Trace - Cilt 1

Japonya

Bayıldım...
·200 syf.·
2023 144. kitabı
Herkese selam. Çizerin ve yazarın eski bir olay yeri inceleme uzmanı olmasından mı yoksa benim adli tıp konulu bir şeyleri okuma özlemimden mi bilmiyorum ama mangayı çok beğendim. Çizimlerine de bayıldım. Bir Brutal olmasa da :) Kesinlikle devamını alıp okuyacağım. Konusuna gelelim; geçmişinde ailesini bir katliamda kaybetmiş ve adaleti bulamayıp kendi adaletini sağlamak adına olay yeri inceleme biriminde adli tıp uzmanı olarak çalışan Mano'nun birlikte çalıştığı çaylağı Nonna ile birtakım cinayetleri aydınlatmasını okuyoruz. Her detay, her bulgu bizi Mano'nun zekası, bakış açısı ve yeteneği sayesinde heyecanlandırıp sonuca götürüyor. En çok merak ettiklerim arasında Mano ve Nonna'nın bir şekilde geçmişte yollarının neden ve nasıl kesişiyor olabileceği. Bir de tabii ki Mano'nun ailesini neden kaybettiği. Herkese keyifli okumalar. Trace - Cilt 1Trace - Cilt 1 Kei KogaKei Koga Puanlamam; İlk üç puan emeğe verilmektedir. 4-Çok kötü 5-Kötü 6-Orta 7-İyi gibi gibi 8-İyi 9-Mükemmel 10-Daha ne olsun be!
2024 9. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2024 19:22
Benim için Brutal 1Brutal 1 serisinden daha rahatsız edici ögelere sahipti. Yani adli tıp kısmı bilgilendirmesi çizimleri vs. güzel fakat işlenen konular beni gerçektenn rahatsız etti :((
·200 syf.·
2025 51. kitabı
Yazarın daha önce Brutal serisini okumuştum ve çok sevmiştim. O yüzden bu seri konusunda da beklentim yüksek hatta ben ilk bu manga serisini almıştım aslında. Adli tabip uzmanı Mano’nun maceraları desek yanılmam herhalde . Manganın çizeri gerçekten çok iyi çizimler çok güzel biraz sert sahneleri var kesinlikle şiddet ve dehşet açısından kesinlikle yaş sınırı olduğunu düşünüyorum. İlk başlarda olaya girmekte biraz zorlanıyorsunuz ama daha sonrasında olaya girdiğiniz andan itibaren de merak unsuru gerçekten çok had safada , karakterimizin geçmişinde yaşananların merak ediyorum oraya nasıl değecek ve hangi noktada gizem perdesi çözülecek merakla bekliyorum..
Manga
Cinayet Büro
2023 8. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2023 10:30
Okuması keyifli olan bir seri daha, Özet olarak tanıtımını yapıyım spoiler yoktur, ana karakterimizin ailesi çocukken katlediliyor ve karakterimiz mano 15 yıl sonra adli tıp cinayet otopsi çalışanı olarak kurbanların dna testleriyle suçluları tespit ediyor başlangıç olarak aşırı çekici bir yanı yok ama yine de polisiye severleri sürükleyen bir eser olmuş.
Anime/Manga
2025 9. kitabı
.İlk kitabı güzel başladı. Tokyo Polis Teşkilatı içinde bağımsız bir birim olan Olay Yeri İnceleme Bölümü.Burada işinde iyi bir uzman olan biraz garip Mano Reji ile aynı birime başlamış çaylak Sawaguchi Nonna beraber çalışırlar sık sık.Fakat ikisinin de geçmişinde gizem dolu trajik olaylar vardır.Ve kitap boyunca Mano'nun gizli bir amacının olduğu izlenimi veriliyor bize.Bunu da devam ciltlerinde göreceğiz büyük ihtimalle.İkilinin çözdüğü olaylar ...Tetikleyici unsurlar barındırdığını da belirteyim.
