2023
İkinci Adam Yayınları

2024 43. kitabı
Kitabımızın kahramanı Doğu; küçük yaşta annesini kaybetmiş, kendisine, eşini kaybetmiş olan doktor Umut destek olmuş, her sıkıntısında yanında olmuştur. Doğu, büyüdükten sonra başarılı bir polis olur. Doktor Umut'la olan bağını koparmaz. Bir cinayet dosyasının peşini bırakmak istemez. Amirleri dosyayı kapattık dese de ilgilenmeye devam eder. Bu Doğu'nun hayatını komple değiştiren bir mücadele olur. Evlenmek üzere olduğu Naz, Doğu'nun evinde öldürülür ve Doğu ortalarda yoktur. Doktor Umut, daha önce Doğu'nun bahsettiği defterini bulur ve Doğu ile ve takip ettiği cinayet dosyası ile ilgili yazdıklarını okur. Doğu'nun annesi ölmemiş, öldürülmüştür ve faili meçhul olarak geçmektedir. Doğu'nun annesini kim öldürdü ve neden faili meçhul olarak kaldı? Doğu' nun annesinin öldürülmesi ile bu cinayetin arasındaki baglanti neydi? Doğu'nun babasına ne oldu? "Suikast kurbanı iş insanı Kasım Gök, evinde eşi ve çocuğunun gözü önünde üç yüz metre ilerideki şantiyeden keskin nişancı ile tek atışla öldürüldü." Kimdi bu adam? Ondan ne istediler? Kasım, Aslı, Yağmur, tetikçi, azmettiren, şirket, yöneticiler, koku, evdeki hizmetliler, mali sıkıntılar... (Kayda değer tek şey koku.) "Aslında her son, yeni bir başlangıçtır." Kendimi çok yorgun hissediyordum. Yaşadığım bu dünyanın bu denli değişmiş olması beni haddinden fazla üzüyordu. İçimde adalet kavramı yitip gitmişti Yazarların sürekli kendi aralarında tartışıp bir türlü sonuca varamadığı bu kitap, olay örgüsünü tamamen okuyucuya bırakıyor. Kitabın ismini nasıl algılarsanız konuyu o şekilde inceliyor, olay örgüsünü kendi içinizde o şekilde bağdaştırıyorsunuz.
2024 16. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2024 08:53
Annesini doğduğu gün kaybeden Doğu, Doktor Umut sayesinde hayata tutunmuştur. İki insan, kayıplarının acısını birbirlerini sevmekle sarar ve yıllarca yoldaş olurlar. Büyüyüp komiser olan Doğu bir gün kendini faili meçhul dosyaların arasında bulur. Doğu'nun polis olduğu ilk günden beri tuttuğu vaka defterini bulan Doktor Umut, son olarak Doğu'nun da ortadan kaybolmasıyla onu bulmaya çalışır. Film tadında, uzun ve yorucu okumalardan sonra okuyucuya mola gibi gelecek bu kitapta, vaka defteri sayesinde yansıyan olayları Doktor Umut ile birlikte çözmeye çalışıyor.
2024 11. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2024 20:51
Merhabalar değerli kitapseverler bugün sizlere Mehmet Tümer'in kaleminden Son adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Leyla oğlu Doğu'yu dünyaya getirir iken vefat ediyor ve Doğu doktor Umut sayesinde kurtuluyor. Doktor Umut genç yaşta kansere yenik düşen eşini kaybettiği için kendisi gibi bir başına yanlız kalan Doğu'yu sahipleniyor. Doğu büyüyüp polis oluyor ve çeşitli cinayetlerle karşı karşıya kalıyor ve Doğu'nun bu karşı karşıya kaldığı cinayetlerden biri ise kız arkadaşı Naz'ın oluyor. Bu cinayetten sonra Doğu geçmişte olan bir cinayeti öğreniyor. Doğu annesi Leyla hanımın öldüğünü değil öldürüldüğünü öğreniyor. Kitabımızın devamında Doğu annesi Leyla hanımın katilini bulmak için verdiği zorlu mücadeleyi okuyoruz. Doktor Umut Doğu'nun yazdığı defterde neler bulacak? Doğu annesinin katilini bulmaya çalışırken neler yaşayacak? Bu soruların cevaplarını okudukça kitabın içerisinde bulabilirsiniz. İncecik bir kitap olduğuna bakmayın her bir sayfasında heyecan,gizem içeriyor. Benim gibi polisiye severlere keyifli okumalar dilerim. Yazarımızın kalemine sağlık okuyucusu bol olsun.
