Tedirgin Kanatlar

23 Ekim 2019
Dergah Yayınları

Puan vermedi·48 syf.·
2025 10. kitabı
"Her birimizin gönlünde bir müşkil var, halbuki yola gönül huzuruyla gitmek gerek." Ferîdüddin Attâr, Mantıku'l-Tayr Zamanını bekleyen kiraz ağaçları duvarlara karşı al güller tutan sabır bizi kurtaracak olan belki de budur bırak küllerle konuşup durmayı.
Şiir
2019 162. kitabı
Hangimizin yoktur kaybolmaya dalgın bir anı Acıyla sevincin rastlaşması bazı yola çıkmalar Göz yetişmez yerlerden bir sabahın alacasına Varmak yalnız kalmaktır ve tedirgin kanatlar Sonra şehir elde çakı sonra kalakalmak öylece Herkes kendi felaketini hazırlamakla meşgul Sanki çok yakındaki bir ağrıyı sarıyor rüzgar Ve bir acı su apansız zorluyor gençliğimi Elimi attıkça saçlarım arasına bir eski bahar
2022 5. kitabı
Okunma: 16 Mart 2022 15:11
Edebiyat okuyorum ama şiir hiç sevmiyorum. Şöyle bir şiir denildi mi bi' âhenk bir musiki gelir akıllara da benim sanırım ruhumun âhenk kısmı kapanmış ne yapsam sevemiyorum. Ama günümüz şiirleri üzerine ders alıyorum dolayısıyla alışacağım şiire Neyse kitap benim gibi şiire başlamak isteyenler için oldukça açık bir dille yazılmış.Size de şiiiri sevdireceğinden eminim. Bu arada tesadüf aa bi' şiir okuyayım dediğim kitabın yazarı bizim bölümde yüksek lisans öğrencisiymiş Onu yolu açık, sizin de okumanız bol olsun.
Tedirgin Kanatlar üzerine
2019 40. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2019 02:02
Kitap şairin ilk şiir kitabı olmasına rağmen ilk kitapmış gibi durmuyor. Taner Sarıtaş hakkında Mustafa Kutlu, "Taner'e genç diyemeyiz." demişti. Taner Sarıtaş, Tedirgin Kanatlar ile hafif uçuş değil yüksekten bir uçuş gerçekleştirdi. İçerisindeki 28 adet şiir, şairin taşra gerçekliğine, modern insanın buhranına ve bu kadar çirkinlik arasında kaybolmaya yüz tutmuş güzellikleri "patetik" şekilde ele alıyor. Her bir mısraını ilmek ilmek dokumuş şair belli ki. Kendisini tanımış olmak beraber aynı dergilerde yazmış olmak da bu konuda yorum yapabilmem için önemli ayrıntılar. Çünkü şair dış dünya ile iç dünyayı birbirine katık etmiş. Afiyet olsun. Tedirginlikler dilerim. Kitap üzerine şair ile gerçekleştirdigimiz söyleşiyi linkten izleyebilirsiniz. youtu.be/FYjVVMxSqJI
2020 145. kitabı
Okunma: 18 Mart 2020 12:10
Taner Sarıtaş, ilk şiir kitabı Tedirgin Kanatlar’da sesini bulmuş bir şair olarak karşımıza çıkıyor. *Zamanını bekleyen kiraz ağaçları duvarlara karşı al güller tutan sabır bizi kurtaracak olan belki de budur bırak küllerle konuşup durmayı