Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış

Orhan Çeker

Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış Sözleri ve Alıntıları

Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış sözleri ve alıntılarını, Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış kitap alıntılarını, Tasavvufi Meselelere Fıkhi Bakış en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Sünnet devrede olduğu sürece Kur'ân-ı Kerîm ma’nen yozlaştırılamayacaktır.
Sayfa 35 - Rıhle Kitap, 1. Baskı (2012)Kitabı okudu
"Böylece mezheb ve tarikat düşmanlığı İslam'ın tahrif edilmesinin ilk harekâtı olarak belirlenmiştir."
Reklam
Rabıtanın fiziki îzâhı...
Elinize makası alınız. Toplu iğneleri çekiyor mu? Çekmiyor. O makası, mıknatısa sürtün, sonra makası iğnelere tutun. Makas iğneleri çekmeye başlar. Makas mıknatısla hemhal oldu, temasa geçti. Dolayısıyla mıknatısın hali onu etkiledi, ona özelliği geçti ve iğneleri çekmeye başladı. Peki bir başka makası değdirin, toplu iğnelere. Çekmez. Önceki makası, bu makasa sürtün, bu ikinci makas da iğneleri çekmeye başlar. İşte esas cezbedici kaynak ile hemhal ola ola ondaki bazı özellikler buna geçer ki bu geçiş maddenin rabıtası ile olmuştur (M. Z. Kotku, Ak-Ra konuşmalarından). Yine şöyle bir örnek vermişti: Demir yakmaz.. Ama demiri ateşe koy, demir ateşle hemhal ola ola öyle bir an gelir ki demir de yakar hale gelir. Dolayısı ile nur sahibi, nurlu, feyizli bir insan ile hemhal ola ola bu nur öteki insana geçer (M.Z.Kotku, İskender Paşa Camii va’zlarından). Râbıta işte budur.
Sayfa 66 - Rıhle Kitap, 1. Baskı (2012)Kitabı okudu
Keramet
Kerâmette gizleme esastır. İddia ve meydan okuma yoktur. Kerâmet, isminden de anlaşılacağı üzere Allah’ın ikramıdır. Allah kuluna özel ikramda bulunur. Ona olağanüstü bir şeyler verir. Fiziki şartların ötesinde bir takım nimetler verir. İşte buna kerâmet denir. Kerâmetin örneği var mı? Kur'ân-ı Kerîm’de gayet güzel örnekler var. Mesela Hz. Meryem’den çok güzel örnekler verilmiş.. Hz. Meryem anamız mescidin bir köşesine çekilmiş, hücresinde ibadetle meşgulken onun yanına Allah katından çeşit çeşit yiyecekler geliverirdi. Zekeriya Aleyhi's-Selâm bile peygamber iken hayret ediyor, “Bunlar sana nerden geldi” diyor. O da “Allah katından geldi” cevabını veriyor. Bu bir kerâmettir. Ya da diyelim ki Ashab-ı Kehf’in veya Hz. Uzeyir'in (a.s.) yıllarca üç yüz sene uyuyuşu. Ashab-ı Kehf, Bir mağaraya giriyorlar, yüzlerce sene yatıyorlar. Acıkma yok, çürüme yok, üşüme yok. Üzerlerindeki elbisenin eskimesi yok. Bir taraflarının morarması yok. Cenâb-ı Hakk onları evirip çeviriyor. Üç yüz sene uyutuyor orada, uyanma yok, yanlarındaki köpek bile uyuyup duruyor. Bu nedir peki? Keramet değil de mucize miydi! Ashab-ı Kehf peygamber değildi ki bu hale mu’cize diyelim. Salih insanlardı. Cenâb-ı Hakk onlara bu ikramı verdi. Kerametti yani. Daha bunun gibi pek çok örnek vardır. Kerâmet Cenâb-ı Hakk’ın sevdiği kuluna verdiği olağanüstü hallerdir, ikramlardır.
Sayfa 56 - Rıhle Kitap, 1. Baskı (2012)Kitabı okudu
Beş Emniyet
“İslam 5 şeyi korumak için gelmiştir. Dini, canı, malı, nesli ve aklı korumak için gelmiştir.”
Sayfa 117 - Rıhle Kitap, 1. Baskı (2012)Kitabı okudu
Reklam
İnsanlık zamanımızda şeytanlığa o kadar hevesli ki, şeytandan gelen her şeyi modernlik olarak telakki ve takdim ediyor.
"Allah, Allah diyen bir insanın üzerine kıyamet kopmayacaktır. " (Müslim, Sahih, İman, 234)
... "Mezhep bid'attır" cümlesi tamamen palavradır. Mezhebin bid'atla hiç ilgisi yoktur. Sahâbe toplumunda bile çok az kişi müçtehiddi. Sahâbe'nin geri kalanı mukallid idi.
Gazzali malum Huccetü'l İslam'dır. Bu şu demektir: Gazzali ne diyorsa İslam odur ve doğrudur. Bu kolay bir ifade ve isimlendirme değildir.
Sayfa 117Kitabı okudu
153 öğeden 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.