Puan vermedi
Herkese merhaba! Haftasonu sürükleyici bir kitap okuyayım, biraz gizem biraz duygusallık olsun diyenler için @mehmt.tmrr ‘in kaleminde #son isimli bir eser tavsiye bırakıyorum buraya; #kitabınkonusu Annesini dünyaya gelirken kaybeden Doğu, doktor Umut tarafından sahiplenilmiştir. Doktor Umut da eşini eşini kaybettikten sonra kimsesiz kalmış ve hayata tutunabilmek için Doğu’yu tutunacak bir dal olarak görmüştür. Doğu zaman içerisinde büyümüş, başarılı bir polis olmuştur. Doğu bir gün kendisini faili meçhul cinayet dosyalarının arasında bulurken annesi ile ilgili gördüğü bir detay dikkatini çeker. Bu işin ucunu bırakmamaya kararlı olan Doğu attığı her adımda biraz daha gerçek babasını bulmaya yaklaşacaktır; ancak hayalindeki gibi bir baba bulabilecek mi? İşte onu bilmem Daha fazla detay vermeyeyim. Siz okuyun kendiniz karar verin. Kolay okunabilen, yormayan bir kitaptı. Yazarın kalemine sağlık
2024 43. kitabı
•SON• #kitapyorumu İlk önce şunu soyleyim böyle bir eser beklemiyordum cidden beklemiyordum kısacık bir hikâyeye kocaman bir dünya sığdırmıs yazar ve çok başarılı bir çalışma olmuş ben çok şaşırdım eseri okurken, Ve niye daha erken okumadım diye pişman oldum keşke daha erken okusaydim daha erken yazarın kalemiyle tanışsaydim tek kelimeyle harikaydı.... Konusu Leyla doğum esnasında hayatını kaybeder ve oğlu Doğu Umut adındaki doktor sayesinde hayatta tutunur . Umut yalnızlığa mahkum olduğu kaderinde Doğu’ya tutunur . Doğu her zaman doktor Umut’un yanında ve kanatları altındadır. Onu babası olur . Doğu Kendini yetiştirir ve polis olur. Cinayet masasında göreve başlar. Annesine ölümüne dair araştırmalarında onun aslında bir cinayete kurban gittiğini öğrenir ,katilin peşine düşer. Bütün bunlar doğuyu gerçek babasına da ulaştırır . Ama babası bir vatan hainidir. Doktor Umut ise Doğu’nun günlüğünden herşeyi öğrenir. Doğu bir katil olmamasını engellemeye başlar...
Son
2024 15. kitabı
#kitaphakkında İkinci Adam yayınlarından çıkan kitabımız iki yazarlı bir eserdir. Mehmet Tümer ve Savaş Doğan tarafından kaleme alınmış olup toplamda 91 sayfadan oluşmaktadır. Ana karakterimiz Doğu'nun annesi bir cinayete kurban olmuştur. Annesinin kaybı Doğu'da ciddi hasarlar bırakmıştır. Yardıma, sıcak bir desteğe ihtiyacı vardır. Karşına çıkan Doktor Umut Doğu'nun halinden anlar ve ona yüreği ile dokunur. Ne de olsa Doktor Umut'ta eşinin acı kaybını yaşamaktaydı ve Doğu'nun acısına ortak olmuştu. Aralarında güçlü bir bağ oluşur ve yıllar geçse de asla kopamazlar. Doğu cinayetleri çözmede kararlı bir polis olmuştur. Üzerinde çalıştıkları bir olayı bırakması emredilir ama Doğu peşini bırakmayarak başına ciddi bir bela almıştır ama farkında değildir. Bir cinayet başka bir cinayeti de getirecektir. Hatta bu cinayet yıllar önce öldürülen annesine dek uzanır. Bu cinayetler konusunda da Doktor Umut'tan yardım istemeyi ihmal etmez. Kitabın isminde olduğu gibi bu esrarengiz cinaytler son mu buldu yaksa devam mı ediyor onu da okuyarak öğrenmenizi tavsiye ederim. #alıntı "Biz şua an neden birilerini öldürmek zorundayız?" Zamanın daha önce hiç bu kadar yavaş ilerlediğine şahit olmamıştım. Mevzu sevdiklerimiz olunca bu hayat kocaman bir hayal kırıklığına dönüşüyordu...Syf.78 Kendi içinde 30 bölümden oluşan sürükleyici ve gizemli bu içeriği dikkatinizi çektiyse sizlere de okumanızı önerebilirim. Kitapla ve sevgiyle kalın...
