Yan Evin Sırrı – Shari Lapena
Shari Lapena’nın dilini gerçekten çok sevdim. Yazar olayları öyle bir tempoda anlatıyor ki bir bölüm biter bitmez diğerine geçmek istiyorsun. Karakterlerin psikolojisine özellikle annenin suçluluk duygusuna çok odaklanmış, bu da kitabı sıradan bir polisiye olmaktan çıkarıp psikolojik bir derinlik katmış.
Ben okurken sürekli şüphe duydum, “acaba kim yaptı?” diye. Yazar da zaten tam bu gerilimi canlı tutmayı başarıyor. Bence Shari Lapena’nın en büyük farkı, kısa ve akıcı bölümlerle merakı sürekli tetiklemesi. Sonunu tahmin etmeye çalıştım ama beni birkaç kere ters köşe yaptı.
Sonuç olarak, Yan Evin Sırrı benim için tam bir sayfa çevirtici oldu. Gerilim sevenlere kesinlikle öneririm.
Yan Evin SırrıShari Lapena · Doğan Kitap · 2017624 okunma
Sıradışı sürükleyici bir polisiye gerilim romanı. İlginç bir konusu var. Yazar, bilinen polisiye gerilim türlerinin dışına çıkmayı başarmış. Bu da romanı sıradışı ve sürükleyici kılmış. Aile, yan evdeki yemek davetine katılırken bebek telsizi ile kontorol ettikleri bebeklerinin o sırada kaçırılmasını konu ediyor. Olaylar gizemli bir şekilde akıyor. Bebeğin anne ve babası çıldırma eşiğine geldiğinde sırlar açığa çıkıyor. Çok beğendim elimden bırakmadan bir solukta okudum âdeta. Bu kadar güzel bir romanın okuma sayısı düşük olması ilginç. Keyifle okunsun.
Ohaa o nasıl bir sondu ? Kitabı az önce bitirdim kitap güzeldi ama çok beklentiye girmeden okursanız , Yazar sizi sürekli şaşırtıyor zaten , Marco için üzülmeden edemedim böyle bir eşi olduğu için gerçi son sayfada da Artık marco napacak bilemiyorum yazık ona.
Yan evin sırrı- Shari Lapena
Kitabın akıcılığı verdiği gerilim çok iyiydi bence. Bazı yerlerde yazarımız tekrarlara düşmüş olsada ki bunu da verdiği etkiyi arttırmak için yapmış olduğunu düşünüyorum. Kitap konusu bakımından benim için etkileyiciydi. Çocuğu kaçırılan bir anne ve babanın yaşamış olduğu duygular,duygulara bağlı olarakta gelişen olaylar aktarılmış diyebilirim kısaca.Özellikle bir anne olarak Anne’nin yaşadığı o psikolojiyi çok iyi anladığımı söyleyebilirim. Ve bence romanda Anne’nin yaşamış olduğu duygu durum bozuklukları çok iyi aktarılmıştı . Ben okurken zevk aldım okumayı düşünenlere öneririm. Yan Evin Sırrı
Marco ve Anne çifti, komşularına yemeğe davetlidir. Komşusu bu davete altı aylık kızlarını getirmelerini istemez. Ayarladıkları bakıcı da son dk gelmekten vazgeçince, bizim çok akıllı çiftimiz bebeklerini evde yalnız bırakıp, yanlarına bebek telsizini alıp, sanki bu davet her şeyden önemliymişçesine yemeğe giderler. Aralarında her yarım saatte bir bebeği kontrol edeceklerine dair anlaşırlar. Herkes üstüne düşen görevi yerine getirir ve kızlarını kontrol eder. Marco yan evin sahibi ile karısının gözü önünde flört eder. Anne bu duruma deli olsada mizacı gereği içini yiye yiye, komşunun sıkıcı kocası Graham ile köşe minderi gibi oturmaya devam eder.
