The Black Witch Chronicles, 1

Orijinal Ülke:
Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı
İngilizce
Sıralamalar

Dördüncü kanatın olmak istediği her şey...
2025 26. kitabı
Okunma: 25 Ağustos 2025 00:09
Öncelikle waow. Kitabın adını ilk defa mağazadan alırken gördüm ama içime doğmuş gibi iki kitabı birden aldım ama beklentim falan yoktu çünkü kitap hakkında hiç bi fikrim yoktu. Bi sardı bi sardı iki gündür elimden bırakamıyorum öyle anlatıyım. Kitap 2015 çıkışlı yanlış hatırlamıyosam ve başlangıç kısımlarından dolayı baya cringe bi şey çıkıcak sanmıştım ama dördüncü kanat okurken bi şey eksik gibi hissettiğim ne varsa bu kitap tam olarak onu tamamlamış valla. Konusunu anlatırsam inceleme bitmeyecek o yüzden kısaca beğendiğim yönlerini anlatmak istiyorum. İlk olarak karakter dizaynı. Kişilik olsun görünüş olsun VE gelişme olsun hepsine bayıldım. Dördüncü kanata biraz fazla atıf yapmış olucam ama yan karakter dediğin böyle olur açıkçası. O öldü bu dirildiden ziyade hepsinin hikayesi yedire yedire yazılmıştı. Bütün karakterlerin hikayede yeri var ve altı boş da değil olayları. En beğendiğim kısım bu oldu sanırım kitapta. Ana karakter insanı başlarda bi sinir ediyo bi sinir ediyo anlatamam. Irkçılık kitapta o kadar detaylı işlenmiş ki ana karakterin ön yargılarından nefret ederek okuyosunuz. Ve bu özelliği o kadar aşamalı bi şekilde gelişti ki gurur falan duymaya başladım karakterle. Erkek karakterlerden hangisini sevdiğim belli olmuyosa yvanın yanında lukasın esamasi okunmaz, demek isterdim. Ama diyemem mlsf. Lukas aşırı büyük bi şerefsizlik yapmadığı sürece kalbimde bi yeri hep olucak gibi duruyo ama yvan bi beş on tık önde diyebilirim. Ayrıca erkek karakteri gizemli sır saklayan kimseye bi şey söylemeyen güvenmeyen biri yapma fikri ilk kimden çıktıysa burdan selam yolluyorum korkunç bi fikirmiş. Hani tahmin ettik tamam da ikinci kitapta da böyle süründürürse hoş olmayacak yani... İkinci olarak bu kitap komple giriş kitabıydı. Aşırı bi aksiyon beklemeyin yani.
2024 134. kitabı
Son zamanlarda okuduğum en iyi fantastik evrene sahip bu güzelliğin yorumu ile geldim Serinin ilk kitabı ve çıkışı duyurulduğunda konusundan etkilenmiştim ama cidden o kadar kalın olduğunu görünce de gözüm korkmuştu Sona sakladım fakat şaka gibi bir şekilde 640 sayfayı iki günde okudum Çok beğendim. Her kesime hitap ediyor. Kesinlikle çok kapsamlı bir evren yaratılmış ve kurgu ince ince işlenmiş. Baştan sona kadar sürüklüyor sizi. Zaten evrenin, ortamların ve çok çeşitli ırkların tasvirlerini o kadar iyi betimlemişki resmen kafamda filmini izlemiş gibiyim. Konu itibariyle çok değişikti diyemeyeceğim ama çok ustaca işlenmişti. Yazarın kalemini tebrik ediyorum Devamını da sabırsızlıkla bekliyorum çünkü çok fena şeyler olacak hissediyorum . Konudan bahsedeyim biraz. Kızımız Elloren küçük yaşta annesi ve babasını kaybetmiş. İki erkek kardeşi ile birlikte amcaları tarafından dünyadan habersiz ve uzak bir yerde izole bir şekilde büyütülmüşler. Büyücüler olarak bilinen Gardnerya soyunun en önemli ailesinden olan Elloren, gelmiş geçmiş en güçlü Karanlık Cadı olan büyükannesinin yerini alacağı düşünülüyor. Ve bu yeni Karanlık Cadı ile ilgili olan kehaneti gerçekleştirecek kişi olacaktır. Büyükannesine ikizi gibi benzemesine rağmen büyü gücü yoktur. Sözde asa testine tutulsa da hiçbir güç göstermez. 