Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Süleyman'ın Anahtarı

Jose Rodrigues dos Santos

Süleyman'ın Anahtarı Sözleri ve Alıntıları

Süleyman'ın Anahtarı sözleri ve alıntılarını, Süleyman'ın Anahtarı kitap alıntılarını, Süleyman'ın Anahtarı en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Bilim doğanın son sırrını asla çözemeyecektir," diye yazdı Max Planck. "Ve bunun nedeni, sonuçta kendimizin de doğanın ve dolayısıyla, çözmeye çalıştığımız gizemin bir olmamızdır."
"Özünde kâinat, gerçek ile bilinç arasındaki ikilikten doğar. Bu ikilikte, hep büyüyen bir karmaşıklaşma süreciyle gerçek fiziği, fizik kimyayı, kimya hayatı, hayat da sonunda gerçeği yaratan bilinci üretir."
Sayfa 207 - Tomás NoronhaKitabı okudu
Reklam
•İnce bir nüans•
"Ayı seyredecek kimse olmasaydı, kesinlikle ay da var olmazdı."
Sayfa 164 - Tomás NoronhaKitabı okudu
Gerçeklik, olduğunu düşündüğümüz veya olmasını istediğimiz şey değil, olan şeydir.
Sayfa 206Kitabı okudu
"Schrödinger Denklemi gelmiş geçmiş en esrarengiz bilimsel formüllerden biridir. Neden, biliyor musun? "Hayır, ama açıklamanı bekliyorum." Akademisyen gözlerini pencereye çevirdi ve gizemli bir edayla o berrak ve yıldızlı gecede rahatlıkla seçilen parlak ayı inceledi. "Ayı seyredecek kimse olmasaydı, kesinlikle ay da var olmazdı."
"Aşağıdaki, yukarıdaki gibidir ve yukarıdaki, aşağıdaki gibidir. Biz dahil her şey Bir'den geldi. Başka bir deyişle, eşsiz olduğumuz izlenimi yanılsamadan başka bir şey değil. Gerçekte her şey birbirine bağlı, her şey aynı, her şey bir."
Tomás NoronhaKitabı okudu
Reklam
•Cevap aradıkça bataklığa saplanmak gibi•
"İyi de bilinç neye yarıyor öyleyse? Beyin her şeyi otomatikman ayarlayabiliyorsa, öz varlığının bilincindeki iç benlik ne işe yarıyor?" "Planlamaya... İnsan beyni bir planlama makinesi ve bilinç, dünyayı daha iyi çözümleyebilip daha karmaşık ve soyut bir şekilde plan yapabilmek için gerekli. İşte bu yüzden bilinç, evrimin belirleyici bir kozu."
Sayfa 77 - Tomás NoronhaKitabı okudu
“Gerçeklik, olduğunu düşündüğümüz veya olmasını istedi­ğimiz şey değil, olan şeydir.”
Sayfa 206Kitabı okudu
•İnsanlar kendi doğrularına inanırlar•
"Her şey efsanelerden ve insanların saflığını sömüren aldatmacalardan ibaretmiş gibi bir his var içimde. Ölümden sonra yaşayabilmeyi kim istemez ki? İnsanlar kolayca etki altında kalabiliyor çünkü inanmak istedikleri şeylere inanıyorlar."
Sayfa 63 - Tomás NoronhaKitabı okudu
Çift yarık deneyi o derece şaşırtıcı oldu ki Albert Einstein "anlaşılmaz" diye nitelerken Nobel Fizik Ödüllü Richard Feyman da “kuantum mekaniğinin bütün gizemini kapsadığı", “klasik bir şekilde açıklanması imkânsız, kesinlikle imkânsız" bir fenomen olduğu sonucuna vardı.
Reklam
Kuantum ölçeğinde elektronlar, ışık, atom ve moleküller aynı anda her yeri kat ederler ve aynı anda her yerdedirler. Kuantum fiziğinin bu tuhaf özelliği sayesinde klasik bilgisayar bir defada ancak tek bir hesap yaparken kuantum bilgisayarı tek seferde çok yüksek sayıda hesap yapabilir. İşte bu nedenle, kuantum bilgisayarı bilgiyi klasik bilgisayardan çok daha hızlı işler ve dolayısıyla, en karmaşık şifreyi bile çok daha çabuk çözebilir."
"Birbirimizden ve bahçedeki otlardan en uzak yıldızlara kadar etrafımızı kuşatan her şeyden ayrı olduğumuz hissiyle yaşıyoruz fakat bu bir yanılsama. Her şey bağlı, her şey dolanık, her şey farklı görünüşler altında aynı şey. Aslında evren bir, çeşitlilik homojenliği saklıyor, çokluk bölünmezliği gizliyor."
Buda'ya göre, insanın izdırabı yanlış bir benlik kavramından ileri geliyor ve ancak bizi o aldatıcı benliği sürekli yeniden yaratmaya yönelten arzu ve bağlılıklarımızdan kurtulursak son buluyor.
Bohr, kendini ifade etmekte gösterdiği onca ihtiyata rağmen sonunda, "Kuantum dünyası mevcut değildir," diye açıklama yaparak gözlemsiz gerçekliği reddetti. Heisenberg'se analizinin ardından, “Atomlar veya temel parçacıklar gerçek değiller; olabilirliklerden ya da olasılıklardan bir dünya meydana getiriyorlar," diye ilan etti.
Şayet bir ağaç, onu duyacak kimsenin bulunmadığı bir ormanda yıkılırsa, gürültü çıkarır mı?
733 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.