Ağustos 2015
Cinius Yayınları

2023 100. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2023 22:36
Psikolojik Danisman @dr_umit_akcakaya @kanonkitap yayinevinden rehber niteliginde bir basucu kitabi #uyanis Okurken kisinin kendi ruhsal yolculuguna cikmasini saglayan Psikoloji ve arastirma türünde bir kitap. Yazar bilimsel bilgi birikimini bir okurun anlayabilecedi açiklikta ve netlike kitabina aktarmis. Kendinizden mutlaka bir seyler bulacaginiz bir kitap. Bilinçaltinin yasantisimizi nasil etkiledigi korku, kaygi,stres gibi unsurlarin iliskilerimizi,yasantimizi ve hayat kalitemizi nasil etkiledigini, cocukluk çadimizin 0-6 yas araligindaki dönemin ileri yaslardaki kisiligimizin üzerindeki etkilerine, pek ok soruya vanitlar bulabileceksiniz.Alintilar yapilacak örneklendirilmis bölümlerle dolu öyle ok yer var ki kitapta.. @ Psikoloji türünü ve kisiliginizin gizli yanlarini kesfetmek istiyorsaniz mutlaka okumalisInIz.
2022 71. kitabı
Okunma: 04 Ekim 2022 21:01
Bundan 7 yıl önce kitabın yazarının küçük ofisinde gerçekleştirdiğim terapiler sırasında bu kitabı edindim. Bütüncül Psikoterapi alanında uzman (ki yakın zamanda aynı alanda doktorasını tamamladı) olan yazarla 21 seans boyunca, kitapta yazdığı gibi "karanlıkta kalan yönlerimin farkına vararak" birey olma çabası sarfettim. Yeni yeni açılardan kendime bakmaya çalıştım. Kitaba gelince, bu kitap yazarın kendince isimlendirdiği "UDA" (Uyanış ve Dönüşüm Akademisi) nin temel aldığı ilk ayağı, kişinin "Uyanış"ını ele alıyor. Dili, psikolojik ve felsefik terimlere boğulmuş değil. Psikoterapiye ilgi duyan herkes okuyabilir.
2018 2. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2018 00:15
Sevgili Ümit Akçakaya'nın Kıbrıs'ta gerçekleştirdiği seminerine katılmıştım. Etkileyici konuşmasıyla özgüven ve benlik üzerine çok güzel şeyler söylemişti. ' Uyanış ' isimli ilk kitabını seminer çıkışı heyecan ile alıp imzalatmıştım kendisine. Psikolojinin ağır terimlerini o kadar sadeleştirip ve yaşanmış/ yaşadığı olaylar üzerinden o kadar güzel anlatmış ki. Her okuyan anlayabilir ve bilgi sahibi olabilir. Okurken hem kendinizi hem de çevrenizdeki insanları daha iyi anlayabilir ve davranışlarının temelinde yatan gerçek sebepleri görebilirsiniz. 'Dönüşüm ' isimli ikinci kitabını merak ediyorum ve bir an önce başlamak istiyorum. Uyanış kitabı kesinlikle tavsiyemdir :)
İlişkiler
2023 172. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2023 12:11
UYANIŞ Kişiliğin Gizil Kodları . Kendimizde dahil, etrafımızda ne kadar farklı karakter ve yapıda insan var değil mi? Bazen tanıdığımızı sandığımız kişilerin davranışlarına anlam veremezken, bazen de kendimize çok uzak buluyoruz onları. Bu öyle bir şey ki, anlamlandıramıyor ve " nasıl olur bu? " sorusunu soruyoruz kendi kendimize. Şimdi tüm bunları neden mi söylüyorum. Dün gece beni çok etkileyen, insan davranışlarının sebebini uzun uzun düşündüren bir psikolojik okuma yaptım. O kadar ki, altını çizip notlar aldığımda kitabın çoğunun benimle olduğunu gördüm. Sevgili @dr.umit.akcakaya nin kaleminden insanı anlamak ve kendini tanımak