Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Söyle Margos Nerelisen?

Mıgırdiç Margosyan

Söyle Margos Nerelisen? Gönderileri

Söyle Margos Nerelisen? kitaplarını, Söyle Margos Nerelisen? sözleri ve alıntılarını, Söyle Margos Nerelisen? yazarlarını, Söyle Margos Nerelisen? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir şeyi elde edip kavuştuktan sonra hep böyle mi davranıyorlardı? Yoksa elde ettikleri her şey, değerini, cazibesini mi yitiriyordu? Öyleyse sahip olmak için neden yırtınıp duruyorlardı? Bu ne biçim iş, ne menem bir gidişti!
“Diyarbekir dört yoldır Suyi güzel ve boldır Senden ricam, bıze gel Ben içeyim sen doldır.”
Reklam
“Çocukluk “
“Mutluydum. Evimizde, kilerimizde, ekmek kazanımızda ekmeğimiz hiç eksik değildi. Mutluydum, çok mutluydum, çünkü zaman zaman ekmeğimizin yanında katığımızı da buluyorduk.”
Benim 'ben' oluşum, varlığım veya var olmayışım, benim hiç de özgür olmayan irademin dışında belirleniyordu.
Bazılarına göre Tanrı'nın esas evi,insanların vicdanı ve onun sesiydi.Bu sese kulak verenler, eninde sonunda Mevla'sını bulurdu.Bulamayanlar ise belasını!
Reklam
Bir şeyi elde edip kavuştuktan sonra hep böyle mi davranıyorlardı? Yoksa elde ettikleri her şey, değerini, cazibesini mi yitiriyordu? Öyleyse sahip olmak için neden yırtınıp duruyorlardı? Bu ne biçim iş, ne menem bir gidişti!
''Tilili, tililiii" bizim yörelerde Ermeni'nin, Kürt'ün, Türk'ün, Süryani'nin, Keldani'nin hasılı tüm toplumun sevinç çığlığıdır.
Sayfa 48 - ARASKitabı okudu
Aidiyet.....
Heredan, Heredan, Heredan, baba ocağı, ana kucağı... Tüm bir kuşak, çoluk çocuk, senden koptu, koparıldı, parça parça, berdan berdan.Ama seni hiç unutmadı, unutamadı.Dudaklarda öpücük, gülücüklerde hüzün, kalplerde özlem oldun.Mezarlar üstünde dikilen taşlarda nakış oldun, süs oldun.
Sayfa 139 - Aras YayınlarıKitabı okudu
Vallaha Doğru
"Tilili, tilili" bizim yörelerde Ermeni'nin, Kürt'ün, Türkün, Süryani'nin, Keldani'nin, hasılı tüm toplumun sevinç çığlığıdır.Düğünlerde, toylarda, nişanlarda, sünnetlerde çağrılıp söylenir."Ti-li-li"siz sevinç olmaz!
Sayfa 48 - Aras YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Dicle nehri azgın sularından arınıp cılız bir çay gibi aktığı günlerde, Diyarbakır'a yaz gelmiş demektir.
Sayfa 32 - Aras YayınlarıKitabı okudu
sahip olana kadar kölesiyiz...
Bir şeyi elde edip kavuştuktan sonra hep böyle mi davranıyorlardı ? Yoksa elde ettikleri her şey , değerini, cazibesini mi yitiriyordu ? Öyleyse sahip olmak için neden yırtınıp duruyorlardı ? Bu ne biçim iş ,ne menem gidişti
Sayfa 93
Süryaniler, yani Asoriler, Urfakapı ve Mardinkapı'nın arasındaki bölgede, tarihi Meryem Ana Süryani Kilisesi'nin çevresinde yaşıyorlardı. Hırıstiyan olmalarına Hırıstiyandılar ama Hıristiyanlığı da başkalarına bırakmayacak kadar koyu dindardılar.Onlara göre en eski hıristiyanlar kendileriydi..Midyat' a ise sonradan yerleşmişlerdir..
Sayfa 74
Müslümanların tüm hıristiyanlara toptan gavur demesine karşılık,Hıristiyanlar da tüm Müslümanlara toptan Dacig diyorlardı..
Sayfa 71
Türkçe " gavur " un karşılığı Kürtçe "fılla "ydı.Ama gerek Türkçede ve gerek Kürtçede ortak nokta " haço " olarak tescil edilmişti. Türkçede korkak yahudi deniyordu ama korkak Musevi denmiyordu. Cehü, Yahudilere Kürtçede verilen addı.Biz hıristiyanlar ise Yahudilere Moşe diyorduk.Ermeniler ise Süryanilere Asori derlerdi..
Sayfa 71
164 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.