Why I Write

George Orwell
Vatanseverlik ile zeka yeniden bir araya gelmek zorunda. Bir savaş, hem de tuhaf türden bir savaş verdiğimiz bir gerçek ve bunu olanaklı kılabilir.
Sayfa 44·Kitabı okudu
Eğitilemezlerden oluşan bir kuşak, cesetlerden yapılmış bir kolye gibi boynumuza asılı.
Alıntı
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
"Vatanseverliğin muhafazakarlıkla bir alakası yok. Aslında muhafazakarlığın tersi çünkü adanmışlığı sürekli değişen ama yine de mistik bir biçimde aynı olduğu hissedilen bir şeye karşı. Bu, geçmişle gelecek arasında bir köprüdür."
Sayfa 80·Kitabı okudu
Vatanseverlik
Savaş, değişime yol açan etmenlerin en büyüğü. Bütün süreçleri hızlandırıyor, küçük ayrımları ortadan kaldırıyor, hakikatleri su yüzüne çıka­ rıyor. Her şeyden önemlisi, savaş bireyin salt birey olmadığını anlamasını sağlıyor. Çünkü insanlar muharebe alanında öleceklerinin farkındalar. O anda, hayattan feragat etmek sorunu karşısında tatilden, ekonomik özgürlükten, toplumsal prestij­den feragat etme sorunu o kadar önemli olmuyor.
Alıntı
“Bütün ülkelerde yoksullar zenginlerden daha milliyetçidir.”
Sayfa 30 - Sel yayıncılık
İngiltere dünyada sınıf farklarının en belirgin olduğu ülke. Yaşlı ve aptalların yönettiği bir züppelik ve ayrıcalık ülkesi.
Sayfa 33·Kitabı okudu
Tarih