Polisiye
2023 293. kitabı
Leyla doğum esnasında hayatını kaybeder ve oğlu Doğu, doktor Umut sayesinde kurtulur. Umut yalnızlığa mahkum olduğu kaderinde Doğu’ya tutunur ve onu yetiştirmek ister. Doğu her zaman doktor Umut’un gözetimindedir. Onu babası olarak görür. Kendini yetiştirir ve polis olur. Cinayet masasında göreve başlar. Annesine dair araştırmalarında onun aslında bir cinayete kurban gittiğini öğrenir ve katilin peşine düşer. Bütün bunlar aslında gerçek babasına da ulaştırır Doğu’yu. Ama babası vatan hainidir. Doktor Umut ise; Doğu’nun günlüğünden herşeyi öğrenir. Doğu bir katile dönüşmeden engellemelidir. Doksan sayfalık kitaptan açıkçası böyle bir kurgu beklememiştim. Kısa, öz, aynı zamanda gerilimi ve heyecanı, baştan sona hiç düşmeyen bir polisiye roman. Kesinlikle devam kitabı gelmeli diye düşünüyorum. Bu bir son olmamalı.. Daha ilk sayfalardan kendinizi olayların içinde buluyorsunuz ve bitirmeden bırakamıyorsunuz. Akıcı ve sürükleyici bir kurguyla yazılmış, aksiyonu bol, sade, yalın bir dille kaleme alınmış bir eser. Yazardan daha çok polisiye okumak isteyeceksiniz. Tavsiyemdir. #Son ^ ^ #alıntı Aslında her son yeni bir başlangıçtır. ^ ^ #bloghemsire #edebiyat #kitap #bookstagram
2024 46. kitabı
Merhabalar Bugun sizlere @mehmt.tmrr kaleminden #son kitabiyla geldim. Dogarken annesini kaybeden, doktoru tarafindan ismi konulan Doğu, yetimhanede buyurken ardinda koskocaman duran, eşini kaybetmis hayattaki herseyi Doğu'ya adamis, kariyer sahibi, Doğu'ya sahip çıkıp, kollayan Doktor Umut.... Başkomiserinin en gozde polisi olan Doğu'dan 2 gun haber alamayan doktorumuz hemen kalkip Dogu'nun evine gider. Korkarak girdigi evin salonunda Doğu'nun sevgilisi Naz'i yerde ölü olarak bulur. Evin arar Doğu yoktur.... Haber verdigi polisler gelene kadar aklına ilk gelen Doğu'nun herşeyi not aldigi zamani geldiginde Umut'a okutacagi defteri almayi basarmistir. Defterde neler yaziyordu ? Defter acaba Naz'in olumu ve Dogu'nun kaybolusu hakkinda sirlari ortaya cikaracak mi? Naz'i kim oldurmus olabilir? Peki Dogu anne ve babasinin kimler oldugunu ogrenmis midir? Bir sonla biten ve sanki devami gelecek gibi dort gozle bekledigim #polisiyenturu nde yazilmis #son kitabi tavsiyemdir dostlar. Kitapla ve keyifle kalin
2024 23. kitabı
Selam dostlar, Bugün size süper bir kitapla geldim. Eğer sizde benim gibi tam bir polisiye roman severseniz bu kitaptam sizlik diyebilirim. @mehmettümer beyefendinin kaleminden #son isimli kitabı bir solukta okudum ve kapağını kapatır kapatmaz hemen yoruma geçtim. Doğu doğumda ölen annesinin karnından çıkarılmış hem yetim hem öksüz bir çocuktur. Yetimhanede geçen çocukluğuna onun doğumunu sağlayan doktor Umut şahit olurken ona destek olmuş ona abilik