Deception Trilogy #2

Yazar:
Rina Kent

2023 210. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2023 02:21
İlk kitap öyle bir yerde bitince seriye bu şekilde devam etmeyi tercih ettim. Ve ben bu ikinci kitapta seriye tamamen aşık oldum. Kitap Adrian'ın yedi yaşındaki halinden başlıyor ve annesi gerçekten ileri derece manyak o yaşta yaşmaması gereken şeyler yaşamış hemde annesi tarafından. Sonrasında da altı sene öncesinden devam ediyor. Adrian ve Lia'nın tanışma hikayesiyle ilerliyor konu ilk kitaptaki merak edilen, kafa karıştıran ve anlaşılmayan olayları açıklayan kitap olmuş. Evdeki hayalet olayı da açıklandı onu da aşırı merak ediyordum. Şimdi bu kitapta aşırı heyecanlı yerde bitti hemen üçüncüye başlıyorum ben.
2022 107. kitabı
Okunma: 30 Mart 2022 20:39
Serinin ikinci kitabı nefes almadan okuyorum inanın :)) İlki çok manyak bir yerde bitmişti . Bunun açılışı Adrian'ın çocukluğundan 7 yaş anısı ile başlıyor tiksinç vicdansız manyak annesini ve annesi ile evli olmayan babasını öğreniyoruz . Ve Adrian'ın tek sevdiği onu sevgi gösteren babasının karısını . Sonrasında günümüzden 6 sene önceye gidip Adrian ve karısının tanışması olayların ilerleyişi ile devam ediyor kitap . Bu 2 .ci kitap tamamen bunun üzerine ama ilk kitapta merak ettiğim anlamadığım tonla olay bağlantı burada anlaşılır hale geldi . Kitap tarifsiz şekilde güzel gidiyor yazacağım açıklamalar yorumlar hayvan gibi spoiler olur o yüzden çok sathi yazıyorum mecburen . Kitapta inanılmaz miktarda sır ve çok fazla yalan var . Adrian ve onun Lia'ya ne kadar korkunç takıntılı olduğunu okuyoruz mesela adam ciddi korkutucu böyle bir adam için Lia çok naif ve ruhsal olarak sıkıntılı bir kadın. Bunun karanlık bir gerilim hikayesi olduğu ve aşk dolu bir aşk hikayesi olmadığı konusunda uyaracağım . Adrian bir anti-kahraman ve yöntemleri çok sert . Karısını seviyor olabilir ama bu noktada tek gördüğümüz sahipleniciliği çok fazla öfkesi ve temelde büyük bir pislik olarak karşımıza çıkıyor .Ufacık bir parçası var ki bazen yumuşacık… ama çok derinlerde gömülü . Sonuç olarak seri benim açımdan perfect ilerliyor zaten ikinci kitap yine çok bomba bir yerde kaldı delirdim hemen son kitaba başlıyorum :D
2023 69. kitabı
Yemin ederim son 100 sayfasında Lia yüzünden sinir krizi geçirmekten korktum. Dengesiz psikolojisi son kısımda beni delirtti, dengemi bozdu, bir şeyleri parçalama isteğiyle doldurdu. Adrian'a üzüldüm iyice. Birinci kitapta olmayan, eksik gelen ve kim, kimdir dediğimiz ne varsa bu kitapta açığa çıkıyor. Lia ve Adrian nasıl tanıştı? Kısmından başlıyoruz okumaya, yavaş yavaş çiftimizi tanıyıp geride soru işaretine yer bırakmadan da okuyoruz. Mesela ilk kitapta saçma gelen birçok sahne, olay, eksik gelen duygular... hepsi bir anlam kazanıyor bu kitaptan sonra. Bir ara ilk kitap bu mu olsaydı, diye düşünmedim değil. Hatta seri ile ilk defa tanışsam ben 2-1-3 şeklinde okurdum valla. (Serilerde sıralamaya özen gösteren ben bunu diyorum) Kitabı asla tahmin etmeyeceğim şekilde sevdim. Hatta beklemediğim, beni şaşırtan şeyler de öğrendim ki son kitaba daha bir yükseltti bu beni. Hâliyle üçüncü kitaptan beklentim de arttı hem de artık bir yere bağlandığını bilmenin rahatlığı ile daha güzel yerleri okuyacağımı bilmiyorum. Tek sıkıntım Lia... Karakterin psikolojisine bakınca hareketleri tam yerinde ve yazarın da o ruh hâlini çok güzel verdiği bir gerçek. Ancak bir yerden sonra Yasak Elma Ender'e bağladı kadın ya. Valla çıldırdım, artık telefonu parçalayacaktım. Son kitapta Lia nasıl düzelecek acayip merak ediyorum. Bence 2-1-3 şeklinde okunsa daha anlamlı olacak bu seri. Yeni başlayanlar için bir öyle okumanızı öneririm ben.
