Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban romanında içinde bulunduğumuz durumu çok güzel özetlemiş: " Bu kadar ızdırabın arasında gönül meselelerine yer mı kalıyor."
Geceleri sabahlara kadar okumayayım da ne yapayım? Ben, el ayak çekildikten sonra odamın kapısını sürmeyelip kitaplarımla başbaşa kalmak saatini dört gözle beklerim. Yaban Yakup Kadri Karaosmanoğlu
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Türkiye'nin karanlık semasında Mustafa Kemal adı bir şafak yıldızı gibi parlıyor. Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban
"Her akşamüstü sanıyorum ki, artık dünyanın sonu gelmiştir. Üzerinde yaşadığım bu toprak, ya içindeki gizli dert ile şişip çatlayacak ya da bir dehşetli gürültü ile yerin dibine doğru çöküp gidecektir..." 🍂 Yakup Kadri Karaosmanoğlu , Yaban
Ben bir maskara değilim, ama bir safderun olduğum, bit koca çocuk olduğum muhakkaktır. Yakup Kadri Karaosmanoğlu Yaban
Herkese selamün aleyküm, Aranızdan bir kişiye aşağıda yer alan eserlerden birini hediye etmek istiyorum. Eseri yorumlarda belirtmeniz kafidir, hayırlısı olsun herkes için. Bu çekilişi de evlâdım @Bitmeyenelem'ye armağan ediyorum💙 Açıklanma Tarihi: Pazartesi Eserler: Müjdelerin Müjdesi Altın Öğütler İsrail Mitler ve Terör İhtilaf Usulü Yaban Muhtelif 1 Ruh Yordamı
1000k