This Time It’s Real

This Time It’s Real
İngilizce

2024 121. kitabı
Okunma: 23 Ekim 2024 20:16
O kadar garip hissediyorum ki kitabın konusundan bahsetmeyeceğim. Sadece bana hissettirdiklerinden bahsetmek istiyorum, hem de saatlerce. Romantik okumayı pek seven biri değildim. En nefret ettiğim türdü kendisi, hala çok sevdiğim söylenemez ama sanırım artık bana iyi gelen bir tür olmaya başladı. Oh dostum, bu inceleme çok kişisel olacak gibi. Kitabın hatırına sanırım sadece gerçeklerden bahsetmek istiyorum. Sadece düşüncelerimden. Bu kitabı elime aldığımda pek iyi bir ruh halinde olduğum söylenemezdi, sadece kaçmak istemiştim. Çok geç fark ettim bunu ama bu kitabı bitirdikten sonra gerçekten gerçek hayattan ve kendi sorunlarımdan kaçtığımı anladım. Yüzleşmeye o kadar cesaretim yok ki, o kadar korkağım ki hayatım için dökmem gereken gözyaşlarını hep kitap okurken döküyorum (kitap okurken en ufak cümlede ağlama nedenimi çözdüm şükür) . Bir gece bile yatağıma uzanıp ağladığımı hatırlamıyorum, genelde unutmayı tercih ederdim ve bunun bana yardım ettiğini sanıyordum. Oysa şimdi anlıyorum ki tek yaptığım kendimi patlayana kadar doldurmakmış. Sonunda depom patladığında tahmin ederseniz ki pek de iyi şeyler olmuyor. Ana karakterimiz Eliza arkadaş edinmekten aşırı korkan biri. Zoe isimli tek bir arkadaşı var. Kitapta kalbimi kıran kısım buydu zaten. Daha önce hiç en yakın arkadaşınızla durduk yere aranız açıldı mı bilmiyorum. Hiç neden yokken, kavga bile etmemişken, sadece o sizi artık görmezden gelmeye karar verip aranızın açılmasına neden oldu mu bilmiyorum. Tam olarak bu geldi başıma. Durduk yere. Nedensizce. Ve ben yine yüzleşmek yerine korkak gibi kaçtım, bu sorunu unutmaya çalıştığım günlerde elim bu kitaba gitti. Ve sanki evrenin bir oyunu gibi kitabın ana karakterinin de böyle bir sorunu olduğunu öğrendim bir anda. Cidden evrenin komik bir şakası. İhtiyacım
2024 906. kitabı
Eliza Lin'in hayatı, gerçek aşkı bulma hakkındaki denemesi viral olunca beklenmedik bir hal alır ve aniden Pekin'deki yeni uluslararası okulunda konuşulan kişi olur, en sevdiği dergide inanılmaz bir staj fırsatı yakalar ve yine de muazzam bir sır saklar. Aslında Eliza tüm denemeyi uydurmuştur. Aşk ve ilişkiler hiçbir zaman hayatının bir parçası olmamıştır. Sırrını gizli tutmaya kararlı olan Eliza, sınıfındaki popülere olan Caz Song ile bir anlaşma yapar. Caz, Eliza'nın üniversite başvurularında ona yardım etmesi karşılığında Eliza'nın erkek arkadaşı rolünü oynamayı kabul eder.