17 yaşına geldiğinde yüksek büyücü konseyinin önemli bir üyesi olan halası onu almaya gelir üstelikte onun bir an önce biri ile büyü-bağ ile bağlanmasını ister. Orada kızlar belli bir yaşa gelince ailelerinin uygun gördüğü bir erkek ile büyü-bağ gerçekleştirip sonsuza kadar birbirlerine bağlı kalıyorlar. Fakat amcası buna müsaade etmez. Onun üniversiteye gitmesine karar verir. Ve büyü-bağ için beklemesini ister. Halası mecburen kabul etse de Elloren’i yanına aldığında ikna
Karanlık Cadı | Kitap Yorumu
2025 23. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2025 00:00
Karanlık Cadı – | Kitap Yorumu Laurie Forest’in yazmış olduğu Karanlık Cadı kitabını beğendim. Genç-yetişkin, fantastik ve romantik türlerinin üçüne de hitap eden duygusal ve kçerik açısından da dolu bir giriş romanıydı. Kitabın genel konusu şöyle: Büyü yeteneği olmamasına rağmen büyük bir cadı soyundan gelen Elloren Gardner’ın hikâyesini okuyoruz. Toplumun ona biçtiği roller, ailesinin beklentileri ve kendi inançları arasında sıkışan bir karakter Elloren. Kitap, bu iç çatışmalarla birlikte; ırkçılık, ayrımcılık, önyargılar ve toplumsal baskı gibi güçlü temaları işliyor. Bu temaların, doğrudan değil de fantastik bir dünya üzerinden anlatılıyor olmasını sevdim. Yazar, bu konulara ne gereğinden fazla detayla boğmuş ne de yüzeysel geçmiş tam kararında, anlamlı ve düşündürücü bir şekilde işlemiş diyebilirim. Baş karakterimiz Elloren'in geçirdiği dönüşüm oldukça yavaş ve katmanlı. Hatta başlarda çok önyargılı ve dar görüşlü biri olarak tanıyoruz onu. Bu durum, okurken beni zaman zaman sinirlendirdi açıkçası ama yazar kitabı üç kısımda anlattığı için hem Elloren’in dönüşümü hem de yazarın anlatım tarzı bu bölümlere göre güzel bir şekilde gelişiyor. Bu yüzden Karanlık Cadı, tam anlamıyla bir "giriş kitabı". Eğer ilk sayfalarda çok fazla aksiyon, yüksek tempo ya da büyük savaşlar bekliyorsanız, biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu kitap daha çok dünyayı tanıtmak, ırkları, sistemi, karakterleri ve olayların temelini atmak için yazılmış. Ve bunu başarılı buldum. Yan karakterleri de çok sevdim. Diana, Ariel, Yvan… Her birinin kendine özgü nitelikleri, ait oldukları ırkların kültürel farkları ve bu farklılıkların anlatılış şekli çok hoşuma gitti. Birçok farklı tür olmasına rağmen kafa karıştırıcı bir anlatım yoktu. “Bu kimdi, neydi?” gibi sorularla boğulmadan, rahatça
2025 13. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2025 08:53
Hellowww Fantastik dünyası ile aramda inkar edilemez ciddi bir bağ var. Kurguyu okurken o dünyanın içine giriyor yazılan karakterle özdeşleşiyor onlarla beraber hikayeye resmen ayak uyduruyorum. Bu hissiyatımın Karanlık Cadı içinde geçerli olmasını isterdim ama maalesef olmadı. Kitapla ilgili çok fazla detaya girmeyeceğim. Ama diyeceğim şu ki bu hikayede kaybeden Lukas Grey ve Yvan Guriel oldu. Kazanan ise zerre haketmese de maalesef Elloren oldu. Halasına olan gereksiz inancı, dünyadan bi haber yaşaması ve bağlanma konusundaki tavrları hiç sevimli değildi. Fantastik dünyasından istediğini alamamış bir okur olarak ben önermiyorum. Lâkin siz şans vermek istersiniz ona birşey diyemem KitapRüyasından Sevgilerle
Kitap Yorumu