·400 syf.·
2024 54. kitabı
Herkese selam. Nasıl güzel bir kitaptı bu ya. İlk kitabı okuyup bıraksaydım büyük haksızlık yaparmışım bu seriye. Asıl taşlar ikinci kitapta yerine oturdu beni benden aldı kurgusu. Adrian bunca okuduğum kitapta hiçbir karaktere benzemediği için beynimde ona yeni bir şema açtım. Uç karakterler başlığında tam bir anti-kahraman. Sevip sevmeme arasında mekik dokuyorsun sürekli. Adam katman katman resmen. İlk kitapta ama gerçekten de tam bir duygusuz öküzdü. O kadar nefret ettim ki kendisinden böyle bi kaşık suda boğmalık. Sonra dedim kendime "aşkım sen hangi tür okuyorsun ona bak bi istersen:D" Adamın kendini normal göstermek gibi bir gayesi yok zaten. Romantik bir aşk hikayesi de vaat etmiyor. Adam takıntılı bir manyak. Ki öyle bir çocukluktan bu kadar canlı çıkabilmesi bile bir mucize. :D İyi ki kutulu almışım seriyi, çıldırırdım müthiş bir yerde bitti. Bu ikinci kitap resmen seriyi benim gözümde arşa çıkardı, üçüncü kitapta uçacağım net. Haydi konusuna geçelim; birinci kitapta yerine oturmayan bütün şeylerin büyük bir kısmı bu kitapta oturuyor. Adrian ve Lia'nın birbirinin hayatlarına zerk olma :D sürecini ve evlilik hayatlarını okuyoruz. Takdir edersiniz ki Rus mafyasının en üst rütbelerinden biri olan Adrian'ın güllük gülistanlık bir hayatı yokken bu hayatına bir kadın ve bir bebek de dahil olarak belki de Adrian'ı hayatında ilk kez gerçekten korku duygusuyla karşı karşıya bırakıyor. Adrian'ın ise ilk kez bir aileye sahip olduğu gerçeğine tutunmak için yapamayacağı hiçbir şey yok. Spoilerı bol bir eser bana göre o yüzden benden bu kadar. Herkese keyifli okumalar. Yalanın Cazibesi Rina Kent Yorum kısmına uyarı yazısını bırakıyorum. Bunu artık okuduğum tüm dark kitaplarının incelemesinde paylaşmaya karar verdim. Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok
2023 70. kitabı
Okunma: 29 Ağustos 2023 13:20
Alışılmışın dışına çıkıp ilk kitapta kaldığımız yerden değil de milattan öncesinden başlayan ve ilk kitabın 1.bölümünde son bulan devam olmayan devam kitabımızla karşıyayız. Kitap Adrian'ın küçüklüğünden başlayıp daha sonra cinayet işlemesi ve Lia'nın buna şahit olmasıyla hayatlarının nasıl kesiştiği süreyi anlatıyor. Smutdan kitapta olaylara yer kalmadığı için pek de anlatılcak birşey yok aslında. 