2025 61. kitabı
K-drama tadında, soft, sade, basit, iç ısıtmalık, içeriği temiz, genç yetişkinlere yönelik bir ara sıcak tatlısıydı kendileri. Bana biraz küçük numara geldi ama olsundu bile isteye düştüm bu duruma. Arada böyle hafifliklere takılıp "o yaşlarda nede güzel basit ve komik ama dünyanın sonu sandığımız dertlerimiz vardı be" diyebilmek nostaljik bir hava yaratıyor bende.:) Yalnız bu tarz kafalara girmek istemek hep yaşlılık belirtisi ya neyseeee.... Çok kolay ve keyifle okunan bir liseli vardı ya ah o liseli işte o bu liseli.:))
Kitap Yorumu
2026 1. kitabı
Klasik bir anlaşmalı sevgililik kitabı olduğunu düşünerek başladığım ama zor bir dönemde bana eski duyguları tekrar hissettiren, kendimi bulduğum ve umutla geleceğe bakmamı sağlayan bir kitap oldu. Ana karakterin bana benzemesi her şeyi kafasında yaşaması o kadar tanıdıktı ki sıcak bir yuva gibi geldi. Tek sorunu daha fazla kitap okuma ihtiyacımı tetikledi ve ben bunu bastırmaya çalışıyorum. Umarım herkese ihtiyacı olan dinlenmeyi sağlar kitap
Bir Ann Liang Klasiği Daha
2025 113. kitabı
Okunma: 17 Ağustos 2025 00:00
Gerçekten uzun zamandır romantizm türünde bir kitap okumamıştım, belki o yüzden belki de akıcı hikayesi yüzünden bilemiyorum ama bir çırpıda Bu Defa Sahiden 'i bitirdim ve şimdi de her zamanki inceleme faslımız için buradayım. Konusu şu şekilde : Eliza yurt dışında geçirdiği yıllar sonrasında nihayet ailesiyle birlikte memleketi Pekin'e geri döner. Artık yeni bir evi, yeni bir okulu ve yeni bir hayatı vardır... Ama geçmişinin gölgesi, kayıplar ve yaşadığı büyük özlem hissini de kendisiyle birlikte getirir. Eliza'nın edebiyat dersi için bir kompozisyon hazırlaması gerekmektedir fakat o bu ödev için aslında gerçek olmayan bir konu seçer: yani o ve hayali erkek arkadaşının romantik hikayesini. Yazdığı bu kompozisyon bir anda viral olunca ise işler karmaşıklaşır çünkü severek takip ettiği bir platformdan Eliza'ya staj teklifi gelir ama ortada erkek arkadaşının aslında var olmayışı gibi büyük bir problem vardır ve herkes onları birlikte görmeyi, ikisi hakkında daha çok hikaye okumayı istemektedir. Eliza bu noktada bir çözüm arayışına girer ve bir gün şans eseri konuşmasına kulak misafiri olduğu Caz Song onun aklına harika bir fikir getirir. Böylelikle o ve mükemmel oyuncu Song "kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olacak stratejik, karşılıklı yarar sağlayan ve romantik yönelimli bir ittifak için" bir araya gelirler. Hikayemizin başrolünde Eliza var. Kızımız sosyal çevresinde popülerliği yönetmek, duygularını kontrol etmek ve tabii ki sahte bir ilişki oyununu çevresine inandırmak zorunda. Evet, kulağa biraz dramatik ve karışık geliyor ama inanın, okurken herşey çok daha basit. Şimdi geçenlerde aynı yazarın Eğer Beni Görebilseydiniz kitabını okumuştum. Alice Sun ve görünmezlik güçleri… İşte Eliza, Alice’in uzak kuzeni gibi bir his veriyor bana. İkisi de içten içe yalnız, kendi duygusal
Bu Defa Sahiden, Ann Liang
2025 4. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2025 00:00
"Bu defa sahiden." "Sahiden mi?" "Sahiden." O kadar güzeldi ki kelimelere dökebileceğimi sanmıyorum ama deneyeceğim çünkü öyle bir inceleme yazmalıyım ki romantik okumayı sevmeyenler bile gidip bu kitabı okumak istesin. Nedense bu incelemede konudan bahsetmek istemiyorum, sanırım bunun nedeni konu anlatırkenki o nesnelliğin incelemenin büyüsünü bozacağını düşünmem, emin değilim :) Bu defa sahiden, yazardan okuduğum ikinci kitap oldu ve inanır mısınız iki kitap da en sevdiğim kitaplar olabilir. Bu yazarda beni kendine çeken, sanki aramızda gizli bir ip varmış da o ne yazarsa okuma isteğim olacakmış gibi bir bağ var. Romantik okumayı severim ama ben işte asıl böyle romantikler okumayı severim. Sanki Ann Liang'ın kitapları farklı bir türmüş de en sevdiğim tür oymuş gibi düşünün. Kitaptaki her şey, karakterler, kurgu, yazım dili, her şey o kadar benim zevkimi yansıtıyor ki, sanki doğru insanla tanışmış gibi hissediyorum onun kitaplarını okurken. Eliza, o kadar güzel bir karakter ki başrol ama sanki benim gibi, senin gibi, içimizden bir karakter. Sanırım bu yazarın kitaplarının en sevdiğim yanı bu, gerçek olması, duyguların, hislerin, karakterlerin gerçek olması. Caz'a gelirsek, okuduğum en güzel erkek karakterlerden biri, nazikliğiyle, o sırıtışıyla, Gamze'leriyle... Ann Liang yazar da hiç favorimiz olmaz mı? O kadar huzurlu hissettiriyor ki karakterler, kitabı elimden bırakmak istemiyorum. Eliza ile birlikte ağlıyorum, o gülüyor ben de gülüyorum, o âşık oluyor ben de âşık oluyorum, o utanıyor ben de utanıyorum, hatta bazen onun yerine utanıyorum :D Kitabı okurken kalbimi yazara bırakıyorum, ne hissetmemi istiyorsa onu hissediyorum. Zaten ben bir kitaptan başka ne bekleyebilirim ki? Hayatımı kısa bir anlığına da olsa kitaplarıyla güzelleştirdiği için yazara teşekkür
