Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Temmuz-Ağustos 2021

Sözcükler Dergisi Sayı 92

Sözcükler Dergisi

Sözcükler Dergisi Sayı 92 Hakkında

Sözcükler Dergisi Sayı 92 konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
0/10
0 Kişi
4
Okunma
Beğeni
134
Görüntülenme

Hakkında

Naci Çelik Berksoy’un objektifinden Füruzan “Hakikatin Acısı” Benim Sinemalarım / Berfin Atlı Füruzan İçin / Fadime Uslu Şiir Üstüne / Behçet Necatigil Meksikanın Sesi, Evrenin Nefesi / Oğuz Demiralp Tanpınar’a Batıdan Bakmak / Tahir Abacı Ganj Ölüm Akıyor / Shalini Randeria – İlija Trojanov Sessizlik ve İnsan Yüzü / Max Picard Okuma Günlüğü / Eray Canberk 1979’un Şiir Kitapları / Yaşar Miraç Nâzım Hikmet Vakfı 30 Yaşında / Kıymet Coşkun Ömer Kavur’la Son Karşılaşma / Hakan Savaş Şiirleriyle, Cevat Çapan, Seferis, Süreyya Berfe, Ahmet Telli, Sina Akyol, Tahir Abacı, Yaşar Miraç, Oğuzhan Akay, Parul Khakkor, Pelin Özer, Uğur Aksoy, Deniz Dalyan, Bekir Dadır, Mert Tutucu, Murat Teretoğlu, Emin Kaya, Figen Şentürk. Öyküleriyle, İsimsiz, Fadime Uslu, Defne Suman, Zelda Fitzgerald, Esra Ertan, Gizem Yıldırım.
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 5 dk.Sayfa Sayısı: 144Basım Tarihi: Temmuz 2021İlk Yayın Tarihi: 2021Yayınevi: Sözcükler Dergisi
ISBN: 9771300666340Ülke: TürkiyeDil: Türkçe
Türler:
Reklam

Yazar Hakkında

Sözcükler Dergisi
Sözcükler DergisiYazar · 21 kitap
Web sayfası: sozcuklerdergisi.com Sahibi ve Yazı İşleri Sorumlusu: A. Turgay Fişekçi Edebiyatın insani bir değer olduğunun bilincindeki belki de son kuşağız. Bizden sonrakiler, giderek bir tüketim metaına dönüşen edebiyatın temsilcileri olacak, edebiyat değil, tüketim ürünü üretecekler. Edebiyatın insan ve toplum için yaşamsal bir gereklilik olduğuna inanıyoruz. Edebiyatın sorgulama, eleştirme, uzlaşmama, yetinmezlik gibi temel değerlerinin de savunusunu amaçlıyoruz. Sözcükler, beğeni ve değer ölçülerimizi göstermek için çıkıyor. Yaşanan kaos ortamının oluşturduğu değerler aşımına karşı edebiyatın değerlerini öne çıkarmak, yüceltmek istiyoruz. Saf, som bir edebiyatın soluklanma alanı olacağız. Bugünün dünyasında böylesi bir girişim "çocuksu” bulunabilir. Sözcükler daha çıkış aşamasında yazarlarımızca heyecanla karşılandı. Bu heyecanın dergimizin sayfalarına da yansıdığını ve gerçek edebiyat okurlarınca da paylaşılacağını umuyoruz. Sözcükler, yazarlarından güç alan bir dergi. Arkasında yazarları ve okurlarından başka destekleyeni yok. Edebiyat sorulmamış sorular sorar, o soruların yanıtları ardında koşarken doyumsuz tatlar ve güzellikler yaratır. İnsan kişiliğinin ve doğasının bağımsızlık duygusunu yüceltir. Edebiyatın temel değerlerine duyduğumuz bağlılık, Sözcükler’in yayımlanmasının temel nedeni. Adımız da bu nedenle edebiyatın ana gereci olan "sözcük”ten geliyor. Sonrası? Sonrasını birlikte göreceğiz.