitti.
2023 45. kitabı
“Edebiyat, bizi sınırlı varlığımızın ve duyularımızın ötesine taşıyan bir ruhsal protez gibidir; ona tutunmamızı ve bu sayede sınırlarımızın ötesine erişmemizi sağlar.” Hamza Karabektaş'ın kaleme aldığı "Son" kitabı da Terry Eagleton'un bu sözünü kesinlikle tasdikliyordu. Kelimelerin ışığında, Özgür Işık ile beraber zihnin labirentinden çıkmaya çalışmak olağanüstü bir deneyimdi. Çünkü geçiş yaptığı her hayat aslında bizim hayatımızın farklı yansımalarıydı. O nedenle yazarımızın bakış açısını gerçeklere dayanarak yansıtmasını ustaca bir hamle olarak nitelendiriyorum. Peki zihnin labirentinden çıkmak kolay mıydı? Kesinlikle değildi. Sonuçta bilinmeyen ve karmaşık olan bir yolculuktan söz ediyoruz. Labirent sadece bir sembol... Zihnin tuzaklarını fark etmek ve bu tuzaklardan (yani farklı hayatlardan) hızlı bir şekilde bilinçlenerek çıkmak zaten kolay olamazdı. O nedenle birbirini tamamlayan tekrar döngüleri mevcuttu. Anlatım tam da olması gerektiği gibiydi. Birçok okurun aksine yazarımızın kullandığı cümleleri uzun tuttuğunu düşünmüyorum. Çünkü dönüşümsel farkındalık kazandırmak hele ki bunu okuyucuya tam manasıyla yansıtmak kolay değil. Karakteri daha ayrıntılı şekilde analiz edebilmemiz ve anlatılanı idrak edebilmemiz için bu şekilde bir anlatım ile ilerlenmesinin mantıklı bir tercih olduğunu düşünüyorum. Özgür Işık ile tanışmanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.
2025 43. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2025 15:07
#Okudum #KitapYorum #Son #HamzaKarabektaş #KDYYayıncılık #Roman #507sayfa #Kitabaaşıkokumayasevdalı Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere KDY Yayınları'ndan çıkan, Hamza Karabektaş'a ait, "SON" isimli romanı tanıtmaya çalışacağım. Son zamanlarda okuduğum en uzun soluklu, tesiri uzunca bir süre akıllada kalacak bir macera "SON". Beni etkileyen, düşündüren, anladıkça içinden çıkılmayan delhizlere sürükleyen, gerçekliğin hem içinde hem dışında olduran ütopik, masalsı, zihinde bulanıklık yaratan, bunun yanında düğümleri çözmeyle birlikte esaretten özgürlüğe terfi ettiren, uyuşturucu etkisiyle sayfalara tutkuyla bağlayan, merak ve gizemin siyah beyaz fotoğraflarını sırasıyla film karelerini izler gibi seyre daldıran, okurun anlama iştahını açan, bir boşluğa tam basarken sanki bir elle bulunduğunuz yere çivileyen, insanî ihtiyaçlarınızı dahi unutturmaya aday bir roman "SON". Böylesi hayat ağacı gibi dalları ve budaklarıyla ruhunuzu, kalbinizi, zekânızı, sabrınızı, ilginizi, merak reseptörlerinizi tam tekmil saracak bir romanla tanışmak; hem şans, hem belki de uzunca bir süre boşluk duygunuza seçkin bir kitapla bir süre veda etmeniz, kayıp algınıza besleyici bir kaynak bulmanız demek. "SON" on iki bölümden oluşan bir roman. Her bölüm ana alt başlığıyla hikâyeyi başından bitimine kadar olayları seyrine göre sırasıyla anlatan uzun yolculuğun nefeslenme durakları. Kahramanımız Özgür Işık. Bir huzur evinde yaşıyor. Buraya getirildiğinde hiç kıpırdamadan, konuşmadan, tepki vermeden, hareket etmeden sabit bir halde üç yıl geçirmiş.. İlerleyen günlerde Özgür Işıkta yarattığı rüya aleminde, hatta kendisinin de inandığı, içinde yarattığı bir kişilik var oluyor. İsmi "Ses" hani hepimiz bazen deriz ya işte iç sesim şöyle diyor, böyle istiyor, ona göre mi düşünsem, yapsam, hareket etsem
2024 27. kitabı
Selam dostlar, Bugün size ben ne okudum böyle dedirtecek bir kitapla geldim. @hamzakarabektaş beyendinin kaleminden dökülen bu kitabı okurken çok şaşıracak hayal gücünüzü zorlayacaksınız. Kitabımızın konusuna gelelim artık; Özgür Işık ailesini bir trafik kazasında kaybettikten sonra suçluluk duygusuyla kendini tekdüze mutsuz bir yaşama hapseder. Tek arkadaşı "Ses" ona yapması gerekenleri söyler.Özgür kendi iradesiyle artık hiçbirşey yapamaz. Doğum gününe uyandığı bir sabah Ses ona komut vermez ne yapacağını şaşıran Özgür özgürce gezer daha önce yapmadığı şeyleri yapar. Bu özgürlük kısa sürer ve Ses tekrar ona komut vererek bugün doğum günü hediyesi olarak ona üç tane değişik şekilde yaşama hakkı vereceğini ve bunlardan birini seçerek o hayatı yaşayacağını ve artık kendisinin ondan sonra olmayacağını söyler. Ona sunulan üç yaşamdada tek ortak nokta karşı binada devamlı gözlemlediği ismini bile bilmediği kadın vardır. Psikolog olarak yaşamını sürdüreceği hayatında Yağmur ile kendi hayatından kesitlerle karşılaşan Özgür. Herşeyi sadece söylemesiyle hemen olan yaşadığı dünyanın tanrısı olduğunu zanneden ve burada Gökçe ile bir başlangiç yapmaya çalışan Özgür. Karısı Ada çocukları ile mutlu bir yaşantısı olan aynı zamanda Enki adasının meclisinde bir yönetici üniversitede bir hoca olan Özgür. Hangi yaşamı seceçeğini merak ederken yaşadığı hayatlarda başına gelen olaylarla olmaz artık bu kadar dedirten ve size sayfaları heyecanla çevirten bir kitap. Özgür hangi hayatta olmayı tercih etti? Yağmur, Gökçe, Ada hangisiyle yeni bir yaşama yelken açtı? Yaşadığı bu hayatlar ona ne anlatmak istiyordu? Psikolojik, gerilim, gizem ne ararsanız var kitabımızda ben okurken hangisini seçerdim diye halen düşünüyorum ne yalan söylesem. Peki siz hangi hayatı seçerdiniz? Kesinlikle ve