Zihin Kontrolü

Telegram

Salih Mirzabeyoğlu
MİKRODALGA...
Mikrodalga ile uzaktan gürültü hissi oluşturmak mümkündür. Elektromanyetik ritmik vuruşlar, kişinin başında elektrikli matkapla oyulma hissi uyandırabilir. Çok düşük frekans da, iyonlamanın olmadığı bir radyoaktivite ile baş ağrısı, çınlama, sinirlilik, depresyon, hafıza kaybı, hattâ panik duygusu oluşturabilir. Radyasyonun diş dökülmesi, kan kanseri, sakat doğumlara sebeb olduğu zaten bilinmektedir.
Sayfa 281 - 9. Levha, CİN ve BÜYÜ, Görüntü Meselesi, İBDA Yayınları
Telegram
İNTİHAR ve MANTIK...
- "(...)Objektif düşüncenin, ne yapıp edip her meseleye karıştırdığı ruhîyâtın, ince ayırımların, çelişkilerin bu araştırmada, bu tutkuda yeri yok!. Yalnızca haksız, yâni mantıklı bir düşünce gerek ona. Kolay değildir bu; mantıklı olmak her zaman kolaydır. Sonuna kadar mantıklı olmaksa hemen hemen imkânsız bir şey. Kendi elleriyle ölen insanlar... Ölüme kadar süren bir mantık var mıdır?..
Sayfa 341 - XI. Levha, İntihar, -İntihar bahsi, Albert Camus'ün Türkçeye "Uyumsuz Yaşama" olarak çevrilmiş eserinden iktibas-, İBDA Yayınları
İntihar
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
"günlük hayatın nice olurundaki olmazı görenler, olmazdaki oluru da görürler!"...
Sayfa 303·Kitabı okudu
Varlığı yaşaması için gerekli olan uykudan yoksun bırakan bu çok önemli duygu nedir? Kötü sebeplerle de açıklansa, açıklanabilen bir dünya dost bir dünyadır. Ama tersine, birdenbire düşlerden, ışıklardan yoksun kalmış bir dünyada, kendini yabancı bulur insan. Yitirilmiş bir yurdun hatırasından veya adanmış bir toprağın umudundan yoksun olduğu için, bu sürgünlük çaresizdir...
Sayfa 338 - XI. Levha, İntihar, -İntihar bahsi, Albert Camus'ün Türkçeye ";Uyumsuz Yaşama" olarak çevrilmiş eserinden iktibas-, İBDA Yayınları
İntihar
DEHÂ ve İÇ ŞEKİL...
“Hakiki edebiyat dehâsı, ortaya çıktığı her yerde, kendi içinde bir bütündür, isterse dilin yetersizliği, dış tekniğin veya ne olursa olsun bir şeyin yetersizliği, karşısına çıkmış olsun. Onun içinde yüksek bir iç şekil vardır ki, sonunda her şey bunun hizmetine girer; karanlık ve bulanık alanda bile, sonradan berraklıkta olduğundan daha mükemmel çalışır!”
Sayfa 7 - İBDA Yayınları
Mücerret Fikir
Demir parmaklığa, zincire, prangaya gerek kalmamıştır; çünkü zindan artık beyinlerdedir.
Sayfa 122·Kitabı okudu