2026 3. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2026 14:18
Bu kitap okuduğum ilk fantastik kitaplardan birisiydi. Yazarın yazma stilini çok beğendim. Bu serinin ilk kitabı. Kitabın konusuna gelecek olursak Elloren Gardner kehanette bulunan son Karanlık Cadının torunudur. Diyar Savaşında düşman kuvvetlerini püskürten ve Gardnerya halkını kurtaran, Karanlık Cadı olmuştu. Ancak Elloren görünüş olarak büyükannesinin kopyası olsa da büyü kabiliyetlerini el üstünde tutan bir toplumda, büyüden tamamen yoksundur. Elloren kendini bildi bileli annesi gibi eczacı olmak istemektedir. Elloren bu arzusunu gerçekleştirmek için halasının yanına taşınmıştır. Halasının yanında Verpax Üniversitesine abi ve kardeşlerinin de okuduğu üniveristeye başlamıştır. Ancak Gardnerya halkının amansız düşmanları olan kanatlı Icarıllarda dahil her ırktan öğrencileri kabul eden bu okulun Karanlık Cadı'nın torunu için tehlikeli bir yer olduğunu fark etmesi çok sürmeyecektir. Kötülük iyiden iyiye yaklaştıkça Ellore'nin üzerindeki mirasına uygun yaşama baskısı da gitgide artacak ve genç kadın o güne dek bildiği her şeyi sorgulamak zorunda kalacaktı. Hayatta kalmak için belki de tek umudu, hiç beklemediği bir yerde, bir grup olumsuz öğrencide bulunacaktı. Ellorenin bu gruplarla mücadele vermesini anlatan mükemmel ötesi bir kitap. İkinci kitabını okumak için sabırsızlanıyorum. Herkese iyi okumalar diliyorum.
2024 83. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2024 23:37
Karanlık Cadı Kitap Yorumu Selamlar Nasılsınız? Keyifler nasıl ? Umarım Ekim ayınız güzel geçiyordur. Benimki fena değil. Bu ayın en bomba fantastiğini okumuş olabilirim. Anlatamam lazım dayanamıyorum özete geçiyorum; Kitap özeti; Elloren Gardner, diyar savaşında hem annesini hem hem babasını hemde kendi halkı için en önemli büyücü olan büyükannesini kaybetmişti. Hal böyle olunca amcası ve iki erkek kardeşi ile birlikte halkından uzak izole bir şekilde yaşamaya başlarlar. Herkes Elloren’in de büyükannesi kadar güçlü bir cadı olduğunu ve kehanetteki Karanlık Cadı’nın kendisi olduğunu düşünmektedir. Ancak Elloren büyükannesine çok fazla benzese de büyü gücüne sahip değildir. Elloren, hep eczacı olmak istemiştir. Bu arzusu içinde amcası onu birbirine düşman olan farklı ırkların bir arada olduğu Verpax Üniversitesine gönderir. Ancak Elloren hayallerine kavuştuğuna çok pişman olmak üzeredir çünkü herkes ondan nefret etmekte daha da fenasını öldürmek istemektedir. Amcasının yanındaki sakin yaşamdan çok farklı olan bu yerde Elloren, kimin dost kimin düşman olduğunu bulabilecek midir? Kitap yorumu; Arkadaşlar ben ne okudum böylee!!! Çok sağlam bir fantastik kitaptı. Ana karakterimizin başına gelmeyen kalmıyor. Ama bazı sahneler bir oh be dedirtti. Kitapta çok fazla Irk var hayliyle her Irktan da insanlar var. Bunlar ana karakterin çevresinde olduğu için olaylar bir türlü bitmiyor. Elimden bırakamadım. O derece iyiydi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. #karanlıkcadı #olimposyayınları #laurieforest #keşfet #keşfetedüş #bookstagram
·640 syf.·
2025 16. kitabı