375 sayfa Lia ve Winter'in karşılaşmasını bekleyip sonra hikayenin Cennet Mahellesi dizisinde Pembe'nin zengin ikiziyle karşılaşıp sıkıldım zenginlikten benim yerime geç bir süreliğine olayının aynısına evrildiği için birazcık hayal kırıklığına uğramış olabilirim. Sezarın hakkı Sezara diyerekten ilk kitaba nazaran Adrian'ın davranışları çokta gözüme batmadığı için bu kitabı ilkinden bir tık daha beğendim. Yine de huylu huyundan vazgeçmediği için ettiği bazı sözleri de unutmuş değilim.. Son olarak farklı takımlarda olduğumuz (Adrian'ı öven ve gömen) benim doğu incim @_anormal 'ma bu keyifli okumada bana eşlik ettiği için sonsuz teşekkürler. · ⋆
Yalanın Cazibesi
2023 85. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2023 18:38
Herkese merhaba, Yalan üçleme serisinin 2. kıtabını da bittirdik, iyikide bitti. Meraktan ve arkdaşlarım 3. kıtabı övmeseler asla devam etmezdim. Neden mi? BAŞROLLER YÜZÜNDEN... Hem erkek karakter hemde kadın karakter, daha çok kadın başrolle sinirliyim. Birinci kitabın sonu gerçekten süpriz bir sonla baya merak içinde bitmişti, bende devam edecek sandım ama hikayenin başına dönüyormuşsuz. Sinir hastası oldum gerçekten bu Lia karakterini okurken, sanki mükemmel bir hayatı varmış gibi, herşeyi Adrina suçlamaktan geri kalmadı. En başından beri tek düşündüğü kaçmaktı. Ama sekse gelince öyle değildi. İstemem yan cebime koy. Gerçektenden sadist ve mazoşist olan bir ilişkiyi okuduk. Ktabın yarısından çoğu smut sahnelerle dolu, ne duygu var ne de başka bir şey, sadece zevklerini okuduk... tabi artı kalan kısımlarda MAL LİA 'nın kaçma girişimleri.... Çok ayrıntıaya girmeyecegım zaten yokta işte, sıkıcı bunaltıcı bir kitaptı. Kasvettinden bunaldım. Bu kadar gel-giti olan bir karakter wattpadlarda oluyor yaa, Lia , adrina aşık oldu ama aşk demeye bin şahit lazım, kaçaçak kendine hayat kuracakmış ''lannnn senin hayatın mı vardı lenn...'' gerizekalı kadın. Evlendiler-çocukları oldu hala derdi kaçmak, adrıana zarar vermek. Tamam Adrinaı sevmedim, oda ayrı bir üşütükde, adam zaten karanlık, bildiği şekilde senı sevmeye korumaya çalışıyor ama bunda tık yok yaaa. Gerçekten Adrianında bunun nesinde ne bulduğunu anlamadım, tek bir tane düzgün davranışı, sözü yok tam tersi insanı depresif yapan boğucu bir karakter, sevilcek tek yanı yok, nesine bu kadar takıntın senide anlamadık Adrian yani.... kitabın sonuna da tahmın ettiğim şekilde bitti, lafın kısası BEĞENMEDİM. Tavsiye şuanlık yok, 3. kitaba göre yazarım size. Okuyucaz mecbur son kitabıda...
