Bugün 5 Aralık, kadın hakları için bir kez daha bir araya geldiğimiz önemli bir gün. Eşitlik ve adalet için sesimizi yükseltmezsek, geleceğimiz daha karanlık olabilir. Her birimiz, bu mücadelede küçük de olsa bir rol oynayarak daha adil bir dünya inşa edebiliriz. Unutmayalım ki, bu mücadele sadece kadınların değil, tüm insanlığın geleceği için hayati önem taşır. Çünkü kadın hakları, insan haklarıdır. Bir kadının hakkını savunmak, tüm insanlığın geleceğine yatırım yapmaktır.
Toplumumuzun sevgi, fedakarlık ve başarı simgesi olan kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor, yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları saygı ve rahmetle anıyorum.
Kadınlar, şiddet altında yaşayan bir ölü gibi değil, kendi istediği gibi yaşamak istiyor! Gülsüm Kav'ın "Yaşasın Kadınlar" kitabı, Türkiye'deki kadın cinayetleri sorununa dikkat çeken ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlayan önemli bir eser. Okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Yazarımız kendi deneyimleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndaki çalışmalarıyla sorunun boyutunu gözler önüne seriyor. Kitapta, adliye koridorlarında adalet arayan kadınların gerçek hikayeleri yer alıyor. Bu kitabı okumak hiç kolay değil. Ama okumaya, görmeye dayanamadığımız bu gerçekleri kadınlar maalesef yaşıyor. Kendi hayatlarının kahramanı olmak için çabalıyorlar. Yaşadıkları sözlü ya da fiziksel şiddetin izlerini ruhlarında ve bedenlerinde taşıyorlar. Hatta daha da kötüsü, tüm mücadelesine rağmen hayatta kalamayan kadınlar var.
BİZ KADINLAR İNTİKAM DEĞİL, ADALET İSTİYORUZ. YAŞASIN KADINLAR!