Tam bir seri giriş kitabı. Yazarın karakterleri tanıtma şekli, evreni tanıtması ve verdiği detaylar gerçekten çok güzeldi. Normalde fantastik kitap okurken özellikle serilerde ilk kitaba giriş biraz zor oluyor evreni tanımak karakterin amacını anlamaya çalışmak biraz zorluyor ilk sayfalarda ama bu kitabı okumaya başladığım anda kitabın içine girebildiğimi hissettim. Ana karakterimiz amcası ve erkek kardeşleri medeniyetten uzak içine kapanık bir yerde yaşayan bir kız ve halasının onu yanına almak istemesi ile beraber olaylar başlıyor. Halası içinde bulundukları toplulukta aslında güçlü bir konuma sahip ve kıza karşı biraz baskıcı bir tavır sergiliyor kendi isteklerini yerine getirmesi amacıyla. Bunların işleniş şekilleri o zorbalıklar gerçekten güzeldi ve kızın bulunduğu evrende sihir her şey demek eğer sihir gücünüz yoksa ve bir gücünüz yoksa zorbalanmaya hor görünmeye aşağılanmaya mahkumsunuz. Kızın üniversiteye başladığı andan itibaren yaşadıkları gerçekten çok sinir bozucuydu ama kızın kendi özgüvensizliği de bir noktada çok sinir bozdu. Bazı yerlerde kendine güvenip bir şeyler yapmasını bekledim, buna rağmen kesinlikle güzeldi. Kitapta iki erkek karakter var hangisi ana erkek olacak belli değil bence be ortada bir aşk üçgeni olacak gibi bir durum söz konusu… ki serinin devamına dair gidip baktığım için biraz Spoiler aldım ama devam ederim muhtemelen.
Fantastik Roman
Karanlık Cadı-6,5 puan
2025 2. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2025 15:57
Şu kitabın incelemesini yazacağım yazacağım diye diye perşembeyi getirdim(ağlama emojisi) Sonunda Karanlık Cadı'nın yorumunu yapmaya hazırım. Başlayalım bakalım. Öncelikle kitap ilk başlarda kalınlığında dolayı gözümü korkutuyordu ama çok akıcı sürükleyici olduğundan bu endişem kısa sürdü. Puntolarıda normal hatta son zamanlarda okuduğum kitaplar ile kıyaslarsam büyük bile sayılabilir. Kısaca konudan bahsedeceğim--> Elloren Gardner adli ana karakterimiz son kehanette bahsedilen en güçlü Karanlık Cadı'nın torunudur ve kendisinden yeni kehanetteki Karanlık Cadı olmasi beklenmektedir. Elloren amcası ve erkek kardeşleri ile yaşayan(ailesi öldüğü için) ve eczacı olmak isteyen bir kızdır. Ancak kızımızın yüksek mevkii büyücü halası Elloren' in "büyü bağlanması" için amcasının evine gelir. Büyü bağında bu evrendeki evlilik tarzı birşey ama büyü bağlanacağı kişiyi kendi seçmeyen veya küçük yaşta büyü bağlanan çok kız var. Kısaca kitap Elloren'in üniversiteye eczacılık içinde gitmesi ile başlıyor. (halası ile birlikte) Şimdi geçelim düşüncelerimeee Fallon Bane zaten yazarın "ikinci kız" tropeu icin yazdığı bir karakter yani okurların onu sevmemesi için yazılmış ama page ve adını unuttuğum diger kız da çok mal gerçekten. Page'e ilk başta ısındım ana sonra Fallon'un fikirlerine katılmaya başladı. Lucas'a ilk andan beri asssiri gicik oldum ve kitabin enemies to lovers olmasi için dua ettim.(ki gerceklestii)Elloren ile Lucas arasinda gerceklesen cekim de cok hizli oldu bence. Ve lucas'in küçük çocukları ve milletin annesini tehdit etmesini abartabilir miyiz?Yani tamam asik olduğun kız falan ama azcik onurunu korusaydin bari dude. Elloren özellikle kitabın baslarında bana çok aptal geldi. Karakter gelişimi çook ama çok yetersizdi. Kitabin ilk 200 sayfasi falan Elloren'in aglamasi
2026 4. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2026 00:00