2024 110. kitabı
Okunma: 22 Kasım 2024 20:20
Helloooo Bu dönem nerde bir new adult, young adult, romcom, romance kurgu var hepsine dört elle sarılmış durumdayım. Bu Defa Sahiden kitabı da onlardan biri. Bu tür kurgu sevgimiz yanında Asya sevgimiz de sorgulanamaz tabii.. Eliza Lin ailesi ile beraber Amerika'dan Pekin'e taşınır. İçine kapanık karakteriyle hem yeni şehrine hem de yeni okuluna alışmaya çalışır kş bu da çok kolay olmaz.. Dersi için yazdığı kompozisyon sosyal medyada trend topic olunca bir an da insanların dikkatini çeker. Kompozisyonda yaşadığı ama gerçekte yaşamadığı aşkı dolu dolu yazınca ve etrafındaki insanlar bu aşkın kim olduğunu araştırmaya başlayınca ipin ucu kaçar. Hem hikayesi için hem de hayallerine ulaşmak içşn hemen bir sevgili arayışına girer. Komşusu, aynı zamanda sınıfının gözbebeği olan ünlü bir film yıldızı Caz Song ile yolları sahte sevgili planı ile kesişiyor. Plan basit! Eliza, Caz için üniversiteye başvuru mektuplarını yazacak, Caz'da hikayede ki adamın gerçek olduğunu herkeslere inandırmaya çalışacak! İzlediğimiz o caanım k-dramlar tadında okuması eğlenceli ve keyifli bir kitaptı. Gönül isterdi ki sayfa sayısı biraz daha fazla olsun ama bunada şükür hiç yoktan iyidir. Benim gibi uzakdoğu kurgularını seviyorsanız ve kitap olarakta okumak istiyorsanız, zaman aranan kan bu kitap! Mutlaka alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
Kitap Yorumu
2025 33. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2025 14:27
Kişi gerçek ben olduğu yerde mutludur, Ama o yeri bulmak çoğu zaman zordur... Uzuun bir zaman sonra bir incelemeyle geldimm. Aslında bu kitabın varlığını çok önceden öğrenmiştim ama alamadığım için bir türlü okumak nasip olmamıştı. Sınavlar bittikten sonra da ani bir kararla ve merakla başladığım bir kitap oldu. Merak etmeme de değdi doğrusu. Neyse daha fazla uzatmadan kitap hakkındaki yorumuma geçelim. Bana tam yazın okunabilecek bir kitapmış gibi geldi ama her mevsim de okunabilir... Çıtır çerezlik hemen bitecek bir kitap ve artı olarak insanın eline aldığında bırakmak istemediği türden. Bana neler hissettirdiği konusu çok karışık, çünkü Eliza'yı ve hislerini, korkularını kendime benzettiğim o kadar çok nokta vardı ki... Yalnız kalma korkusu ve en yakın arkadaşım dediği her insanla ayrıldığı her seferinde bir süre sonra -dı eki getirmek zorunda kalması. Bu duyguları biliyorum ve bende bu duyguları yaşamaktan, hissetmekten çok korkuyorum. Ama gelin görün ki... İnsan en çok korktuğu şeyi elbet bir gün yaşar. Kitapta tek beğenmediğim şey öpüşme olmasıydı. Yani bence kitap bunlar olmadan da güzel bir kitaptı. Kitabın içerisinde böyle bir şeyin olmasından dolayı puan kırdım. Eliza kitap ilerledikçe içindeki korkuları yenerken, Caz'da onunla birlikte değişti. Caz, herkesin önünde sahte ve kusursuz kimliğine bürünürken, Eliza'nın yanında gerçek Caz olabiliyordu. Çünkü hayranı olan insanlar onun kusursuzluğuna hayrandı ve muhtemelen Caz'ın küçük bir kusurunda hemen fikirleri değişebilecekti. Ama Eliza onu kusurlarıyla gören tek kişiydi. Kusurlarını gören ve onlara rağmen Caz'ı seven... Artık bazı şeyleri daha iyi anladığım ve fark ettiğim için bir kitabı önerirken çok fazla düşünüyorum. Bence bu kitabı okumak istiyorsanız lise veya 14 yaşındayken
2025 33. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2025 22:56
Aslında bu kitabı okumaya karar verdiğimde, sadece kafamı dağıtmalık bir kitap gibi gelmişti. Pek ciddiye almayacağımı düşünmüştüm. Ama kesinlikle beni çok etkileyen bir kitap oldu. Çocukluğumdan beri sürekli şehir değiştirdim, bu yüzden ana karakterimizin yaşadığı arkadaşlarından gittikçe uzaklaşma hissi, yalnızlık duygusu gibi duygular bana kendi hayatımı anımsattı. Ve benimle aynı sorunları yaşayan ve aynı duyguları hisseden birinin bile en sonunda ev diyebileceği bir yer bulduğunu görmek kesinlikle umut vericiydi. Bunların dışında, ana karakterlerimizin arasındaki ilişki de kesinlikle çok tatlıydı, tam olarak yatakta debelenerek okunacak bir kitaptı diyebilirim. Basitçe soft bir gençlik kitabı olarak tanımlayabilirim, okurken keyif alacağınızı düşünüyorum. Benim düşüncelerim bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler!!