isteyenlerin okumasını şiddetle istediğim bir kitap. Öncelikle #kapalıçarşı benzetmesi ile ait olduğumuz yaşam ve bilinç alanını anlatıyor bizlere. Ardından savunma mekanizmalarını tanım ve örneklerle sunuyor. Psikoz ve Nevroz, psikolojide bağlanma kuramları ve uzun uzun örnekler ve psikanalistlerin düşünceleriyle açıklaması beni çok etkiledi. Kişilik bozukluklarının ortaya çıkmasında babanın  rolünün önemini ise okumanız şart. Özellikle Carl Gustav Jung, Sigmund Freud ve Engin Geçtan'  in araştırma ve düşüncelerine detaylı bir şekilde sık sık değinmesi okumaya lezzet vermiş ki, psikojinin ana damarlarının  yeri her zaman bende ayrıdır. 0-6 yaşın ne kadar önemli olduğu ve kendimizi bulup ortaya çıkarmak ise sonlara doğru psikologlar eşliğinde bizimle. Çocukluğumuzun hayatımızdaki önemini kavratan ve o zamanlar yaşanılanların etkilerini gösteren,  günümüzde yaşadıklarımızın ve anlık korkuların yaşattığı travmaların ruhumuzdaki izlerine dokunan bir kitap. Ben bu tarz okumaları çok sevdiğim ve her okumada kendime kattıklarımla iyiki dediğim için, kitap tam benlikti.
2018 1. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2018 21:28
Terapistimin önerdiği bu kitapta farklı kişilik yapılanmalarını, okuyan her insanın anlayacağı şekilde sade ve net olarak anlatıyor yazar. Gerçek hayattan verdiği örnekler oldukça etkileyiciydi. Kendimi anlama yolunda bana ışık tutan bir kitap olduğunu söyleyebilirim.
İlişkiler
2020 24. kitabı
Okunma: 05 Şubat 2020 13:04
İnceleme yazılmayı hak ettiğini düşündüğüm, hayran kaldığım bir kitap oldu. Bu kitapla bir kez daha anladım ki; İnsan içindeki karanlık taraflarla büyüyor ve onunla yaşamayı öğreniyor, ona göre şekil alıyor. Uyanış; anlatımıyla karşınıza bir fener koyuyor. İçimizdeki karanlığa ışık tutacak mıyız? Buna cesaretimiz var mı? Noktasında bırakıyor. Asıl mesele şu ki; hür iradenle değişmeye istekli ve cesaretli olabilmek.
2023 241. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2023 09:15
@dr_umit_akcakaya #boğaziçiüniversitesi #rehberlikvepsikolojikdanışmanlık bölümünü bitirdikten sonra önce bir süre #psikolojikdanışmanlık yapmış, bu sırada aldığı eğitimlerin ardından #bütüncülpsikoterapist ünvanını da almış, 2014 yılında #ailedanışmanlığı sertifikasını alarak kendini geliştirmeye devam etmiş ve 2015 yılından beri de doktora çalışması yapan, gördüğünüz üzere her anını seçtiği dal üzerinde uzmanlaşma adına araştırma ve geliştirmeler yapmaya adayan oldukça donanımlı bir insan. Yazarın farklı kişilik yapılandırmalarını anlattığı #uyanışkişiliğingizilkodları kitabı okudukça hayretler içinde bırakan, içerdiği ilginç bilgilerle kendimize doğru derin bir yolculuğa çıkamamızı sağlayan bir kitap. Elbette bu konulara ilgi duyanların çok daha keyifle okuyacağı bir kitap uyanış ama kendini keşfetmeyi seven ve her gün yeni bir şeyler öğrenmeye hevesli okurlar için de bulunmaz bir kaynak. Ayrıca yazarımız online olarak #carlgustavjung kuramı temelli #jungian bireysel seanslar ve grup terapileri gerçekleştiriyormuş. Mitolojide çokça bilinen bir öyküyle başlıyor kitap. Tanırlar mutluluğu