Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü

Mehtap Kayaoğlu

Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü Gönderileri

Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü kitaplarını, Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü sözleri ve alıntılarını, Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü yazarlarını, Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Gerçek cesaret, bağırıp çağırmadan, kelimelerinizin ve aklınızın gücüyle başka insanlara yön verebilme yeteneğidir. Kalbiyle ve düzgün davranışlarıyla yön vermeyi bilmeyen korkak psikolojili insanlar, kendi geri çekilmişliklerinin üzerini örtercesine bağırıp çağırırlar. Bağırıp çağırırlar ki, birileri onları cesur sansın. Özgüven sorunu yaşayan çocukların sürekli saldırgan davranışlar sergilemeleri gibi...
Öfkenin mazereti olamaz. Mazeretim yok, ama asabiyim ben! Yani öfkenin sebebi olabilir ama bahanesi yoktur.
Reklam
Öfkeli insanların çoğu; çocukluk yıllarından itibaren, dünyanın kötü ve çoğu zaman acımasız bir yer olduğu ve hiç kimseye tamamen güvenilmeyeceği fikriyle büyütülür. Bu düşünce biçimi otomatik savunmaların gelişmesine, dolayısıyla kişinin kendisini tehdit altında hissederek öfke davranışını sergilemesine neden olmaktadır.
216 syf.
6/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Öfke Kontrolü
Öfkenin doğasıyla ilgili temel düzeyde bilgi edinmek için başvurulabilecek bir kitap. Doğasına, belirtilerine, muhtemel sebeplerine ve altta yatan duygulara değinmesi okuyucuya açıklayıcı olmuş. Kitabı çok incelemeden okumaya başlamıştım, alana dair başvurabileceğim bir kitap olarak düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Çok temel düzeyde bilgi sunuyor ve ilk etapta birçok sorunuza yanıt bulabiliyorsunuz. Herkesin anlayabileceği bir düzeyde yazılmış. Psikoloji/ PDR öğrencileri/ mezunları okumak isterse daha önce konuyla alakalı farklı bir kaynaktan yararlandıysanız yeterli gelmeyebilir. Kitabın eleştirilecek bir diğer yönünün ise soru- cevap kısımları olduğunu söyleyebilirim. Takipçilerinden konuyla ilgili gelen soruları yanıtlarken tavsiye içerikli/ bol yönlendirmeli ve başka okuyucunun incelemesinde bahsettiği gibi “ Güzin abla” tarzında yazılmış yanıtlar mevcut. Birçok yanıtın mantıklı/doğru gelmediğini söyleyebilirim.Bu kısımlar kitabın kalitesini düşürmüş. Bazı yerlerde de tekrara düşmüş. Değindiklerim dışında öfke konusunda okuma yapmak isteyenlere katkı sunacak bir kitap. İyi okumalar dilerim.
Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke Kontrolü
Sorularla ve Örnek Vakalarla Öfke KontrolüMehtap Kayaoğlu · Nesil Yayınları · 2012462 okunma
Hastalıkların arkasındaki “ öfke”dir bazen. Kişiyi yıpratır.
İnsanoğlu yaşadığı müddetçe nice olayla karşılaşıyor. Unutmayın ki başınıza gelen en üzücü olay, sizi en çok kızdıran mesele, oraya yüklediğiniz anlamlarla alâkalı.
Sayfa 93 - NesilKitabı okudu
Reklam
Joker duygu öfke!
Geleneksel yetiştirilme usullerimizden midir nedir, milletçe herkeste var bu öfke hali. Doğrusu duygularını sağlıklı yaşamayı bilmeyen kişiler, diğer duygularının yerine de sık sık öfkeyi kullanıyorlar. Özellikle bizim memleketimizde sevinince öfke, kızınca öfke, korkunca öfke… Öfke de öfke!
Sayfa 78 - NesilKitabı okudu
Öfke nedir?
"Öfke, ruhsal bir intihardır." Öfke,gerçek veya hayali bir zarar görme endişesinden ortaya çıkabilir. Kişi gerçek veya hayali olarak zarar göreceğini düşündüğü duruma karşı intikam ve cezalandırma duygusuna kapılır. Göreceği zarardan memnun olmaz dolayısıyla öfke ile bu durumu kendisinden uzaklaştırmak ister.
Sayfa 26 - Nesil yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kişi sorunu çözmeyi bilmesin, adına da kader desin, sonrada sinirlenip hayatı hem kendisine hem de etrafındaki kişilere zehir etsin. Olmaz öyle şey!
Kişinin sürekli aldatıldığını, incitildiğini düşünmesi ve bunlara inanarak yaşaması sonucunda mutlu ve neşeli bir kimse olmasını bekler misiniz?
Öfke hiçbir zaman sebepsiz değildir. Ama iyi bir nedeni olanı nadirdir. Benjamin Franklin
Unutmayın ki,düşüncelerle davranışlar arasında doğrudan bir bağ vardır. Zihninizde neyi tasarlarsanız, davranışlarınıza da o cereyan eder.
Gevşemek çok rahatlatıcıdır. Peki, en iyi gevşeme ne zaman yapılır? Öfkenin hemen ardından değil mi? Yanıldınız! En iyi gevşeme ‘’ öfkelenmeden önce’’ yapılır. Neden mi? Çünkü insanlar genellikle öfkelendikten sonra kendilerini yatıştırmaya çalışırlar. Oysa öfke kontrol projesi ve bedensel gevşeme egzersizleri, kişi öfkeye giderken uygulanırsa, çok daha başarılı sonuç verir.
584 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.