2023 158. kitabı
Okunma: 30 Ağustos 2023 09:49
İlk kitap #yalanınyemini öyle bir yerde bitmişti ki Allah'tan devam kitabı elimde vardı. Bir heyecan başladım kitaba ama yazar süürpriiiiizz dedi.. İlk kitabın devam kitabı değil. Adrian'ın çocukluğuna ortak oluyoruz önce sonrada karısı ile nasıl tanıştığına... Lia, Adrian ile ilgili görmemesi gereken bir şey görür ve o an bu elleri kanlı adamın radarına girer. O gece ölmediyse bile bu ruhu kara adamın bir anda fikri değişip her şeyi yapabilir. Ama Lia'nın korkularından daha fazlası gerçekleşir. Çünkü Adrian onu bir av olarak görür. Ormanın kralı olarak da kimseyle yemeğini paylaşmak istemez. Hiç taviz vermeden, onay beklemeden usul usul Lia'nın hayatına sızar. Ama hiçbir şey o kadar masum değildir. Çünkü Adrian bir şey yapıyorsa altında binbir sebebi vardır. Birbirlerini yeterince tanımadan gerçekleşen evlilikleri, Lia'nın sakladığı sırlar ve ilk kitapta gizemini koruyan planı, Winter'in hayatlarına dahil oluşu derken bir bakmışız kitap bitiyor... Zaten yazarımız karakterlerimizi üç yüz küsur sayfa geçmişte yaşatıp sonra da kitabın sonunda ilk kitabın bitişi gibi bitirip bizi merakta bırakmaya devam ediyor. Kitabın yarısından fazlası da yatakta geçtiği için tüm bombalar üçüncü kitaba kalıyor. Adrian ve Lia'nın tripleri beni çok yordu. Kafalarını birbirine tokuşturup gözünüzü seveyim koskoca insanlarsınız, eteğinizdeki taşları dökün de sizde rahat edin bizde diyesim geldi. Köpek gibi birbirlerini seviyorlar, yataktan çıkmıyorlar ama iki tarafta karşı tarafın kendisini sevmediğini düşünüyor. Vallahi yıldım... Hele ki Lia..  Sana diyecek laf bile bulamıyorum. Adam ne yapsa kusur buldun. Hep bir burun kıvırma, hep bir istemem yan cebime koy hesabı... Burnu kopasıca... neysen o ol be bacım. Bak adam tak tak makine gibi. Ne istiyorsa yapıyor. Çekinmiyor. Ay neyse
Kitap Yorumu
YALANIN CAZİBESİ KİTAP İNCELEMESİ
Öncelikle şunu söyleyeyim; bu kitap benim kalbimi çok kırdı Ben aslında seri kitapları art arda okumam çünkü karakter geçişleri bana çok orantısız gelir ve hikayeden keyif alamam ama ilk kitabın sonu çok merakta bırakmıştı ve biraz da teşvikle 2. kitaba hemen basladim ve 3. kitaba da başlayacağım:) Doğrusu kitabın ilk sayfaları bir tık hayal kırıklığına uğrattı çünkü ben kaldığımız yerden devam edeceğimizi düşünüyordum ama en başa, Lia ve Adrian'ın tanışmalarına gitti. Ama okudukça bu da ayrı bir hikaye olarak keyifli hale geldi. Özellikle son 100 sayfa çok iyiydi bence. Kitabımız kendi halinde bir balerin olan Lia'nın Adrian Volkov'u birini öldürürken suç üstü yakalamasıyla başlıyor. İlk başta Adrian'ın bu durumdan dolayı Lia'ya yaklaştığını düşünüyoruz ama imalarından ve kitabın sonunda ortaya çıkan pekte şaşırtıcı olmayan bir bilgiyle aslında sebebin farklı olduğunu, Adrian'ın Lia'ya yaklaşmayı çok önceden aklına koyduğunu anlıyoruz. Olayların kronolojisinin bu kadar iyi düzenlenmesinden gerçekten etkilendim. Adrian/Lia ilişkisinin temeline dair aklımda bir soru işareti kalmadı. Ama sinirimi bozan çok durum var. İlk kitapta