Duygu ve Düşünce
2025 6. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2025 17:28
Bu senenin aşırııı tatlı bulduğum kitaplarından birisiydii. Favorilerimden birisi arasına girdi. Yazar çok tatlı bir hikaye yazmış. Karakterler geçtiği evren gayet güzeldi. Kısa ve tatlı bir romantikti. İçiniz kıpır kıpır olacak vee bol bol kahkaha atacaksınız. Yazardan okuduğum ilk romantik kitaptı ve son olmayacak. Ben Caz ve Eliza’yı okurken çok eğlendim. Caz’ın Eliza’yı sürekli delirtmeye çalışması sürekli onunla uğraşması çok tatlıydıı. Eliza karakterine gerçekten bayıldım. Hayatındaki onca şeye rağmen kendini bir şekilde geliştirmiş ve her şeye karşı olgunca yaklaşan biriydi. Ailesinin sürekli taşınmasıyla beraber birazda içine kapalı bir karakterdi aslına bakacak olursanız. Aslında kendini yazıyla, kompozisyonlarla ifade ediyordu ve yazdığı bir şey internette fenomen olunca olan oldu diyebiliriz. Caz karakterine gelecek olursak o da gerçekten mükemmel tatlı bir karakterdi. Onu da bayıla bayıla okudum. Arada bir böyle klise okumak hoşuma gidiyor. Herhangi bir +18 sahne bulunmamaktadır gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz🩵ben bayıla bayıla okudum. Yazarın yazım dili de güzeldi.

Ann LiangYazar · 1 kitap
Ann Liang, genç yetişkin romantik romanlarıyla tanınan Çinli ve Avustralyalı bir yazardır. 2022'de If You Could See the Sun ile ilk çıkışını yapan yazarın, kitabın Bound Entertainment tarafından satın alındığı ve kendisinin de yönetici yapımcı olarak görev alacağı duyuruldu. Ekim 2024'te Liang, A Song to Drown Rivers ile yetişkinlere yönelik ilk eserini yayınladı ve bu kitap Good Morning America kitap kulübü seçimi oldu. O zamandan beri The Today Show, Cosmopolitan, People, Harper's Bazaar ve daha birçok yerde yer aldı. Erken yaşam ve eğitim; Ann Liang, 8 Mart 2000'de Pekin, Çin'de Liang Yuan olarak doğdu. Beş yaşındayken Avustralya'ya taşındı ve kısa ve hatırlaması kolay olduğu için "Ann" adını aldı.  On yaşında Pekin'e geri döndü ve çeşitli uluslararası okullara gitti, en uzun süre kaldığı okul Pekin Uluslararası Okulu oldu. 15 yaşındayken Avustralya'ya geri döndü. Korowa Anglikan Kız Okulu'na gitti ve 2017 sınıfının birincisi oldu. Liang, büyürken üretken bir okuyucu ve yazardı. Hayatı boyunca, çok genç yaşlardan itibaren yazar olmaya teşvik edildi, ancak on birinci sınıfa kadar bunu ciddiye almadı. Aynı yıl, 2016'da, Alice Pung'un derlediği My First Lesson: Stories Inspired by Laurinda adlı antolojide "A Sketch of Perfection" adlı ilk eserini yayınladı. İlk eserini yayınladığı sırada, Melbourne Üniversitesi'nden Tarih ve Medya İletişimi alanında lisans derecesiyle yeni mezun olmuştu.