Tanrı İsa'dan Tavrı İsa'ya

Necmettin Şahinler

Tanrı İsa'dan Tavrı İsa'ya Gönderileri

Tanrı İsa'dan Tavrı İsa'ya kitaplarını, Tanrı İsa'dan Tavrı İsa'ya sözleri ve alıntılarını, Tanrı İsa'dan Tavrı İsa'ya yazarlarını, Tanrı İsa'dan Tavrı İsa'ya yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsan, Allah'ı idrak edişinde, yalnızca teşbihe başvurursa müşrikliğe düşmüş olur. Teşbihi gözardı edip de kuvvetle tenzihi yeğlerse, bu sefer de bütün yaratılmış alemin ilahi tabiatını inkar etmiş olur. Kelime/ilke olarak kabul edilmesi gereken en doğru tutum "Tevhid" dir. Tenzih'in temsilcileri yahudiler ile Teşbih'in temsilcileri hıristiyanlar, ancak Tevhid'de buluşurlarsa gerçek manada Allah'a kulluk edebilirler.
Reklam
Ruh'un penceresine can kulaklarını koyanlar, dudak görmeseler de konuşulanı duyarlar.
Cebrail, Allah'ın rahmetinin ilk müjdeci rüzgarı, diriltici soluğu, dölleyici nefesidir. Bu nefes ancak "nefsini Meryem'e dönüştürmüş" olanlara üflenir. Ve "nefslerini Meryem yapamayanlar ise İsa'yı (mana çocuğu/veled-i kalb) doğuramazlar."
Değişmez bir ilke olarak Allah daima rahmetini indirmeden, o rahmetin habercisi olan bir ön müjde gönderir. Bu gerçek Kur'an'ın diliyle şöyle verilir: "Yaklaşan rahmetinin önünde müjdeci olarak rüzgarları gönderen O'dur. Yağmur yüklü bulutlar toplandıklarında onları çorak bölgeye doğru sürükleyip bu yola su indirelim ve böylece her türlü ürünün yeşerip boy vermesini sağlayalım diye. Ölüleri de işte böyle dirilteceğiz; belki düşünür ders alırsınız." A'raf 7/57
Aslında hakikat penceresinden baktığımızda, varlık sahnesinde adamak, aldanışın/vehmin bir başka adıdır. Neyin sahibisin ki onu adamaya kalkışıyorsum? Kimin malını, kimin mülkünde, kime bağışlıyorsun? Ganiyy-i Muhtefi'nin bir nefesinde dediği gibi: "Sen ancak bir fakirsin. Ne verirsin ki Rabb'a? Vehmen varlık vermişsin, beden denilen kaba."
26 öğeden 21 ile 26 arasındakiler gösteriliyor.