Umut Çiftliği

The Ranch
Sıralamalar

ask her zaman olası
2026 3. kitabı
Akıcı bir kitaptı. ask ve umut her durum ve sartta vardır diyor en özetinde . klasik bir steele romanı belki de. yine de sevdim ve tavsiye ederim gönül rahatlığıyla.
2015 62. kitabı
İnsanların arkadaşlık bağlarını kıskandığım kitaplardan biridir . Yıllar geçse de üstünden gerçek arkadaşlığın her zaman devam edeceğinin bir örneğidir aslında . Bana arkadaşlık ilişkilerimi sorgulatan nadir kitaplardan .
Olmamış
·398 syf.·
2023 134. kitabı
---SÜRPRİZBOZAN OLABİLİR--- Eğer Steel'in tarzını bilmeseydim ve onu okumaya bu kitapla başlasaydım kesinlikle devam etmezdim. Steel kitaplarında ihanet, eşcinsellik, gayrimeşru ilişkiler ve çocuklar da yer alır. O Hollywood'u, Titanik'i, ikinci Dünya Savaşı'nı anlatır genelde. Bazen bilimden bazen metafizikten bazen tamamen duygulardan yararlanarak anlatır olayları. Bu olaylar onun karakterlerinin hayatını iyi ve kötü yönde etkiler. İyinin içinde kötü, kötünün içinde iyi yaşanır. Tıpkı gerçek hayattaki gibi. Bu kitabındaki gibi her şeyi önce dibine batırıp sonra mucizevi bir şekilde iyileştirmez. Bu daha çok Macomber tarzıdır ve ben bu tarzdan nefret ederim. O kadar nefret ederim ki sırf bu tarzda diye Marie Bostwick'in Pamuk İpliğinden Hayaller kitabını Arkadya yayınevinden olduğu halde kitaplığımda tutmadım (kalan tüm kitaplar kitaplığımda mevcut olmasına rağmen). Bu tarz seven ve hatta Steel tarzını sevmeyenlere bile öneririm ama benim gibi onun kalemini sevenlere asla önermem. Kitapta dostluk var, ölüm var, hastalık var, aşk var ama her şey sırasıyla. Biri olurken diğeri olmuyor. Önce herkes için her şey kötüye gidiyor sonra bir anda her şey değişiyor ve iyileşiyor güzelleşiyor. Ben kendi adıma asla beğenmedim. Evet Steel tarzının dışında da yazıyor ve yazmalı da. Mesela Dostluk Tüm Mevsimlerin Adıydı da onun kitabı ve o da tarzının dışında olmasına rağmen okuması çok zevkli. Eksik kalmasın diye okunabilir ama yine de önermem.

Danielle SteelYazar · 99 kitap
Danielle Steel ünlü Lövenbrau bira yapımcıları soyundan gelmektedir. Annesi Portekizli babası Almandır. Her biri sekiz yabancı dil konuşabildikleri halde ortak dil olarak Fransızca'yı kullanışlardır Ünlü bir banker ve bira yapımcısı aileden gelen babası sürekli Münih'de yaşamaktır. Ailenin yerleşim merkezi, Bavyera Kaltenberg'deki etrafı su hendekeleriyle çevrili şatodur. Diplomat bir ailenin kızı olan annesinin Portekizli büyük babası ise uzun yılları Amerika'da diplomatik görevlerde bulunmuştur. Amerikada doğan Danielle, çocukluğunun büyük bir kısmını Paris'te geçirdi. Yirmi yaşına geldiği zaman New York'a gitti ve orada Super Girl firmasında çalışmaya başladı. Bu kuruluş Zamanından önce halkla ilişkiler düzenleyen ve kadınlar tarafıdan yönetilen bir iş yeriydi. borsa acentalarına partiler düzenler, büyük firmalar adına P. R programları hazırlardı. Büyük ekonomik buhranda firma iflas etti ve Danille Stell Doing Home Yuvaya Dönüş adlı ilk kitabı yazmak için çalıştığı yerden emekli oldu.