yapmıştır. Hayatta Umut abisi ve sevgilisi Naz'dan başka kimsesi olmayan Doğu polis olmuş ve ardı arkasına işlenen cinayetleri kendi taktikleriyle çözerken bu işlerden uzak durması gerektiğini anlatan mesajlar almaya başlamıştır. Umut'un Doğu'ya ulaşamadığı bir gün evine gider ve Doğu'nun evinde Naz'ın cesediyle karşılaşır. Ancak Doğu yoktur ve hiçbir şekilde haber alınamıyordur. Bir gün Doğu Umut'un evine gizlice girer ve herşey başlar. Akıl almaz olaylara anlam veremeden ne olacak şimdi diye sayfaları çeviriken buluyorsunuz kendinizi. Kitap hakkında daha fazla spoi vermek istemiyorum ama kesinlikle okumanız gerektiğini şiddetle söylüyorum. Doğu'nun doğru bildiklerimi yanlıştı yoksa yanlış bildikleri doğru muydu? İç içe geçen olay örgüsü, kurgusu, yazım dili ile harika bir okuma yaptım daha nice bu türde kitaplarınızı okuyalım inşallah hocam @mehmettümer
2023 130. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2023 23:58
"SON" "Sessizce iki kelimeye bırakmalıyım yetilerimi. Düşüncelerimi veya içimdekileri." Kimilerinin doğumu kimilerinin ölümüne sebep olabiliyor hayatta. Doğum günü annesinin ölüm günü ile aynı olan Doğu. Doğu doğum anında annesini kaybetmiştir. Hem yetim hem öksüz bir çocuktur. Doktoru tarafından ismi konulan Doğu. Eşini kanserden kaybetmiş her şeyini Doğu'ya adayan Doktor Umut. Aralarında güçlü bir bağ oluşur, yıllar geçsede kopmayan. Ortaktır acıları.İ ki insan kayıplarının acısını, birbirlerini sevmekle destek olmakla sarar yıllarca yoldaş olurlar. Yetimhanede geçen çocukluğuna doğumunu yaptıran Doktor Umut destek olmuş onu koruyup kollamıştır. Hayat serüvenindeki destekçileri Doktor Umut ve sevgilisi Naz'dır. Polis olmuştur hemde cinayet masasında. Kendi yöntem ve taktikleri ile cinayetleri çözer. Üzerinde çalıştığını bir olayı bırakması,istenir, tehdit edilir hatta. Başına ciddi belalar alır farkında olmadan. Sevgilisinin ölümüne neden olur. Delilleri, zanlıları, onların psikolojilerini, cinayetleri günü gününe not aldığı defter vardır. Doğu'nun daha önce Umut'a bahsettiği. Umut defteri bulur ve cinayet dosyası ile ilgili yazdıklarına ulaşır. Annesinin cinayete kurban gittiğini öğrenir katilin peşine düşer. Hayatını komple değiştiren bir mücadeleye atar kendini. Bilinmezlige çıkan bir yola sapar. Annesinin katiline ulaşmak isterken yaşadısı bir şirkette çalıştığını ve annesinin bunlar tarafından öldürüldüğünü öğrenir. Ve sonunda gerçek babasına ulaşır. Babası vatan hainidir.Zaim Doğu'nun babasıdır. Doğu'nun doğru bildikleri mi yanlıştı yoksa doğru bildikleri mi doğruydu? Doğunun annesinin öldürülmesi ve cinayet arasındaki bağ nedir? Doktor Umut Doğunun yazdığı defterde neler bulacak? Zaim'den kurtulmak için maşa olarak kullanılan Doğunun