This One Summer

Ciltli
Sıralamalar

2021 62. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2021 23:43
Tam bir deniz, kum, güneş kitabı: This One Summer Rose ve Windy, yazlıkları birbirine yakın olan ve birbirlerini her yaz gören iki yakın arkadaş. Ergenliğe adım atmaya başladıkları dönemi kapsayan bu kitapta duygu ve düşünceleri değişiyor, gelişiyor. Yetişkinlik hakkında konuşuyorlar, büyükleri gözlemliyorlar, yorumluyorlar. Kitabın tarzı daha çok durum öykücülüğü, temelde bir olay yoktu. Çizimler çok başarılıydı, diyaloglar ile iyi dengelenmişti. Spoiler vermeden yorum yazmak zor olsa da rahatsız olduğum yerlerden bahsedeceğim. Konu yavandı, çoğu durum bir noktaya bağlanmadı. Plot bölümü olduğunu söyleyen çok fazla yorum okudum, umarım öyledir. Sonunda biraz daha fazla şey okumak istedim. Çabuk bitti, tatmin etmedi. Tavsiye eder miyim, bilmiyorum. Yaz temasını o kadar güzel hissettirdi ki... Dalgaların sesini, kuma basma hissini, yazlık yerdeki küçük bakkalın havasını çok güzel hissettirdi. Sırf bunun için bile okunur. Ancak, hikaye olarak yavandı. Bir öncelik olmamalı ama boş vakitte okunabilir.
This One SummerMariko Tamaki · First Second · 2014301 okunma
2022 8. kitabı
Rose Wallace ve ailesi her yaz, tatillerini geçirmek için Awago gölüne giderler. Rose burada günlerini yaz arkadaşı Windy ile geçirir. Birlikte yüzerler, keşfederler ve bölgenin tek marketinden korku filmi kiralarlar. Rose market çalışanı Duncan'dan hoşlanmaya başlayınca sık sık markete giden kızlar duymaması gereken şeyler duyarlar. Bu yaz kızların değiştiği, hayatı her yönüyle olduğu gibi görmeye başladıkları, yetişkinliğe adım attıkları ve onları anlamaya başladıkları bir yaz olacaktır. Kitap hakkında beğendiğim tek şey, çizimleri ve yaz temasıydı. Bunun haricinde hiçbir çekiciliği olmayan bir kitap. Konusu çok yavan ve temelsiz yani okuduktan sonra ee bu muydu dedirtiyor. Sonu da hiçbir yere bağlanmıyor, konu havada kalıyor. Sık sık argo kullanılıyor ve konu gençleri kötü etkileyebilecek özellikte. Kesinlikle bir çocuk kitabı da değil. Lgtb içerikleri de var az da olsa. O zaman bu kitabın hedef kitlesi kimdir onu da anlamadım. Yani bence okunmasa da olur bomboş bir kitapmış.
This One SummerMariko Tamaki · First Second · 2014301 okunma
2024 57. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2024 00:00
Eisner 2015 En iyi yeni grafik roman seçilen kitabı tam da bu mevsimin kitabı olarak tatilde okumak üzere yanıma aldım. Rose her yaz olduğu gibi ailesiyle Awago Sahili’ndeki göl evine gelir. Kendisi gibi her yıl burada olan arkadaşı Windy’de çoktan kasabaya gelmiştir. Rose’un ebeveynleri sürekli bir tartışma halindeyken Rose ve Windy’de artık çocuk değil, ergenliğe adım atan iki genç kız olma yolunda kendileri ve çevrelerindeki ilişkilere farklı bir bakış açısıyla bakmaya başlarlar. Birkaç saatte bitebilecek, hoş çizimleri olan yazlık bir kitaptı. Bu türün yeni okuyucusu olsam da ben keyif alarak okudum.
Özel Bir YazMariko Tamaki · Kayıp Kıta Yayınları · 0301 okunma
Tam yaz mevsiminde okumalık kitap !