Saat ilerler, alkol kana karışır ve Anne iyice huzursuz olmaya başlar. Aklıda evde yalnız kalan kızlarındadır. Bir an önce bu sevmediği ortamdan çıkıp kızına kavuşmak ister.
Bir heves geldiği evde onu bir sürpriz bekler. Ön kapı hafif aralıktır ve kızlarını bıraktıkları beşikte bulamazlar.
Sonrası içinden çıkılmaz bir kaos.
Eve zorla girildiğine dair bir iz bulunamaz.
Polisin elinde ilk şüpheli olarak Anne ve Marco çiftinden başka kimse yoktur.
Anne'nin ruhsal dengesizlikler ve Marco'nun sırları onları baş şüpheli yapmaya yetiyorda artıyor. Peki ya gerçekler ne öğrenmek ister misiniz? O halde #yanevinsırrı 'nı okumalısınız.
Vallahi tüm yaşadıklarınız az bile size. El kadar bebe bırakılıp, gidilir mi? İnsan yan odaya gidince bile acaba nefes alıyor mu, battaniyesine dolanır mı diye evham yapıyor. Siz bir de saatlerce yoksunuz ortada... Yazarın daha önce #evdekiyabancı kitabını okudum. İkisi arasında kıyaslama yaparsam onu daha çok sevdim. Bu kitapta olayların gidişatını tahmin etmek zor değil. Yine de insan elinden bırakamıyor ve tahminlerim doğru mu diye okumaya devam ediyor.
“Sürükleyici ve yer yer şaşırtıcı bir roman olmuş. Son sayfaya geldiğinizde dahi sizi kitabın içinde tutabilecek güçte bir anlatım stili var. Sıkılmadan, ilgi ile okuyabilirsiniz.”
Yan Evin SırrıShari Lapena · Doğan Kitap · 2017624 okunma
Büyük bir merak ve heyecanla okudum. Hiç temposu düşmeyen, araya aldığım güzel bir mola oldu benim için.
Kolay okunan, sürükleyici bir kitaptı.
Bu tarz sevenlere tavsiyemdir.
Yan Evin SırrıShari Lapena · Doğan Kitap · 2017624 okunma
Yazarın dili akıcı çabucak okunuyor.Tek sevdiğim yanı bu oldu kitabın.Beklentiyi yüksek tutmadan ara kitap olarak okunabilir. Basit bir konu, klişe karakterler ve kesinlikle detaysız . Kitabın sonu baştan belli.Ve çok tanıdık aşina olduğumuz konular.Sanki böyle bir film izlemiştim Ya da birkaç film bilemedim .
Çok akıcı bir roman bir solukta okudum diyebilirim. Okurken devamlı bir sonraki sayfayı merak ettim sonlara doğru ters köşe yapan polisiye romanı sevenlere tavsiye ederim
Yan Evin SırrıShari Lapena · Doğan Kitap · 2017624 okunma
Marco ve Anne çiftinin komşularıyla yemekteyken evde bıraktıkları altı aylık bebekleri Cora'nın kayboluşunu konu alan gizem gerilim tarzı bu kitap, türünün kuralını bozmadan yine beklenmedik bir suçlu çıkarıyor kurgunun sonunda.
Kitabın anlatımını beğendim, yazarın dili sade ve akıcıydı. Zaten beni tanıyanlar bilir ki polisiye, gizem gerilim tarzı kitapları severim ve bu da öyle bir roman. Kendi türünde ortalama bir başarıya sahip benim için, daha iyi polisiye romanlar okumuştum çünkü. Ama gerilimin tırmandığı kısımlar da olmadı değil.
Eğer büyük beklenti içine girmeden sıradan bir polisiye roman okumak isterseniz Yan Evin Sırrı tam da size göre.
Shari Lapena Kanada’da doğdu. Roman yazmaya başlamadan önce avukatlık ve İngilizce öğretmenliği yaptı. İlk kitabı Yan Evin Sırrı, New York Times çoksatanı oldu, hakları dünyada 35 ülkeye satıldı.