2023 97. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2023 13:43
Gerçekten +18 bir mangaydı. Evet, çok büyük sahneler yok ama buna rağmen olan sahnelerin gerçekleri, olayları, gösterilişi tam +18’di. Böyle bir şey beklemiyordum ve bitirdiğim andan beri duvara bakıyorum. Bunu yazarken bile, bu sefer zihnimdeki, duvara boş boş bakıyorum. Bazı çeviri hataları var gibi ama bunlara takılmadıkça çok iyi bir manga olduğu aşikâr. Adli tıpın aslında ne kadar karanlık bir yer olduğu, olabileceği gerçeğini gözler önüne sererken gerçeklerin göründüğünden daha farklı olduğunu hatırlatıyor. Onun dışında çok daha farklı şeyler var içinde ama anlatılmaz yaşanır cinsten. Sonraki ciltlerde düşüncelerim daha net oturur, artılar eksiler netleşir ama şu anda bile 18 yaş ve üstüne kesinlikle tavsiye ederim. İlk kez ortalama uzunluktaki bir manga serisine ilk cildinde bu kadar yükseldim.
Sevdim...
2023 52. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2023 21:46
Gerek konusu gerekse çizimleri açısından severek okudum. Yazarın diğer serisi Brutal 1Brutal 1 'e göre aksiyon bir tık düşük ama diğer ciltler için umudum yüksek. Polisiye, adlı tıp tarzı kitap ve dizileri seviyorsanız bu mangayı da seversiniz diye düşünüyorum. Adli tıp uzmanları etrafında dönüyor hikaye. Titizlikle yürütülen araştırmalar, ip uçlarını değerlendirilmesi ve kusursuz cinayete atıflar okuyacaklarınız. Alt metinde ise geçmişlerinden gelen cinayet ve sırlar var. Trace - Cilt 1Trace - Cilt 1 Kei KogaKei Koga
Manga
2024 164. kitabı
+18 olduğunu bilerek okuyunuz. Mano'nun ailesi 23 yıl önce öldürülür. Daha sonra Mano adli tıp uzmanı olur ve vakaları titizlik ile aydınlatmaya başlar. Adli tıp üzerine yazılmış güzel bir manga.
2026 14. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2026 00:00
Beklediğimden çok daha iyi bir cilt olmuş. Polisiye ve suç tarzı hikayeleri sevdiğim için belki de hikaye benim ekstradan çok hoşuma gitti bilemiyorum ama okuması çok keyifliydi. Serinin diğer ciltleri için de heyecanımı arttırdı :) Çizimleri de güzeldi herkese tavsiye ederim.
Puan vermedi·200 syf.·
2024 38. kitabı
Herkese merhaba Bu mangada geçmişinde ailesini bir katliamda kaybetmiş ve adaleti bulamayıp kendi adaletini sağlamak adına olay yeri inceleme biriminde adli tıp uzmanı olarak çalışan Mano'nun birlikte çalıştığı çaylağı Nonna ile birtakım cinayetleri aydınlatmasını okuyoruz. Bu mangaya bayıldım. Sürükleyiyci. Arada adli tıp hakkında bilgi verilmesini sevdim. Şu an 5 kitabı piyasa satışta 6. kitabı olur mu bilmiyorum.Bu kitabı alırken özeti ilgimi çekmişti ama etkileneceğimi düşünmemiştim. Bu seriye devam edeceğim. Umarım bir sonraki kitabını severim. Size bir uyarıda bulunayım. Öncellikle bu manga gerçekten +18 bir mangaydı. Evet, çok büyük sahneler yok ama buna rağmen olan sahnelerin gerçekleri, olayları, gösterilişi tam +18’di. Böyle bir şey beklemiyordum. Ana karakterlerimizin arasında romantizm pek yok. 18 yaş ve üstüne kesinlikle tavsiye ederim. Polisiye, adlı tıp tarzı kitap ve dizileri seviyorsanız bu mangayı da seversiniz diye düşünüyorum.