2023 36. kitabı
Kitabın beni çok rahatlattığını söyleyerek başlamak istiyorum incelememe. Oldukça tatlı ve basit bir konusu vardı. Kitabın arkasını okuyan biri ve kitabın tamamını okuyan birinin düşünceleri biraz farklı olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü ortada bir trajedi varmış gibi gelmedi bana. Neredeyse sıfır gerilim vardı ve bunun hoşuma gittiğini bile söyleyebilirim. Eğer böyle kitapları seviyorsanız ki ben bayılıyorum Murata'dan Kasiyer'i de okuyabilirsiniz. Gerilimi olmayan kitapları sevmiyorsanız maalesef bu kitap sizi hayal kırıklığına uğrayacaktır. Normalde ne kadar sayfanın kaldığını kontrol etme ihtiyacı hissederim ama bu kitapta öyle olmadı. Bir baktım ki bitmiş. Biraz konusundan bahsetmek gerekirse baş karakterimiz Rose yaz tatili için ailesi ile birlikte yazlıklarına gidiyor. Oradaki arkadaşı Windy ile birlikte bolca korku filmi izleyip yüzdükleri bir tatil geçiriyor. Bu arada bu kitabı okuduğum günde korku filmine gittiğimi de belirtmek istiyorum. :) Güzel denk geldi yani. Windy ise aşırı tatlı bir karakter onun çizimine de ayrıca bayıldım.Kızımızın annesi ve babasının kavgaları ve kitabın arkasında bahsedilen "trajik" olay Rose'un aklını kurcalıyor ve bu unsurlar da kitabımızda minik bir melakoni havası estiriyor. Burada trajediyi tırnak işareti ile belirtmemin sebebi olayı küçümsemek asla değil. Anlatmak istediğim oraya başka bir kelime seçilmesi gerektiği. Çünkü cinayet gibi bir şey beklemiştim. Son olarak çizimlerden bahsetmek istiyorum. Çizimler de aynı konu gibi çok yalın ve doğaldı. Çok fazla ayrıntının olmaması ve doğa çizimleri hakimiyeti (deniz,yaprak vs.) hoşuma gitti. Ama keşke yaz tatilinde bir şezlonga uzanıp okusaydım diyorum ve size iyi okumalar diliyorum.
2024 21. kitabı
depresyonu işleyen kitapları seviyorum. kadınlar, erkekler ve çocukların bu durumu nasıl percieve ettiğini görmek de burada ayrıca hoşuma gitti. olive kitteridge'ı yarım bıraktığım geldi aklıma okurken
2023 2. kitabı
yazı özledim resmen. böyle bir kasabada en yakın arkadaşımla günlerimi geçiriyormuş gibi çok samimi hissettirdi. sonunda daha farklı şeyler beklerdim sanırım ama yine de beni tatmin etti.windy gibi bir arkadaşım olsun çok isterdim. ve yazın bitişiyle eve dönüşteki o burukluğu hissetmek çok güzeldi, bence o duyguyu iyi geçirmişlerdi. en kötü günlerimizi yaşadığımız bu zamanlarda bana biraz ilaç oldu ve kafamı dağıttı. keşke bu ikilinin ve ailelerinin hikayelerini ve geçirdikleri bütün yazları okusam diye düşündüm. sanırım önüme çıkan ve çizgi romanla ilgilenen herkese önereceğim. çok tatlıydı ve keyifliydi. iyi okumalar.
2023 3. kitabı
2015 yılında Eisner En İyi Yeni Grafik Roman ödülü alan bir büyüme hikayesi.Rose her yaz ailesiyle birlikte Awago Sahili'ndeki göl evine gitmektedir.Kardesi gibi gördüğü yakın arkadasi Windy'de her yaz ailesiyle oradadır.2 arkadaşın çocukluğu yavaş yavaş geride bırakmaya başladıkları bu yaz tatilinde yaşadıklarının, artık farklı gözle deneyimledikleri çevrelerinin harika hikayesi.Çizimlerine ton kullanımlarındaki detaya da ayrı bir kalp ...
2024 12. kitabı
tam bir yaz kitabi 1 saatte bitti ama bitince "ee bu neydi simdi yani noldu" dedim. öyle çok aman aman bi şey beklemeyin. çerezlik dizi gibi çok akiciydi zaten ama bombostu
2024 2. kitabı
Okunma: 12 Mart 2024 04:33
Çıtır çerez bir yaz hikayesi. Çizimler çok iyi zaten eisener ödülü alması boşuna değil . Güzel bir pazar kahvaltısından sonra okumalık bir hikaye. Kitabı bitirdikten sonra çizimleri incelemek için tekrar incelemenizi tavsiye ederim.
Sevmedim
2025 33. kitabı
Rose, küçüklüğünden beri her yazı ailesiyle birlikte Awago Sahili'ndeki göl evinde geçirir, kardeşi gibi gördüğü arkadaşı Windy de her yaz oradadır. Bu iki yakın arkadaşın beraber geçirdikleri yaz tatillerinden birini ve ergenlik dönemlerini okuyoruz. Çizimler çok güzeldi ancak içerik için aynısını söyleyemeceğim. Daha tatlı bir hikaye bekliyordum umduğumu bulamadım. Çizgi roman içeriği +18’di buna dikkat ederek okumanızı tavsiye ederim.