kolay elde edilmesin diye insanlardan saklamaya karar vermişler. Biri ormana, biri yıldızlara , biri denizin dibine gizleyelim demiş. En sonunda bir tanrı “Mutluluğu insanın içine saklayalım. Her yere bakar da kendi içine bakmayı akıl edip mutluluğu bulamaz.” demiş. Hakikaten mutluluğu hep kendi dışımızdaki şeylerde aramıyor muyuz? Ömrümüz bizi mutlu edecek dış etkenlerin peşi sıra koşmakla geçiyor. Oysa mutluluk içimizde. İşte Uyanış kitabı sayesinde kişiliğimizin gizil kodlarını keşfedip içimizdeki mutluluğa ulaşmanın ne kadar kolay olduğunu anlatıyor bize #ümitakçakaya Pek çok öykü ile lezzetlendirilmiş, anlaşılır ve akıcı hale getirilmiş bu ilginç kitaba mutlaka kitaplığınızda
2023 122. kitabı
Unuttuğumuzu, geride kaldığını düşündüğümüz bir çok olay aslında bilinçaltımızda bir yerlerde saklanıyor ve ortaya çıkmak için uygun zamanı bekliyor. Yaşadığımız travmatik olaylar yada bizleri çok mutlu eden olaylar gelecekteki kişiliğimizi oluşturmamız da büyük etken sağlıyor. Korkularımız, gündelik hayatımızda ki stresin hayatımızı nasıl etkilediğini anlayabileceğimiz bir kitap. İnsanın ruhsal yapısını inceleyen, psikoloji yönünde bir kitap. Bazı sorunlarımız da uyanmamızı, farkına varmamızı sağlıyor. Bilinçaltımız da yaşanan birçok sorunun gün yüzüne çıkmak için verdiği savaşı kazanmamızı sağlayacağına eminim. Önemsemediğimiz birçok olayın aslında derinlerde bizlere ne kadar etki ettiğini anlıyoruz. İnsanı olgunlaştıran farkındalık oluşturan bir kitap. Türü sevenlere tavsiye ederim.
Kişisel Gelişim
2023 90. kitabı
Psikoloji-kişisel gelişim-Araştırma Selamlar! Haftanın ortasındayız ve bende ilk kez bir değişiklik yaptım ve kişisel gelişim de roman olmayan bir tercih ellerimde geziniyor… Kitabın giriş noktasından itibaren başlıklar kısa anlatılarla ve son derece akıcı bir dille açıklanmaya çalışılmış, özellikle benim ilgimi çeken kişilik bozuklukları kısmındaki Narsisistlik, Şizoid kişiliği ve yeni öğrendiğim borderline bölümleri bir hayli dikkat çekici! İlk kısımlarda ise bilinç dışı hakkında kapsamlı bir örneklendirme ile konu detaylandırılmış mesela kendimce altını çizdiğim o notlardan birisi: ‘’Freud’ a göre ise bilinçdışı, bilince çıkmaya çalışan bastırılmış bir takım duygu ve dürtülerden oluşan bir katmandır ve her türlü psikolojik rahatsızlığın kökeninde aslında billince çıkmaya çalışan bir takım dürtüler bulunmaktadır. Dolayısıyla yaşadığımız herhangi bir psikolojik sorunu çözebilmemizin yegane yolu bilinç lambamızı ışığını kişisel bilinç dışı alanımıza tutmak ve karanlıkta kalmış, aydınlatılmayı bekleyen dürtülerimizi bilincimize çıkarmaktır. Kitabın devamında ise kendince uyanışa geçen yani kendini geliştirmiş insandan hareketle bilinçdışımızın dilini anlamayı, karanlık yönlerimizle yüzleşme cesareti ve değişim için izlememiz gereken adımları görüyoruz.. Kişi özellikle çocukluktan gelen yaşadığı olayları bilinc altina öteleyerek ileriki yasaminda bunun etkilerini hissetmeye devam eder. Zamanla aşılması güç bir kaygı, korku ve strest altında kalır, yukarıda bahsi gecen bir takım başlıklar ve orneklendirmeler de özetle bu sorunlarin temelini irdeliyor..Ben okumaya devam. Konunun ilgilisine duyurulur efenim