Kitabı, izlediğim ve beni heyecanlandırmayan filmi tekrar izliyormuşum gibi bir hisle okudum. Her şeyi biliyor muşum gibi bir histi. Ne olacağını, karakterlerin nasıl davranacağını tahmin etmek kolaydı. Beni şaşırtan yerler olmadı ama heyecanlandıran yerler oldu. Gene de kitabın ilk yarısını okumak zordu. Dini, bağlaz temaları okumaktan keyif almıyorum. Kitabın ikinci yarısında -artık kitaba da alıştığımdan- okuması kolaylaştı. Gene de ana karakterin başına bir şey gelse üzülmezdim. Ana karakter dışında diğer karakterlerin çoğunu sevdim ve başlarına bir şeyin gelmesini istemedim. Yine de devam kitaplarını okumayacağım. Zaten kitap boyunca keşke bu kitabı almasaydım diye düşünüp durdum. Yazarın acemiliğini çok hissettim. Çoğu sahneyi hangi amaçla yazdığınız hissettim. Tabii bu da okuma zevkini azaltan bir şey. Okuduğum kitaplarda yazarın varlığını hissetmekten keyif almıyorum. •● Spoiler ●• Ana karakterin sürekli kendini "ben gerçekten iyi biriyim" diye kanıtlamaya çalışması gözlerimi devirmeme neden oldu. Farklı insanların, önceden kötü gördüğün grupların aslında iyi olduğunu keşfetmek acı vericidir. Ama ana karakter değişmeye çok hevesliydi. Kimse kendi inançlarını, kültürünü, alışkanlığını öyle kolayca kulak arkası edemez. Etmek istese de gururunun yakıcı baskısını, egosunu kolayca susturamaz. Zaten asıl sorun o kadar bağnaz ve aşırı dindar güçlü bir hükümetin olduğu yerde çok açık görüşlü ve karma bir üniversitenin olması. Beni inandıramadı. Din olaylarını cidden sevmiyorum. Okumaktan keyif aldığım (ve belli ki yazarın da yazmaktan gerçekten keyif aldığı) kısım Yvan ile Elloren'in aralarında ki tutkunun yavaş yavaş alevlendiği kısımlardı. Elloren'in Yvan'ın çekiciliğine -istemeyerek de olsa- kapılmasını okumak çook zevkliydi. O kısımları okurken
Karanlık Cadı
2025 2. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2025 14:57
Kitap üç kısımdan oluşuyor. Birinci kısımda Elloren'e çok sinir olmuştum ve nefes alıp vermesi bile gözüme batıyordu. Bu kısımda çok bir şey olmadı zaten daha giriş kısmıydı(9-149). Ben birinci kısma 4 yıldız vermişim. İkinci kısımda düşüncelerim tamamen değişti. Öncelikle Elloren'e karşı daha iyi hissettim çünkü karakter gelişimi bariz bir şekilde ortada. Irkçı ve zorba davranışları beni rahatsız etsede bunlardan sıyrılıyor. Dürüst olmak gerekirse kızın tutarsız ve garip davranışlarıyla kötü yazılmış bir karakter olduğunu düşündüm fakat gösterdiği gelişimle tam tersi çok iyi yazılmış olduğunu gördüm. Yazarı bu konuda taktir ediyorum. Tanıştığımız yan karakterleri çoook sevdim. Beni en rahatsız eden şey ırkçılık ve zorbalıktı. Başrol karakterimiz bile bunu yapıyordu. Onun dışında ikinci kısım güzel ve akıcı gidiyordu hatta ilk 200 sayfayı 2 haftada okuyup geri kalan 440 sayfayı bir günde okudum. İkinci kısma da 7 yıldız vermişim.(152-407). Üçüncü kısımda neredeyse her şey harikaydı. Karakter gelişimi, arkadaş grupları, iletişimler ve ilişkiler hepsi harikaydı. 9 yıldız verdim ama içimden geçen 10 yıldız. Kitap bittikten sonra büyük bir boşluğa düştüm. Devam kitaplarını okumak için çok heyecanlıyım.
Duygu ve Düşünce

Laurie ForestYazar · 0 kitap
Laurie Forest is the NY Times and USA Today bestselling author of The Black Witch Chronicles, including The Black Witch, The Iron Flower, The Shadow Wand, The Demon Tide, and the prequel e-novellas, Wandfasted and Light Mage, also available in print as The Rebel Mages anthology.