Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Taş Sözleri ve Alıntıları

Taş sözleri ve alıntılarını, Taş kitap alıntılarını, Taş en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Allah sana neden iman etmediğini sorarsa, taş masanın altındaydı dersin."
Herhangi bir meseleye önyargılı yaklaşım o meselenin gerçeğinin gölgeleyen bir yaklaşımdı.
Reklam
Mantık, doğruluk ölçüsü değildir. Herhangi bir şeyin onlarca mantıki açıklaması bulunmasına rağmen, bir tane gerçeği, bir tane doğrusu vardır. Makul nedenlere dayanan mantıki açıklamalar ise makul nedenler adedincedir. Mesela ben, senin bu zaman diliminde burada neden bulunduğuna ilişkin, onlarca mantiki teori üretebilirim. Senin dışındaki birçok insan da bu mantiki teorilere inanabilir. Ancak sen gerçeği bildiğin için, benim teorilerimi mantiki bulmana rağmen doğru bulmazsın. Çünkü bu teorilerin mantiki olması, doğru olması anlamına gelmez. Daha önce de söylediğim gibi mantık. doğruluk ölçüsü değildir.
Şu an içinde bulunduğum duruma doğrulardan kaçarak değil, kimden gelirse gelsin doğruları tasdik ederek, doğrulara sahip çıkarak geldim.
- cehenneme inanmaman veya cehennemi yok kabul etmen, cehennemi ortadan kaldırmaz. - cennete inanman veya cenneti var kabul etmen de, cenneti varetmez!.
+İnsanları sevmiyor musun? İhtiyar, çayından bir yudum aldıktan sonra kendisine baktı; -Genel bir soru mu? +Evet. -Seviyorum. +O hâlde niye tek başına yaşıyorsun? -Kendimi de seviyorum. Zaman zaman kendimi başkasıyla paylaşmak istemiyorum. +Ama sevgi paylaşmaktır diyorlar. -Doğru. Fakat her şey paylaşılmaz. Çünkü paylaşmak parçalamak değildir. +Anlayamadım. -İnsanlarla paylaştığın bir değer, insanlarla paylaştığın bir güzellik, bu paylaşmadan sonra bölünüyorsa, bu paylaşmadan sonra değer ve anlamı küçülüyorsa, bu paylaşmak değil, parçalamaktır.
Reklam
Herkesin kendine göre tanımlayışı, doğru bir tanımlayış değildir. Doğru tanımlayış, nesneyi kendimize göre değil, nesneyi kendi hakikâtine göre tanımlamamızdır. Mesela, "elma nedir?" sorusuyla karşılaştığımız zaman bu sorunun cevabını kendimizde değil, elmada aramamız gerekir. Çünkü elmanın hakikâti, elmadadır.”
" - Kendini daha fazla zorlama genç adam! Büyük patlama teorisi, çağdaş bilimin şişirdiği teorik balonun patlamasından başka bir şey değildir. Şu gördüğün varlığın ve varoluşun sırrı, varlık aleminin milyarlarca yıllık tarihinde değil, bu tarihin ilk sayfasında, ilk sayfanın ilk satırında, ilk satırın ilk harfindedir. Harfleri okumaya Z'den başlayan ve Z'den önce hangi harfin olduğunu araştıran çağdaş bilime, A harfini sormalısın. Büyük patlama diyorlar! Bu fantazi görüşü tartışmaya gerek duymadan sor onlara "Neyin büyük patlaması?" Patlayan bir şey var ise bu şey nasıl var olmuş? Kendiliğinden varolması mümkün olmayan bu şeyi var eden, yaratan ne? İşte Allah (c.c) "Böyle bir güç ve kudret sahibi olan sadece Benim. Bu kainatı ben yarattım, bu kainatı ben yarttım." buyuruyor. Şimdi söyle bana genç adam aynı vasıflara sahip başka bir idddia sahibi var mı?"
Bir insandı, fakat ne tuhaftır ki en çok insanlardan rahatsız oluyordu.
478 öğeden 301 ile 310 arasındakiler gösteriliyor.