Yazar:
Everest Yayınları
Türler:

2024 53. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2024 00:00
Ann Quin otuz yedi yaşında ın*har ediyor ve yayımlanmış dört kitap bırakıyor ardında. Yayımlanmamış notlarından bir kitap da derlenmiş. B. S. Johnson ve Alan Burns’la birlikte deneysel yazarlar
Puan vermedi·176 syf.·
2024 614. kitabı
Çocukluğu babanın yokluğunda, bekâr annesiyle geçen ve hayatı boyunca ruhsal sorunlarla boğuşan Ann Quin'den izler taşıyan roman, Hayatındaki Eksikliğibır türlü dolduramamış, yazılarının ruhunun izlerini tasıyor. Eksık anlmsız boşve sonda bu minval üzere gelmiş . Anlmsızca karısık yorucu bir kıtap yazarın ruh durumunu yansıtıyor, zamn kaybı her kıtap okunmamalı hande bunu unutma bu aralar Bunu çok yapıyorsun kıtap şeçkilerine dıkkat et "“Genç bir kadın, sallantıdaki evliliklerini sürdüren Ruth ve Leonard’la birlikte yaşamaya başlar. Kitapta yalnızca S diye anılan bu genç kadın bir gün intihar eder ve  çift, onun geride bıraktığı günlükler, ses kayıtları ve görüntülerle meşgul olur ama yapbozun parçaları bir türlü birbirine uymaz. ”""Quin; Üç’te kimi zaman noktalama işaretlerinden feragat ederek, kimi zaman günlük sayfaları veya ses kayıtları dökümleri iliştirerek metni eğip büküyor ve kendi kalıbına sokuyor. Bunun sonucunda Virgina Woolf’un iç dünyasına, Anna Kavan’ın karanlığına, Fransa’daki Yeni Roman’ın tavrına, Samuel Beckett’in “sayıklama”larına olan edebi yakınlıkların hemen fark edilebileceği ama özgünlüğünü alabildiğine koruyan bir roman ortaya çıkarıyor." "1973’te, otuz yedi yaşında, tıpkı roman kahramanı gibi hayatına son veren Ann Quin’in sağlığında yayımlanan dört kitabından biri olan Üç, Aslı Anar’ın çevirisiyle Everest Yayınları’ndan çıktı.. Zamn kaybı bır kıtabı da gerıde bıraktık "
Edebiyat & Roman
2023 21. kitabı
Okunma: 06 Mart 2023 21:56
Selam. Ann Quin zihnimi allak bullak etti. Kitapta üç karakter var ama sanki hepsi ayrı ayrı ele alınsa 3 ciltlik kitap çıkarmışçasına karmaşık ve kapalıydı. Berg kitabı da karanlıktı ama bu kitap daha da karanlık ve anlaşılmaz geldi bana. Hatta 176 sayfalık kitap 576 sayfalık gibi geldi desem abartmış olmam sanırım. Son sayfaları akıcıydı ve taşları yerine oturtan cinstendi ama ne bileyim tatmin etmedi beni hiçbir açıdan. Başka kitabı çevrilirse okumam, vedalaştık ablamızla. Kitapla kalın.
Puan vermedi·176 syf.·
2025 14. kitabı
Kelimelerle, isimlerle , tarihlerle yüzleştim. Kalbin gizliden gizliye bildiği ama etrafa savurarak tamamlanmasını zorlaştırdığı bir yapboz- hangi parça tam olarak nereye oturuyor? Ann Quin. Üç. Belirsiz, flu, derin bir okyanus Ann Quin'in üslubu. Tedirgin edici bir atmosfer ve bir sıkışmışlık hissi. Ucu açık cümleler çözülmesi beklenen. Bu bakımdan Anna Kavan'in uslubuna benziyor diyebilirim. Mekanın ve zamanın belirsiz olduğu ama tedirgin edici atmosferi bize hissettiren bir metin Üç. Ruth ve Leonard ve onların yaşamlarına dahil olan S isimli karakterin intihar etmesiyle birlikte bir evliliğin sorgulanmasına şahit oluyor okuyucu. Gizemli S isimli karakterin arkasında bıraktığı günlüğünden, anlaşılmasi zor cümlelerinden iki kişinin sorunlu evliliğine, kişilik çatismalarina, uyumsuzluklarina ve sadakat kavramına bakışlarini okuyoruz. Kimi yerde şiirsel cümlelerin olduğu ve bazen kimin metin içinde konuşmaya başladığını anlamakta zorlandığımiz bir kitap Üç. Sakin bir şekilde ilerleyen ama kasveti de hissettirdiği için her okuyucuya hitap edeceğini dusunmuyorum. Anna Kavan okumayı sevdiğim için bu kitabi sevdim. Yazarın Berg isimli kitabı da hoşuma gitmişti. Derin okumalar ve psikolojik analizler yapmayı seviyorsanız okuyun derim ama hareketli bir kurgu için okurum derseniz bu kitap size göre değil. Clarice Lispector sevenlerin de seveceğini umduğum bir kitap Üç.. İyi okumalar herkese

Ann QuinYazar · 2 kitap
Ann Quin, deneysel tarzıyla tanınan bir İngiliz yazardı. Berg, Three, Passages and Tripticks'in yazarı, 1973'te 37 yaşında kendini öldürdü. 21. yüzyılda Stewart Home, Berg 1989'da filme uyarlanmış olmasına rağmen, büyük ölçüde gözden kaçan çalışmalarına hayranlıkla yazdı.