Araştırma-İnceleme İnsan ve Toplum Psikoloji
2023 224. kitabı
#uyanış Uyanış Kişiliğin Gizli Kodları Herkese Merhabalar...️ Sizlere sizi kendinize doğru yolculuğa götürecek bir kitap ile geldim. Kitabımızın 3.Baskı olması bile sizin için çok şey ifade etmeli ben okuyunca daha net anladım. Aslında anlatılmaktan ziyade okuyarak anlaşılması gereken kitaplar vardır ya işte öyle diyorum. Okuyup kendinizin anlaması lazım benim altını çizdiğim ,değindiğim yer size cazip gelmeyebilir. Bunun için okuyup siz bulup ,siz çizin... Bir hikaye ile başlıyor yazarımız #önsöz e ; Tanrıların mutluluğu saklama hikayesi elbette çok kez okuduk, gördük, duyduk ama bu kitapta bu konulara girmeden önce bu hikayeyi okumak bana ayrı bir kapi açtı diyebilirim. Ne kadar da doğru düşünülmüştür mutluluğun insan içine saklanılması ve oraya bakılmayacağının düşünülmesi. Hepimiz şüphesiz ki ruhsal dinginlik arıyor huzuru istiyoruz kolay değil ama imkansız da değil zaten o kadar çabuk elde edilse hayatta olma amacımız ne olurdu? Neyse ben fazla derine giriyorum sanki . Yazarımız başta kendini olmak üzere insanı tanıma çabası ve merağı onu insnalaen ruhsal yapısı hakkında inceleme yönlendirmis aldığı eğitimler ve de yaptığı araştırmalar sayesinde amacına adım adım ulaşmış. Edindiği teoriler ise kendi iç dünyasında ve danışmanlarında karşılığını görmüş. Bir danışman daha ne ister ki emeğinin gün yüzüne çıkması ve insanlık adına bir şeyler ifade etmesi. Ve sonuç olarak da bizi bu kitap ile buluşturuyor. 0-6 yaş dönemi ve bu dönemin insanın yaşamı algılayış şekli ve bilinçdışı üzerinde yarattığı kritik etkilerin, bugün bir çok kişinin duygu, düşünce ve davranışlarının nedensellige ışık tutacak nitelikte olduğunu da söylüyor. Kesinlikle yazarın da ayrıca not düştüğü gibi her insanın kendi ruhunun derinliklerinde bir şeyler bulabileceği bir kitap...

Ümit AkçakayaYazar · 4 kitap
1981 yılında Kırşehir’de doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Kırşehir’de tamamladı. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünden onur belgesi ile mezun olduktan sonra İstanbul’da çeşitli danışmanlık merkezleri ve kolejlerde psikolojik danışman olarak çalıştı. Bu süre zarfı içinde İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde “Uygulamalı Psikoloji” alanında yüksek lisans yaptı ve Psikoterapi Enstitüsü’nde üç yıl süren “Bütüncül Psikoterapi” eğitimini tamamlayarak “Bütüncül Psikoterapist” unvanını alamaya hak kazandı. Şu an Uzman Psikolojik Danışman olarak ergen ve yetişkinlerle mesleki çalışmalarına devam etmektedir. Ege Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, “Kişilerarası İletişim” bölümünde doktora yapmaktadır. Aynı zamanda; özgüven, etkili iletişim, kaygıyla baş etme, stres yönetimi gibi konularda, kendisinin geliştirdiği ve “Uyanış ve Dönüşüm Atölyesi (UDA)” adı verdiği, grupla psikolojik danışma çalışmaları yapmaktadır. Evlidir ve Çınar adında bir oğlu vardır. Çalışmalarına umitakcakaya.com adresinden ulaşabilirsiniz.