İlk başlarda kimi zaman beni göklerde dolaştıran, kiminde de yerlerde sürükleyen bir olaylar dizisi hatırlıyorum. Haklı olarak ya da boş yere duyduğum yürek çırpıntılarından oluşan küçük bir tahterevalli. Londra'da onun dileklerine peki demek için yükseldikten sonra, her nedense bir iki kötü gün geçirdim. Yeniden kuşkulara düştüm; kesinlikle yanlış bir adım attığımı düşündüm. Posta arabasında bu ruhsal durum içinde, hoplaya zıplaya uzun saatler geçirdikten sonra, çalışacağım yerden beni almak üzere gönderilen aracın beklediği durağa geldim. Evden araba gönderilmesinin tembihlendiği söylenmişti.O haziran akşarnına doğru beni bekleyen tek atlı, büyük arabaya bindim. Günün o saatinde, güzel bir havada, yazın tüm tatlılığı ile dostça, “hoşgeldin,” dercesine önüme serdiği kırların arasından arabamla geçerken birden yeniden yüreklendim. Anayoldan sapınca karşıma çıkan evi gördüğümde duyduğum rahatlama, daha önce içine düştüğüm karamsarlığın boyutlarını gösterecek denli büyüktü sanırım.
Kitabın Konusu:
320 sayfa

320 syf.
5/10 puan verdi
Çok algılayamadığım bir kitap oldu, güzel gibi de kötü gibi de; ama genel olarak sevmedim. Konu olarak güzel ama kurgu mu desem bilemedim olmamış oturmamış.
Tutku
TutkuHenry James · Altınpost Yayınları · 201311 okunma
320 syf.
6/10 puan verdi
Modernizm, Türk edebiyatında zaman zaman aynı çizgilerde ele alınmış, kimi zaman da Türk aydınlarının ideolojik yaklaşımlarıyla Batı’da kabul gören şeklinden uzaklaşmıştır. Modernizm düşüncesinin etkileriyle birlikte gelenekselleşmiş, üstü kapatılmış, gerçek şekli gizlenmiş birtakım gerçekler ortaya çıkarılmıştır.
Tutku
TutkuHenry James · Altınpost Yayınları · 201311 okunma

Henry James
Henry JamesYazar · 34 kitap
1843'te New York'ta doğdu. Babası dönemin önde gelen dinbilimci ve filozoflarındandı; ağabeyi William da tanınmış bir filozoftu. New York'ta başladığı eğitimine Londra, Paris ve Cenevre'de devam etti. 1862'de Harvard'da Hukuk Fakültesi'ne girdi. 1865'ten itibaren dergi ve gazetelerde kısa hikayeler yazmaya başladı. 1875'te bir seneliğine Paris'e taşındı, burada Flaubert, Turgenyev ve dönemin ünlü yazarlarıyla tanıştı. Ertesi yıl Londra'ya geçti, 1915'te İngiliz vatandaşı oldu ve 1916'da öldü. Kısa hikayeler, oyunlar, eleştiriler, seyahat kitapları ve özyaşam öyküsü dışında yirmi roman yazdı. 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında edebiyat eleştirileri, romanlar ve kısa hikâyeleri ile ünlendi. Ana tema olarak insan bilincini işleyen James, hayatın çoğunu Avrupa'da geçirdikten sonra, ölümünden kısa bir süre önce İngiliz vatandaşı oldu. Psikoloji biliminin kurucularından sayılan William James'in kardeşidir. The Ambassadors, Daisy Miller, The Turn of the Screw ve Portrait of a Lady gibi klasik eserleri bulunmaktadır. Eserlerinden Bir Kadının Portresi'nin sinema uyarlamasında ünlü aktrist Nicole Kidman başrolü oynamıştır. Romanlarında çoğunlukla kadına ve kadınların iç dünyalarına göndermelerde bulunmuştur. Eserlerinde resim kullanmayı sevmez.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.