Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Enver - Talat - Cemal Paşa

Sürgünde Üç Ölüm

Emir Şekip Arslan

Sürgünde Üç Ölüm Gönderileri

Sürgünde Üç Ölüm kitaplarını, Sürgünde Üç Ölüm sözleri ve alıntılarını, Sürgünde Üç Ölüm yazarlarını, Sürgünde Üç Ölüm yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İttihat Terakki bir ruhtur o ruh da budur.
Talat, gözü tez yaşaran biriydi. Özellikle yurda ilişkin konuları etrafınsa dertleşirken gözyaşlarını tutamazdı.
Cemal Paşa, ortalık yatıştıktan sonra Almanya’ya döndü. Münih’te kaldı.
Reklam
Ancak, insanın gücüne giden bazı işlerin, hakkında hayırlı olması umulur.
Sulh ve sükûn hali Enver’in gözünde yokluk ile birdi. Ona göre, erkeğin hayatının amacı ve sonu, harp meydanlarında savaşçıların başında kahramanca dövüşerek hayat sürmek ve savaş alanında ölmek olmalıdır.
İngilizlerin, Müslümanlıkta Hindistan için gördükleri tehlikenin benzerini, Bolşevikler de Rus Türkistan’ı hakkında görmektedirler.
Enver’in, içini dışına vermeme ve sır saklama hususunda olağanüstü bir kudreti vardı. Bu yetenekte, hiç kimse ona denk olamazdı.
Reklam
Talat Paşa: Biz vicdanlarımıza karşı mahkûm değiliz; çünkü, biz milletimizi kurtarmak ve yurdumuzu yükseltmek istedik; ancak, talih bize yâr olmadı.
Şekip Arslan
Ahmed eş-Şerebasi’ nin deyimiyle “ Osmanoğulları, ndan daha fazla Osmanlı olmak isteyen” emirü’l-beyan ( belagatın prensi ) Şekip Arslan, 1869’ da Lübnan’ ın Şuveyfe köyünde, bir Dürzi ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası düşük dereceli bir mahalli memur idi. Arslan ailesi, Cebel-i Lübnan’ da Dürzi aşiretlerinin en şereflilerinden kabul edilmekteydi. XX. yüzyılın başlarında, ailenin bireylerinden kimi memur, kimi hariciyeci, kimi mebus, kimi de edip olmuştur. Şekip’ in ailesi Dürzi kimliğini bırakıp Islam’ a dönerek Arap-Osmanlı cemiyetinde isim yaptı.
Sayfa 11 - Truva YayınKitabı okuyor
74 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.