okuduğumuz ileri-seviye-müstehcen sahneleri ikilinin önceki ilişkisine bağladığımda ikisi arasında aldıkları zevkten dolayı sapıkça ama mutlu bir evlilik olduğunu ve Adrian'ın böyle davranarak sadece anılarını geri getirmeye çalıştığını düşünmüştüm ama durum böyle değil. İlişkileri Adrian tarafından her zaman tacize ve şantaja dayalı. Lia'ya bir evcil hayvan gibi davranıyor, hayatını zorla ele geçiriyor ve Lia karşılık verdiğinde onu dövüyor, ona hakaret ediyor. Sürekli ağzından dökülen kelimeler 'sen benim sğümsün, opumsun, f**şemsin, objemsin, metresimsin' ve daha daha fazlası. Ve Lia. Zavallı kız. Hayatını kendisine takıntılı bir mafya
1000k
2024 121. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2024 00:00
"Yemin ederim sen de onun kadar körsün. Sadece onunla konuş, seni temin ederim ki dürüstlüğünü görecek. Birbirinize eziyet ediyorsunuz ve bunu izlemek acı verici." Evet Yan çok haklısın ama bu iki inatçı keçi yine de işleri yokuşa sürmeyi seçti... İlk kitaba başlarken Winter'ın kabuslarından ve yaptıklarından pek emin olmamasından psikolojik sorunlarının olduğu zaten belliydi. Adrian desem dark romence de olsa bu kadar psikopatlık sebepsiz olamaz yani yavaş:)) Winter unutuyor Adrian neden sepesiz saplantı yaptı bu kızı derken sonda Winter'ın Lia çıkmasını bekliyordum ama merak ettiğim neden bu duruma geldikleriydi ve ikinci kitapta geçmişlerini anlatarak bazı cevapları bize veriyor yazar. Adrian Lia'dan haberi bile olmayan babasına karşı onu kullanmalı ama aralarındaki çekimle işler pek de öyle yürümüyor:D Sonra bu iki inatçı kaç kovala inada inat davranmaya başlıyor. Üstüne Lia'nın kariyer çöküşü, ardından hamile olduğunu öğrenince Adrian'ın sadece çocuk için onunla evlenmiş gibi tavırları, Luca ile görüşdüğünde işlediği ilk cinayeti, ondan sonraki aldatma yalanı, depresyonu derken aralarındaki ilişki aşka dönüşmeden nefrete dönüyor. O kadar ki Lia kopyası Winter ile tesadüfen karşılaşınca yerine geçmesini sağlayıp oğluyla kaçma planı yapıyor. Ama dkdkkd ya orada şok oldum Adrian nasıl tanıdı karısı olmadığını şak diye:D Sonuç olarak Adrian yine Lia'nın peşinde. 3. kitapta da nasıl o noktaya gelmişler öğreneceğiz inşallah. Ve geçmişin üzücü olsa da o tokadı çoktan hak etmiştin Volkov. Fazlasıyla.
·400 syf.·
2023 67. kitabı
Rs den çıkmak için seçtiğim bu kitap beni daha da kötü yaptı, ilk kitapta smut olmasına rağmen arkadaki hikaye gayet güzeldi , sonu zaten merak uyandırcı bir yerde bitmişti bu kitabı okuduğumda sadece geçmişi okuyacağımızı ve ilk kitabın öncesini anlatılacağını bilmiyordum , fikir olarakta güzel ama keşke yazar ilk kitap kadar kısa ve öz tutsaymış ilk 250 sayfada her bölüm smut okumaktan sıkıldım, her bölüm bitişinde lia tekrar dün geceyi tekrar tekrar anlatıyor ? Ne gerek var ki biz zaten detaylıca okuduk diğer bölümde tekrar niye anlatışını okuyalım ki , 250 den sonra açıldı ve hikaye güzel ilerlesede yazar çok uzattığı için bu kitabı sevemedim , son kitabı mecbur okuyacağım en azından son kitap kısa ve öz yazmış ilk kitaptaki gibi .