Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tıp Bu Değil 2

İlknur Arslanoğlu

Tıp Bu Değil 2 Sözleri ve Alıntıları

Tıp Bu Değil 2 sözleri ve alıntılarını, Tıp Bu Değil 2 kitap alıntılarını, Tıp Bu Değil 2 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Öğrencilerin tüm tıp fakültesi hayatı boyunca çok önemsedikleri bu sınav, onları iyi bir hekim olmak için çalışmak yerine iyi bir TUS sonucu almak için çalışmaya yönlendirmektedir.
Sayfa 121Kitabı okudu
Reklam
Anadolu'da mevcut, mevcut olmasına bu bilgelikler; ama dün­ yanın her yerinde olduğu gibi hızla tükeniyor, tüketiliyor; de­ ğişen yaşam koşullarıyla birlikte yeni nesillere aktarılamadan kaybolup gidiyorlar. Permakültürün kattığı değer de tam bu­ rada: Yaşama dair bu bilgeliklerin tekrar kullanılarak popüler kültüre alternatif bir yaşam tarzı sunuyor bizlere. . .
Eğitim sonucu davranış değişikliği kazandırılmasına ise "öğretim" denir. Aldığı eğitimi öğretime çeviremeyenleri Şeyh Sadi'nin sözüyle şöyle betimleyebiliriz: "Kafasındaki bilgiyi uy­gulayamayan, sırtında kitap taşıyan eşekten farksızdır."
Sayfa 255Kitabı okudu
Hiç kuş­ku yok ki; bir tütün şirketi için, politik görüşü ne olursa olsun bir politikacıyı finanse etmek şirketinin geleceği için çok karlı bir yatırımdır.
Sayfa 313Kitabı okudu
Reklam
Kandırmaca!!!
Öte yandan Tütün Kontrol Çerçeve Sözleşmesi'nin hüküm­lerinin uygulanması gerektiği bir dünyada ve dahası Türkiye gibi bu sözleşmenin gereğinin "başarıyla" uygulandığı bir ül­kede kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştiği hiç unutulmamalıdır. Bu bağlamda tütün kontrolü alanında "ba­şarılı" ülke olan Türkiye, PMI tarafından 8.7 milyon dolarlık kurumsal sosyal sorumluluk harcaması ile "ödüllendirilmiş"tir.
Sayfa 311 - PMI: sigara firmasıKitabı okudu
Sağlıkta dönüşüm ile yapılmak istenen şey özelleştirme ile devletin sağlık ve sigorta sisteminden tamamen tasfiye edilme­sidir. Bu mülkiyeti devlete ait olan kuruluşların sadece işleti­minin değil, mülkiyetinin de tamamen tasfiyesine kadar devam edecek olan bir süreçtir.
Sayfa 282Kitabı okudu
Fransa'da 1960'lara kadar tıp kesiminde psikanalize olan direnç nedeniyle, psika­ naliz entelektüel yaşamın bir parçası olmuş ve bir toplumsal fenomene dönüşerek büyük bir entelektüel zenginliğe kavuş­ muştur (Sherry, 5,6).
"Kültür endüstrisinin. . . somut amaçları, gizemlileştirmek, gıdıklamak ve şaşırtmaktır; insanların elinden kültürel direniş organlarını almak ve onları aç, huzursuz ve şaşkın, zevk pe­ şinde çıldırmış, yeni metalar için geberen, dünyalarını bırakın değiştirmeyi, anlamaktan bile aciz bir halde bırakmaktır.” Kovel J
Sayfa 155Kitabı okudu
Reklam
Bir farenin nasıl bir şey olduğunu her bir hücresini elektron mikrosko­bunda titizlikle inceleyerek anlayamazsınız, tıpkı bir katedralin güzelliğini yapısında kullanılan her taşın kimyasal analiziyle takdir edemeyeceğiniz gibi. Hans Selye
Ancak pa­radoksal olarak kanser gibi hastalıkların insidensi Küba'da son derece düşük olup ilintili olan en önemli faktör gıda üretimin­ de pestisid ve diğer kimyasalları Küba'nın reddetmesidir.
Sayfa 329Kitabı okudu
Yüzeyselleşen hasta-hekim ilişkisinden dolayı hastada öfke ve şiddet, doktorda tatminsizlik ve umutsuzluk oluşuyor. Örneğin, bir adam hamile karısını dövüp hastane­lik ediyor ve doktora karıma niye bakmıyorsun diye çıkışıp, üstüne de doktoru dövüyor ve bu durum maalesef olağan bir vaka halini alıyor.
Sayfa 135Kitabı okudu
Tıp gelişiyor olsa da ticarileştirmenin, tüketim kültürünün ve teknoloji fetişizminin işgali yabana atılamaz.
Biz hiçbir alan­da olmadığı gibi sağlık ve bilim alanında da köle ya da efendi­lik istemiyoruz ve başkaldırıyoruz: Biz sadece insanlığımızın bilinciyle yaşamak istiyoruz!
71 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.