Tersine Okul

Funda Uçuk Er
Temmuz 2025
Timaş Çocuk Yayınları

2025 35. kitabı
Bazen çocuklar onlara söylenilen ,nasihatleri,bilgileri ya da herhangi bir cümleyi tehdit olarak algılayabiliyorlar sürekli söyleyince,yapmak istemiyor,dinlemiyorlar gibi görünüyorlar çoğu zaman … Her ne kadar onların yararına,tecrübeden gelişmiş cümleler olduğunu bilseler de uygulamaya geçmiyorlar ,empati yapsalar dahi… Ta ki Herşey tam tersine dönene kadar. Düşünebiliyor musunuz? Bir sabah uyanmışsınız okulunuz,öğretmenleriniz,mahalleniz,aileniz herkesin hayattaki rolü değişmiş. Çocuklar yetişkin ,yetişkinler çocuk gibi davranmaya başlamış:)) Böyle bir dünya düşünebiliyor musunuz günümüzde…:)) Okulların açılacağı bugünlerde kısa ve nice dersler çıkarılacak bir çocuk kitabı… . . . Funda Uçuk Er Tersine Okul Kahvekokulukitaplar1
Hayata Dair
2025 66. kitabı
Bir günlüğüne bizler çocuk olsak, çocuklar da biz. Nasıl olurdu sizce? Onlar gibi okula gitsek, tek derdimiz oyun oynamak olsa, dersler de cabası tabi. Benim için güzel bir teklif. Eminim çocuklarımıza sorsak onlar da okul ve derslerden kurtulacakları için çok sevinecektir. Fakat gerçek hayatın zorlukları ile karşılaşınca neler olur dersiniz? Hikayemizde Demir deneme sınavından düşük not aldığı için, öğretmeni velileri okulda bir toplantıya cağırıyor. Tabi Demir anne ve babasının bu toplantıya katılmasını istemiyor çünkü nasihat işitmekten biraz bıkmış. Toplantı günü Demir okula gittiğinde şaşkınlıktan ağzı açık kalıyor. Anne ve babası onun gibi öğrenci olmuş, çikolata kavgası yapıyor, maç oynuyor, müdür bey bile trabzanlardan kayıyor. Aklını kaçırdığını düşündüğü sırada başka arkadaşlarının velilerine bakıyor ve onların da aynı durumda olduğunu görüyor. Hatta arkadaşları anne-babalarına kızıyor ve kulaklarını bile çekiyorlar. Mahalle bakkalı Itri dededen akıl almak istese de bu işin içinden çıkamıyorlar bur türlü. Peki bir anda ne oldu da böyle bir terslik yaşandı dersiniz? Bu tersine dünya düzelecek mi ya da nasıl düzelecek? Sınav kaygılarını, mükemmeliyetçi ebeveynleri, anlayışsız eğitimcileri anlatan nefis bir hikaye. Empati duygusunu artıracak önemli mesajlar içeriyor kitap. Bunun yanında mahalle kültürü, o sıcaklık ve samimiyet de kitapta bizleri bekliyor. Normalde hiçbir kitabı ben okumadan kızıma okutmuyorum ama Funda hanımın kitaplarını ve içeriklerini güvenle teslim edebiliyorum. Bu yüzden bu kez kızım bana tavsiye etti bu kitabı. İlkokul dönemindeki tüm çocuklarımıza, ebeveynlerimize ve eğitimcilerimze yürekten tavsiye ediyorum bu güzelliği. Keyifli okumalar dilerim...
1000k
2025 52. kitabı
#arzununokudukları #okudumbitti #yorum #timascocuk Bütün uyuyanları uyandırmaya tek bir uyanık yeter. #alinti Her çocuğun içinde yeni bir mucizenin gelişmeye hazır filizi vardır ki herkes için yeni bir umut ve sorumluluk taşır. #alıntı Herkese merhabalar Çocuklar için oldukça keyifli bir kitap yorumuyla geldim. Demir ilkokul öğrencisi. Deneme sınavında yaptığı her bir yanlışa otuz soru çözmek zorunda olan bir öğrenci hemde. Son denemede oniki yanlışı olunca...... Okulda veli toplantısının olduğu gün işler tersine döndü. Veliler birer çocuk çocuklar birer ebeveyne dönüştü. Neler oldu neler... Yazarımız; Empatiyi, Kitapların ve Sokak oyunlarının önemini, Eğitimin geldiği noktayı çok güzel bir şekilde bütünleştirmiş hikayeyle. Tersine dönen işler düzeldi mi dersiniz? Tüm çocukların severek ve çok eğlenerek okuyacaklarını ve okuduklarından önemli dersler çıkaracaklarını düşünüyorum. Yine yeniden farklı kitap yorumlarında buluşuncaya kadar mutlu kalın kitaplarla kalın.
