Tıbbi Konularda Fetva Verirken Bilgi Edinme Usulleri

İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı Yayınları
Sıralamalar

2020 14. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2020 09:08
Tıp ve Fetva kitabı alanda ilgisi olanlar için düşünmeye sevk eden ve mevcut durumu güzel bir şekilde ortaya koymuş bir kitap diye düşünüyorum. Fakat bu kitap sadece bir giriş belki önsöz olarak düşünülebilir. Çünkü bu alan kapsamlı ve bir o kadarda derin bilgi gerektiren bir alan. Bu alanın ön plana çıkarılıp üzerinde çalışılmasını temenni ediyorum. Tavsiye ederim çünkü herkesi ilgilendiren şeyler var.
Tıp ve FetvaKolektif · İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı Yayınları · 201239 okunma

KolektifYazar · 15711 kitap
Kolektif eser, tek bir yazara atfedilmeyen, birden fazla yazarın ortaklaşa yazdığı veya katkıda bulunduğu eserlere verilen isimdir. Bu eserler, yazarların önceden belirlenmiş bir plan doğrultusunda birlikte çalışmasıyla veya her bir yazarın farklı bölümleri veya karakterleri ele almasıyla oluşturulabilir. Kolektif eserler, farklı türlerde karşımıza çıkabilir: - Romanlar: Birden fazla yazarın farklı bakış açılarını ve deneyimlerini bir araya getiren romanlar, kolektif eserlere güzel bir örnektir. Örneğin, "Kelebeğin Rüyası" adlı kitap kolektif bir şekilde oluşturulmuştur. - Hikaye Kitapları: Farklı yazarların yazdığı kısa hikayelerin bir araya getirilmesiyle oluşturulan kitaplar da kolektif eserler arasında yer alır. Örneğin, "26 Yazardan Tek Bir Hikaye: Adalet" kolektif şekilde yazılan bir hikayeden oluşur. - Şiir Antolojileri: Birden fazla şairin şiirlerinin bir araya getirilmesiyle oluşan antolojiler de kolektif eser kategorisine girer. Örneğin, "Güzel Yazılar - Şiirler" gibi antolojilerde birçok şairin eseri yer alır. - Deneme ve Makale Derlemeleri: Farklı yazarların deneme ve makalelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan derlemeler de kolektif eserler arasında sayılabilir. Örneğin, "Sivil İtaatsizlik" gibi yayınlar.