Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Uyusana Tosunum

Aziz Nesin

Uyusana Tosunum Gönderileri

Uyusana Tosunum kitaplarını, Uyusana Tosunum sözleri ve alıntılarını, Uyusana Tosunum yazarlarını, Uyusana Tosunum yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Böbürlenebileceğim bir soyadı kalmadığından, kendime" Nesin" soyadını aldım. Herkes "Nesin?" diye çağırdıkça ne olduğumu düşünüp kendime geleyim istedim
·
Puan vermedi
Aziz Nesin, meddah geleneğinin anlatım olanaklarını da kullanarak çağdaş anlamda bir gülmece öyküsü geliştirdi. Konularını günlük yaşamdan seçti. Geniş halk kesimlerinin sorunlarını dile getirirken, toplumsal değişim sürecindeki insanın konumunu da ustalıkla yansıttı.
Uyusana Tosunum
Uyusana TosunumAziz Nesin · Nesin Yayınevi · 201089 okunma
Reklam
"Bütün insanlık tarihinde ölmemiş tek kişi bulunsaydı, ona bakıp ben de ölmeyecektim. Ama ne yapayım ki örnek yok, suç benim değil, öleceğim herkes gibi..."
Sayfa 16 - Nesin YayıneviKitabı okudu
Dünyaya bir daha gelseydim, "Yine aynı şeyleri yapardım" diyenlerden değilim; ikinci gelişimde, birincisinde yaptıklarımın daha çoğunu, daha daha aşırısını, daha daha iyisini yapmak isterdim.
Sayfa 16 - Nesin YayıneviKitabı okudu
"Bugüne dek iki bini aşkın hikaye yazmış olmama şaşıyorlar. Oysa bunda şaşacak bir şey yok. Geçindirmekle yükümlü olduğum ailem, on iki kişi değil de yirmi kişi olsaydı o zaman da dört binden çok hikaye yazmak zorunda kalacaktım."
Sayfa 15 - Nesin YayıneviKitabı okudu
Reklam
Adımı "Nusret" koymuşlar. Bu Arapça kelimenin Türkçesi "Tanrı yardımı" demekti. Tam bize uygun bir addır. Çünkü, başka hiçbir umutları olmadığından, ailem bütün umudunu Tanrı'ya bağlamıştı.
Sayfa 7 - Nesin YayıneviKitabı okudu
"Tersine, zengin ve soylu bir aileden gelmediğim için kendimi çok şanslı sayıyorum."
Sayfa 7 - Nesin YayıneviKitabı okudu
"Biz gülmesini de iyi biliriz, ağlamasını da. Bu ikisinin ortası pek yoktur aramızda. Yoldan gelip geçenlere baksanıza; ya ağlamaklı suratlar, ya ateşte mısır patlar gibi kahkahalar."
Nesin!
1934 yılında soyadı kanunu çıktı, her Türk kendine bir soyadı alacaktı. Herkes kendi soyadını kendisi seçtiği için insanların bütün gizli aşağılık duyguları ortaya çıktı. Dünyanın en cimrileri "Eliaçık", dünyanın en korkakları "Yürekli", dünyanın en tembelleri "Çalışkan" gibi soyadlar aldılar. Bir mektup yazılabilecek zamanda ancak imzasını atabilen bir öğretmenimiz kendisine "Çevikel" soyadını almıştı. Irkçılığın yayıldığı günler olduğundan, özellikle Türklüğü karışık olanlar, ırkçılık anlatan soyadlarını kapışıyorlardı. Her türlü yağmada hep sona kaldığım için, güzel soyadı yağmasında da sona kaldım. Bana, ortada böbürlenebileceğim bir soyadı kalmadığından, kendime "Nesin" soyadını aldım. Herkes "Nesin?" diye çağırdıkça ne olduğumu düşünüp kendime geleyim istedim.
Reklam
Kapitalist ülkelerde tüccarların, sosyalist ülkelerde de yazarların durumları çok iyidir. Yani işini bilen bir insan, sosyalist ülkedeyse yazar, kapitalist ülkedeyse tüccar olmalıdır.
Kapitalist ülkelerde tüccarların, sosyalist ülkelerde de yazarların durumları çok iyidir. Yani işini bilen bir insan, sosyalist ülkedeyse yazar, kapitalist ülkedeyse tüccar olmalıdır.
Sayfa 9 - Nesin Yayınevi Çocuk Cenneti Kitaplığı: 1Kitabı okudu
1934 yılında soyadı kanunu çıktı, her Türk kendine bir soyadı alacaktı. Herkes kendi soyadını kendisi seçtiği için insanların bütün gizli aşağılık duyguları ortaya çıktı. Dünyanın en cimrileri "Eliaçık", dünyanın en korkakları "Yürekli", dünyanın en tembelleri "Çalışkan" gibi soyadlarını aldılar. Bir mektup yazabilecek zaman ancak imzasını atabilen bir öğretmenimiz kendisine "çelikel" soyadını almıştı. Irkçılığın yapıldığı günler olduğundan, özellikle Türklüğü karışık olanlar, ırkçılık anlatan soyadlarını kapışıyorlardı. Her türlü yağmada hep sona kaldığım için, güzel soyadı yağmasında da soyadı kalmadığından, kendime "Nesin" soyadını aldım. Herkes "Nesin" diye çağırdıkça ne olduğumu düşünüp kendime geleyim istedim.
Sayfa 9 - Nesin Yayınevi Çocuk Cenneti Kitaplığı: 1Kitabı okudu
Napolyonluk tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalıktır. Bu hastalığın belirtileri şunlardır: Hastalığa tutulanlar, Napolyon'un yalnız zaferlerini düşünür, ama bozgunlarını hiç düşünmezler.
29 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.