2025 183. kitabı
Tersine Okul Funda Uçuk Er Tersine Okul Hepimizin gündelik işlerden bunaldığı ve başka bir dünya hayal ettiği olmuştur mutlaka. Demir de yasadigi sıradan günde sınavda çıkan yanlışlarını veli toplantısından sonra evde yaşanacak tatsız konuşmaları düşünmekten bunalmış bir şeyler olsa da bu durumdan kurtulsam diye düşünüyordu. Sonra işler bir anda tersine döndü. Anne ve babalar,çocukların yerine geçti ve okulda bakalim neler yasandı İlk basta eğlenceli gibi görünen bu durum gittikçe tam bir kaosa dönüştü. Demir in heyecan dolu hikayesini sizde cok seveceksiniz. Ekranın ve paketli gıdaların cocuklara verdiği zararlardan ,akran zorbalığından ve sınavların cocuklar üzerinde ki baskısı gibi bir çok güncel meselelere de hikayede yer verilmiş arkadaşlar Zaman zaman çevresel faktörlerin etkisine kapılarak ebeveynler cocuklar ile ilgili sert tutum ve davranışlarda bulunsa da okuyucumuza aslında bunu onların duygularını hiçe saymaktan değil daha ileriye taşıma gayretinden dolayı olduğu mesajı veriyor. Ve anne babaya da bir ayna tutup süreç te ödev ve sorumluluklar olduğu gibi oyun ve eğlenceninde her çocuğun hakkı olduğu gerçeğini tekrar hatırlatıyor. Bizim cok severek okuduğumuz bu kıymetli eseri canı gönülden tavsiye ediyoruz Kalın sağlıcakla Funda Uçuk Er @timas_cocuk Kahvekokulukitaplar1 #elifokuyor #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi
2025 46. kitabı
Bir Gün Her Şey TERSİNE Dönecekmiş Gibi. . Yaşam bazen öylesine karmaşık ki içinden geçerken yönünü kaç kez kaybettiğini fark ediyorsun. İşte Tersine Okul tam da bu hissi güldürü, duygudaşlık, dostlukla bir araya getiriyor. Demir’in en kötü günü, bir veli toplantısı ve kötü bir sınav sonucu ile başlıyor; içine tüm kaygılarını, korkularını yerleştiren o karanlık an. Derken bir anda her şey tersine dönüyor: Büyükler çocuk, çocuklar büyük oluveriyor; mahalle, okul, ev… Hepsi tanınmaz ama bir o denli de anlamlı bir hâl alıyor. . Demir ve arkadaşlarını, bu “tersine” dünyada her şeyi eskisi gibi yapma görevine çağıran bu hikâye, aslında bizi birbirimizi anlayabilmenin sihirli dünyasına davet ediyor. Kim bilir belki de önce birbirimizin ayakkabısında bir adım atmak bile yeterlidir . Bu betik çocukların baskı, beklenti ile sınav kaygısı gibi gerçek sorunları sıcak bir güldürüyle, canlı kişiliklerle ve eğlenceli bir anlatımla ele alıyor. Hem de yetişkinlere de gözgü tutuyor: Duygudaşlık kurmak için bazen rolleri değiştirmek gerekebilir, der gibi. Tersine Okul; oyun, mahalle dayanışması ve öz güven gibi değerleri anımsatırken hem pedagoglar hem eğitimciler hem de aileler için önemli bir farkındalık yaratıyor. . İçeriğin en vurucu satırıysa şöyle diyor: “Herkes kötü olsa da sen iyi kalmaktan sorumlusun.” O tümceyle, umudun ve iyiliğin yerini ne bir sınav ne de bir zor gün değiştirebilir düşüncesi veriliyor. . 7–8 yaş aralığına seslenen Tersine Okul, 64 sayfalık görsellerle desteklenmiş renkli dünyasında küçük okurlara düşündürürken eğlendiriyor, büyük okurlara ise bir çocuk gözüyle yaşamı yeniden görme fırsatı sunuyor. İçinizdeki çocuğu unutmadan büyümek belki de en büyük iyiliktir. . Betikle esen kalın.
Çocuk Edebiyatı
Tersine Mi Dönse Dünya?
