Valentine's Day #1

İngilizce
E-kitap

2024 160. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2024 13:52
Vay canına, gerçekten iyiydi. Bir noktada kelimenin tam anlamıyla ağladım ve altmış sayfa uzunluğundaydı. Kısa bir aşk romanından çok daha fazlası olduğu ortaya çıktı ve bundan daha mutlu olamazdım. "Kendi mutsuzluğunuzun sorumluluğunu alın. Hayatınızı sevmiyorsanız, değiştirin."
Worst Wingman EverAbby Jimenez · Amazon Original Stories · 2024614 okunma
2025 32. kitabı
Okunma: 29 Mart 2025 23:23
Günün 3. incelenmesiyle kişisel rekorumu kırdım ehehhe:) kitaba gelecek olursak... tamam güzeldi ama çok fazla dram vardı. Kısacık bir kitap, aşk kitabı yani ve ben ilk kitap gibi eğlenceli, içimi ısıtacak bir beklentiyle başladım ama beni kahretti ya:( bu kadar dram ağırlıklı olmamalıydı, ya da yazar bu konuyu bu kısa hikâye için harcamamalıydı çünkü uzun yazılsa severdim. Ama bu haliyle benlik değildi yani. Offf bilmiyorum eğlenceli olsun istemiştim sadece ama eğlencenin e'si bile yoktu. 65 sayfalık kitapta kişisel gelişim, feminizm kamu spotu, DRAM, ailevi/ikili ilişki sorunları ve azıcık da aşk. Olmamış yani ne diyebilirim. *güncelleme* ayrıca yazarın anlatım tarzı 'profesyonelce' yazdığı kitaplarda da böyleyse yandık. Aynı paragrafta 3 cümle duyulan geçmiş zamanlı ve sonraki 2 cümle de görülen geçmiş zaman. Yapabiliyorsa geniş zamanda ekliyor. Şöyle örnek vereyim '.... yapmıştım, .... konuşmuştum... gittim,.... gördüm.... yaparım.'
2025 7. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2025 02:32
Serinin ilk kitabı “kısa bir kitap nasıl olmalı”nın en iyi örneğiyken bu kitap en kötü örneği olmuş bana göre. Çünkü 64 sayfalık bir kitap bu kadar drama boğulmamalı, esas çift geri plana atılmamalı ve hikâye çat diye ortasında bitmemeliydi. Yazar bu işi kotaramamış maalesef.
2025 45. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2025 21:01
8/10 New York Times çoksatan yazarı Abby Jimenez’den yeni başlangıçlar üzerine içinizi ısıtacak bir ‘’ya olursa’’ öyküsü. Beklenmedik Karşılaşmalar serisinin bir parçası olan Dünyanın En Kötü Ekürisi’nde en karanlık anlarda karşınıza çıkabilecek umut ışıklarına tutunmanın önemine şahit olacaksınız. İki insan hiç yüz yüze görüşmeden birbirlerine aşık olabilirler mi? Peki kader devreye girerse? Holly, bir yandan büyükannesinin yaklaşan ölümüyle başa çıkmaya çalışırken diğer yandan da hala yaşadığı kötü ayrılığın acısını çekmektedir. Sonra beklenmedik bir sürpriz yaşanır; ve arabasının ön camında bir Sevgililer Günü kartı bulur. Gerçi sonradan anlar ki bu kart ona yazılmamıştır. Yine de bu gülümseten hata kısa süre sonra isimsiz notlarla, küçük iyiliklerle iki yabancı arasında filizlenen bir sevgiye ve tatlı bir iletişime dönüşür. Peki ya içlerinden biri diğerine veda etmek zorunda kaldığında ne olacak?
·64 syf.·
2026 73. kitabı
Sevdiğim bir yazardan keyifli bir novella. Okurken keşke daha uzun olsaydı dedirtti. Kısacıkta olsa olayların bağlanması ve birden fazla duyguyu yaşatmasından keyif aldım. Belki bir gün daha uzun halini de yazar..
2025 7. kitabı
Okunma: 02 Mart 2025 09:45
; 6/10 biraz iç karartıcı bir kitaptı açıkçası, romantik kısımdan daha çok ölen büyükanneye olan duyguları okuduk gibi hissettim. ikili yirmili yaşların sonlarında olmalarına rağmen orta yaş romantizmi okudum sanki. ikisi de o kadar benim zıt karakterlerimdi ki yani o yüzden kitapta sevebilecek bir şey bulamadım hatta bu yarı ölü ikili arasında favorim ölüm döşeğindeki büyükanne oldu, sonra verdiği şok haberle falan en heyecan verici karakter oydu ahahahha. ama neyse ki her okuduğumda kendime diyorum ki bu içinde mini romantizmler bulunduran hikayeler serisi o yüzden yüksek beklentide olma. bunu söyleyince de normal sevimli bir hikaye kalıyor geriye, bir günde bitebilecek sevimli bir tanışma hikayesiydi ama serinin birinci kitabı kadar da iyi değildi, not düşmek gerek.
