Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tarih Nasıl Öğretilir? Tarih Öğretmenleri İçin Özel Öğretim Yöntemleri

Mustafa Safran

Tarih Nasıl Öğretilir? Tarih Öğretmenleri İçin Özel Öğretim Yöntemleri Gönderileri

Tarih Nasıl Öğretilir? Tarih Öğretmenleri İçin Özel Öğretim Yöntemleri kitaplarını, Tarih Nasıl Öğretilir? Tarih Öğretmenleri İçin Özel Öğretim Yöntemleri sözleri ve alıntılarını, Tarih Nasıl Öğretilir? Tarih Öğretmenleri İçin Özel Öğretim Yöntemleri yazarlarını, Tarih Nasıl Öğretilir? Tarih Öğretmenleri İçin Özel Öğretim Yöntemleri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"İnsanlara tarihleri kendi sözleriyle geri verilir. Geçmiş verilirken, onlara geleceği kurmak için de yol gösterilir"
Sayfa 252 - Thompson
"Tarih, insanın kendini bilmesine yarar. Genellikle insanın kendisini bilmesinin çok önemli oldugu düşünülür. Kendini bilmesi de yalnız kişisel özelliklerini, onu öteki insanlardan ayıran şeyleri bilme degil, insan olarak kendi yapısını bilme demektir. Kendinizi bilmeniz, ilkin bir insan olmanın ne demek oldugunu bilmeniz; ikincisi oldugunuz türden bir insan olmanın ne demek oldugunu bilmeniz, üçüncüsü başka bir kimse degil de siz olmanın ne demek oldugunu bilmenizdir. Kendini bilmek ne yapabileceginizi bilmektir. Hiç kimse de ne yapabilecegini denemeden bilemeyecegi için insanın yapabilecekleri konusunda elindeki tek ipucu yapmış olduklarıdır. Tarihin degeri öyle ise ne yaptlgımızı, böylece de ne ve kim oldugumuzu bize ögretmesidir."
Sayfa 243 - Collingwood
Reklam
Tarih felsefesi bağlamında kabul edilen düşünceye göre, tarih, uzun zaman önce gerçekleşmiş olayların kaydından ibaret, geçmişi anlatan bir öykü değildir. Kendi yaşamlarımızı (bireysel ve kolektif olarak) zamanla anlamaya ve oluşturmaya yardım eden bir sorgulama biçimidir. Öğrencilere geçmişteki insanlar, fikirler ve olayları analiz etmeleri, oluşturmaları ve onlara ait anlatıları yeniden kurmaları için kanıtın geçerliği ve güvenilirliği hakkında düşünme fırsatı veren yoruma dayalı bir disiplindir (Heyking, 2004).
Sayfa 141 - Gülçin Dilek
"Geçmiş olup bitmiştir ve tarih, tarihçilerin uğraşılarında ondan çıkarttıkları şeydir. Tarih tarihçilerin (ya da tarihçi gibi davrananların) eseridir."
Sayfa 104 - Jenkins
İnsanoğlunun geçmişine dair deneyimlerinin toplandıgı bir ortak hafıza olan tarih, günümüz insanlarının toplumsal kimliklerini ve gelecekle ilgili beklentilerini oluşturmaları için bir zemin oluşturur.
Sayfa 71 - Tosh
"Tarih, yalnız erbab-ı hükümet için değil efrad-ı millet için elzemdir"
Sayfa 32 - Namık Kemal
Reklam
"Herhangi bir insan topluluğunun üyesi olmak, kendini, onu reddederek bile olsa geçmişine göre konumlandırmak demektir. Dolayısıyla geçmiş, insan bilincinin sürekli bir boyutu; insan toplumunun kurumları, degerleri ve diger kalıplarının kaçınılmaz bileşenidir"
Sayfa 19 - Hobsbawm
448 syf.
10/10 puan verdi
·
71 günde okudu
mustafa safran tarih eğitimcilerinden onemli isimlerden biri kitap makalelerden olusuyor tarihin nasil ogretilecegi hakkinda cesitli bilgiler yer aliyor tarih ogretmenleri icin basucu bir kitap oldugunu dusunuyorum teorik olarak bircok bilgiler ogrenebilirsiniz sade ve acik bir sekilde tarih anlatilmis ilgilisine onerilir
Tarih Nasıl Öğretilir? Tarih Öğretmenleri İçin Özel Öğretim Yöntemleri
Tarih Nasıl Öğretilir? Tarih Öğretmenleri İçin Özel Öğretim YöntemleriMustafa Safran · Yeni İnsan Yayınevi · 201649 okunma
tarih araştırmalarının yöntemine ve tarihsel bilginin mahiyetine dair araştırmalar 18. yüzyılda başlamıştır. tarih kavramı 19. yüzyıla kadar genel bir ifade ile olarak "ölü geçmişin ulaşılmış bilgisi" olarak anlaşılmıştır. tarihin yalnızca "siyasi" yanı üzerine durulmuş ve öğretilmesinin gerekliliğine de ancak siyasi zorunluluktan dolayı inanılmıştır. tarih eğitimi; 19. yüzyılda millet - devlet sisteminin ortaya çıkışı ve demokrasi hareketlerine paralel olarak, laik bir zemin üzerinde, okul ders programlarında hak ettiği yeri almaya başladı ve vatan terbiyesini tamamlayıcı bir unsur olduğu fikri yaygınlaştı.
taşköprülüzade ahmet efendi
..mevzuu, geçmişte olan önemli olaylardır. maksadı, geçmişte olan olayları öğrenmektir. faydası, öğrenilen, okunulan o tarihi olaylardan ders ve ibret almaktır.
Reklam
Adalet Ağaoğlu'nun "Romantik bir Viyana Yazı romanından..Kamil Kaya Kastamonu'da bir öğretmendir.Bir gün derste öğrencilere kim buranın kimler tarafından ne zaman kurulduğunu biliyor diye sorar fakat cevap alamaz.Bunun üzerine"Ayıp,insan doğduğu,hem de doyduğu yeri bilmezse ne memleketinin ne dünyanın tarihini bilebilir.İşte ilk ödeviniz:Kastamonu'nun kalesini,kitaplığını,Atabey camisini....gidin,bakın,öğrenin gelin. Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker/Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer! Bilmediğin bir vatan toprağı için nasıl öleceksin ille ölünecekse.."der.
Sayfa 242 - Yeni insanKitabı okudu
Tarih öğretiminin amaçlarının şekillenmesinde toplumun beklentileri ve bilimsel gelişmelerin yanında siyasiler de önemli rol oynamıştır. Bu açıdan bakıldığı zaman , tarih ve onun öğretimi politikacılarınve siyasilerin zaman zaman suistimal ettiği ve kendi menfaatleri doğrultusunda kullandığı temel alanlardan birisi olarak karşımıza çıkmaktadır.
71 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.