·64 syf.·
2025 86. kitabı
Tersine Okul Funda Uçuk Er Funda Uçuk Er’in Tersine Okul adlı eseri, çocukların dünyasını merkeze alarak yetişkinler ile çocuklar arasındaki rolleri tersine çeviren eğlenceli ve düşündürücü bir kurgu sunmaktadır. Hikâye boyunca okul, aile ve günlük yaşam alışkanlıkları alışılmadık bir düzen içinde ele alınırken okur hem gülmeye hem de düşünmeye yönlendirilir. Sade, akıcı ve mizah yüklü dili sayesinde özellikle ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler için kolay okunabilir bir metin ortaya koyan kitap, empati kurma, farklı bakış açıları geliştirme ve sorgulama becerilerini destekler. Tersine Okul, eğlenceli anlatımıyla okuma isteğini artırırken satır aralarında çocuklara kendilerini doğru biçimde ifade etmenin ve karşısındakini anlamanın önemini sezdiren, sınıf içi okuma etkinliklerinde güvenle kullanılabilecek nitelikli bir çocuk edebiyatı eseridir.
2025 10. kitabı
Güzel bir çocuk kitap ı biz hep ebeveynin olarak çoçukları anlamaya çalışıyoruz bu kitapta onların bizi anlamasını sağlıyor sıkılmadan okuya bilecekleri bir kitap
2025 55. kitabı
Okunma: 05 Ağustos 2025 17:56
O kadar tatlı, o kadar akıcı bir anlatımla yazılmış ki çocukluğuma ışınlanmış olabilirim bir anda. Gözümün önünde belirdi çocukken oynadığımız oyunlar. Şanslı bir nesildik biz. İnsanlar ekrana bu kadar bağımlı olmadan önce, ebeveynlerin çocuklarını korkmadan özgürce sokağa salabildiği, envai çeşit oyunu oynayabildiğimiz, hayalgücümüzle yeni oyunlar türetebildiğimiz bir çağdaydık. Bilemiyorum, geçmişe gittim, gelemedim kitabı okuyunca. Çocuklarımın dilinden düşmeyen “canım sıkıldı” cümlesini hiç kurduğumu hatırlamıyorum. Oyunla, arkadaşla, kitapla büyüyen ve kendisini geliştiren bir çağda yaşadık. Çocuklarımızı da teknolojinin esaretinden kurtarıp, spora, sanata, kültürel etkinliklere, okumaya ve öğrenmeye yönlendirmenin zamanı gelmedi mi? İlkokuldan itibaren başlayan bir at yarışında tüketiyoruz çocukları. Çocukluklarını yaşamalarına engel oluyoruz. Halbuki rehber olmak, onlara ışık olmaktı vazifemiz Bu kitabıyla bunu bize tatlı tatlı hatırlatan yazar Funda Uçuk Er’e sonsuz teşekkürler.
2025 19. kitabı
#tersineokul ︎ Bazen hiçbir şey göründüğü gibi değildir.Karar vermek için acele etmemek gerek. Bütün uyuyanları uyandırmaya tek bir uyanık yeter. Önce çocukların elinden sokak oyunlarını aldılar. Şimdi de kitapları alıyorlar. Hayal gücü olmadan bir çocuk tam anlamıyla bir çocuk olabilir mi? Küçükken küçük sorumluluklardan kaçanlar, büyüyünce büyük sorumlulukların altında ezilirler. Bir başkasının ayakkabısını giymeden onun acısını anlayamazsın. ︎ Merhaba arkadaşlar, hem çocuklarımız hem de bizler için çok eğlenceli bir kitap önerim var.   Değerli yazarımız Funda Uçuk Er kaleminden #tersineokul isimli kitabı... Kitabımızın kahramanı Demir'in maceralarını daha önce de okumuştum ve aşırı keyifliydi Bu kez farklı bir durumla karşı karşıya kalıyor bizim afacan.   Demir'in sınıfında veli toplantısı yapılacaktır ama deneme sınavında kötü not aldığı için Demir ailesinin bu toplantıya katılmasını istemez. Toplantı günü masumca bir dilekte bulunur; 'Allah'ım,ne olur bir mucize olsun bugün!Mesela aniden bir kar yağsa,bütün yollar kapansa.Okul tatil edilse,o korkunç toplantı da iptal olsa!!' Ve kısmen de olsa duası kabul olur,macera da burada başlar Acaba ne oldu dersiniz?? Tabi ki cevabı kitabımızın rengarenk sayları arasında Mutlaka okuyun,okutturun ve bu eğlenceli hikayeye siz de ortak olun derim Keyifli okumalar,huzurlu akşamlar dilerim ︎ ︎ ︎ Funda Uçuk Er @timas_cocuk @sayfa_kokusu50 Kahvekokulukitaplar1 #nostalcikokur #kitapönerisi #okunasıkitaplar #okudumokuyun #tersineokul #fundauçuker