Duygu ve Düşünce
Beklenmedik karşılaşmalar #2
2025 34. kitabı
Okunma: 02 Nisan 2025 18:25
Sen bu kadar sayfayla beni duygulandırmayı nasıl başara bildin? John kardeşinin sevgilisine vereceği hediyeni onun arabasına koyması gerekir. Ancak yanlışlıkla başka bir arabaya koyar. Ve bu arabanın sahibi de Holly. Holly hediyenin kendisine yanlışlıkla geldiğini anlar ve yeni bir not yazıp arabasına koyar. Böylelikle John ile onu arasında kısa bir konuşma ve hediyleşme geçer. Bir süre sonra ise yeniden karşılaşıp, aradıkları şeyi bulduklarını anlarlar. 2ci kitabı 1cisine göre daha çok sevdim. Çünkü bu biraz duygu yüklüydü. Biraz da ağlamış ola bilirim. Ve bunu kısacık bir kitap başardı. Aslında başka bir nedeni daha var. (Spoi!) Kitapda Holly'ın büyükannesi vefat ediyor. Ve anladığım kadarıyla Holly büyükannesine çok bağlıydı. Bende 5 yıl önce büyükbabam ile böyleydim. Ayrı geçen günümüz olmazdı. Ama maalesef ki 5 yıl önce onu kaybettim. Ve Holly'ın o hallerini okurken hep büyükbabamı hatırladım...
Dünyanın En Kötü EkürisiAbby Jimenez · Olimpos Yayınları · 2024614 okunma
Ağaç değilsin, yerini beğenmediysen değiştirebilirsin
2025 49. kitabı
Çok çok çok güzeldi. Bence her şeyi yerli yerindeydi. Dil, kurgu, anlatım, olay örgüsü, hayat ve ölüm, mesajlar, tesadüfler, espriler, karakterler her şeyiyle harikaydı! Rosie ve Rüyaların Romeo’su'na gönderme dahi vardı, e daha ne olsun! Hem komikti hem trajik. Kasvet bile dozundaydı, şok duygusunu da çok çok iyi geçirdi. Cidden bayıldım kitaba. Seriyi bitirdim ve sıralamayı da şuraya yapayım :D 1. Kuralın İstisnası ve Dünyanın En Kötü Ekürisi 2. Rosie ve Rüyaların Romeo’su 3. Tatlı Bir Kaza ve Sevgililer Günü Masalı 4. Aşk ve Şans Oyunu
2024 128. kitabı
Novella serisinin içindeki en iyi kitap kesssinlikle bu kitaptı. 60 sayfada her duyguyu çok net hissettim ( azıcık ağlamış olabilirim bir yerde) ve yazarı cidden tebrik etmek lazım, bu kadar az sayfa ile hem aşk, hem üzüntü, hem gurur hem de dostluk, vefa... Her şeyi hissettirdi. Kadın haklarına bile öyle güzel değindi ki... Bu kitaplar arasinda uzun olsaydı daha yüksek puan verecegim tek kitap bu kitaptı.
Fiyasko
2026 42. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2026 09:27
Serinin en beğenmediğim kitabı bu oldu. Romantik komedi olması gerekirken dram önüne geçmiş. Her sayfa kızın babannesine üzülmesinden bahsediyor. 65 sayfalık kitapta ana çiftimizin karşılaşması 50 sayfa sonra. Aşk hikayesi değil. Kitap ana karakter kız ve ölmek üzere olan babaannesi hakkında. Böyle olacağını bilseydim okumazdım çünkü romantik komedi diyerek okumaya başladım. Yazar acaba bunu yazarken ne düşünüyordu? Olmamış gerçekten. Ki üzüntü, dram kısmı da bana çok çiğ geldi. Duyguları geçirememiş yazar. Kitaptaki aşk kırıntısına dönecek olursak da hiç tanımadığı bir insana notlar bırakıp ona aşık olma fikrini de hiç sevmedim sonuçta karşıdakinin kim çıkacağını asla bilemezsin. Üç beş satır konuştuğun insana aşık olup(ki adını dahi bilmiyor) sonra ayarlarca göremediğin insanı aylar sonra gördüğünde aşkını itiraf edip mutlu sona gitmek saçmalıktan başka bir şey değil. Ve şehirde arabası beyaz honda olup hemşire olan bir sürü kadın olabilir. Mantıksal olarak beğenmedim. Hikaye akışı olarak beğenmedim. Karakterleri sevmedim. Bu seride bu kadar güzel kitap varken tam bir fiyasko olmuş gerçekten. Bana kalırsa serinin en iyileri Kuralın İstisnası ve Rosie ve Rüyaların Romeo’su Not: Kitabın teşekkür kısmında yazar, diğer yazarlarla aynı övgüleri paylaştığıma inanamıyorum yazmış. Aynı övgüyü alamazsın canım. Senin kitabın onlarınınkinin yanına bile yanaşamaz.

Abby JimenezYazar · 3 kitap
Abigail Jimenez (evlilik öncesi soyadı Hales) Amerikalı bir aşk romanı yazarı ve pastacıdır. Üç aşk romanı serisinin yazarıdır: The Friend Zone (2019–2021), Part of Your World (2022–2024) ve Say You'll Remember Me (2025-). Kaliforniya ve Minnesota'da şubeleri bulunan Nadia Cakes adlı bir pastanenin sahibidir ve 2013 yılında Food Network'te yayınlanan Cupcake Wars adlı yarışma programını kazanmıştır. Jimenez, Washington, DC'de Sicilyalı bir anne ve İtalyan kökenli bir babanın çocuğu olarak Abigail Hales adıyla doğdu ve üç kız kardeşin en büyüğüydü. Yedi yaşına kadar Virginia'da, daha sonra Kaliforniya'da yaşadı. On iki yaşında annesi onu terk etti ve babası tek başına ebeveyn olarak kaldı. Jimenez, üniversite için para toplamak amacıyla çeşitli perakende ve restoran işlerinde çalıştı ve lise son yılını Del Taco'da tam zamanlı çalışırken bağımsız çalışma olarak tamamladı. Quartz Hill Lisesi'ne gitti ve yaratıcı yazarlık dersi hariç liseden "derinden nefret ettiğini" ve kavgalara karışması nedeniyle okuldan atılmaya çok yaklaştığını söyledi. Boundary Waters'a yaptığı bir kamp gezisi sırasında Jimenez, çocuklarına daha sonra genç yetişkin romanına dönüştürdüğü bir hikaye anlattı. Romanı nihayetinde bir kenara bırakmış olsa da, iki seri aşk romanı yazmaya devam etti. İlk romanı The Friend Zone, Polonya'da çok satanlar arasına girdi ve 2020'de Empik ödülünü kazandı. Teddy Hamilton ve Erin Mallon tarafından seslendirilen romanın sesli kitabı, o yılki Audie Romantik Ödülü'ne aday gösterildi. Üçüncü ve dördüncü romanları Hayat Çok Kısa (2021) ve Senin Dünyanın Bir Parçası (2022) hem USA Today hem de New York Times En Çok Satanlar listesine girdi. Romanlarının film hakları Thruline Entertainment tarafından satın alındı ​​ve şirket, Mutlu Son Çalma Listesi'nin film uyarlaması üzerinde çalışmaya başladı. Hayat Çok Kısa, 2022 Minnesota Kitap Ödülü'nü Tür Kurgusu kategorisinde kazandı. Senin Gerçekliğin, Ayın Kitabı kulübü üyeleri tarafından 2023 yılının Kitabı seçildi. 2024 romanı Sadece Yaz İçin, New York Times En Çok Satanlar listesinde 1 numaraya ulaştı. Ayrıca Nisan 2024 için Good Morning America'nın kitap kulübü için de seçildi. Jimenez en son 1 Nisan 2025'te Say You'll Remember Me'yi yayınladı. Roman , "Basılı ve E-Kitap Kurgu" ve "Ciltli Kurgu" kategorilerinde New York Times En Çok Satanlar listesinde 1 numaraya ulaştı. Jimenez en son, Say You'll Remember Me'nin kahramanı Xavier'in arkadaşlarının aşk hikayesini konu alan The Night We Met adlı bir sonraki kitabını duyurdu. Say You'll Remember Me serisini tamamlamak için The Night We Met'ten sonra üçüncü bir aşk romanı gelecek. Minnesota Star Tribune göre, Jimenez'in romanları, romantik komedilerde sıkça rastlanan motiflerin yanı sıra kaygı, keder ve doğurganlık gibi "çok gerçek ve ilişkilendirilebilir" yaşam deneyimlerini de içeriyor ve Minnesota'daki mekanlar onu "eyalet turizmi için tek kişilik bir destekçi" haline getirdi. PBS Books, 2024 yılında romanlarının 1,5 milyondan fazla sattığını ve 28 farklı dile çevrildiğini belirtti.