Yeterli Temel İlkesinin Dörtlü Kökü Üzerine

Arthur Schopenhauer

Yeterli Temel İlkesinin Dörtlü Kökü Üzerine Gönderileri

Yeterli Temel İlkesinin Dörtlü Kökü Üzerine kitaplarını, Yeterli Temel İlkesinin Dörtlü Kökü Üzerine sözleri ve alıntılarını, Yeterli Temel İlkesinin Dörtlü Kökü Üzerine yazarlarını, Yeterli Temel İlkesinin Dörtlü Kökü Üzerine yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ateist yerine Yahudilik-dışı ya da Yahudi-olmayan denmelidir. Bu daha dürüst bir konuşma olurdu.
Sayfa 194Kitabı okudu
Misyoner Gützlaff bile yeni basılan Çin İmparatorluğunun Tarihi, sayfa 18'de dürüstçe "Doğanın ışığına tam olarak sahip olan (Çin'deki) filozofların hiçbirinin bir yaratıcı ve evrenin Rabbinin tanınmasına ulaşacak kadar yükselmemiş olması sıra dışıdır" demektedir.
Sayfa 194Kitabı okudu
Reklam
Çin'de Budizm'le birlikte varlığını sürdüren diğer iki din olan Lao-Tzu'nun ve Konfüçyüs'ün dinleri de aynı şekilde ateisttir; dolayısıyla misyonerler Tevrat'ın ilk sözünü bile tam da bu yüzden Çinceye çevirememişlerdir zira bu dilde ne Tanrı ne de yaratıma dair herhangi bir ifade yoktur.
Sayfa 194Kitabı okudu
Alman bilginlerin yazılarında din ve teizmi sorgusuz sualsiz özdeş ve eşanlamlı olarak kabul edilmesi skandal niteliğindedir, oysa dinin teizmle olan alakası cinsin tekil bir türle olan alakası gibidir ve esasen sadece Yahudilik ve teizm basitçe özdeştirler; bunun için de Yahudi, Hıristiyan veya Müslüman olmayan tüm halkları şu yavan "kâfir" terimiyle damgalıyoruz. Hatta Müslümanlar ve Yahudiler, Hıristiyanları -üçün birliği öğretisinden dolayı- saf teist olmamakla suçlamaktadırlar. Zira kim ne derse desin Hristiyanlığın damarlarında Hint kanı akmaktadır ve dolayısıyla sürekli olarak kendini Yahudilikten kurtarma eğilimi vardır.
Sayfa 193Kitabı okudu
"Herkalitos der ki kozmoz ne bir tanrı ne de bir insan tarafından yapılmıştır."
Sayfa 193 - PlutarkhosKitabı okudu
Budizm sistemi sonsuz, yaratılmamış, zaman öncesinden beri var olup görünen ve görünmeyen ne varsa yaratmış olan ilâhi bir varlık tanımaz. Bu fikir Budizm'e tamamen yabancıdır ve Budizm'in kitaplarında buna dair en ufak bir iz bile yoktur. Aynı şekilde 'yaratım'a dair de bir şey yoktur; her ne kadar görünür evren değişmez doğa yasalarına uygun olarak boş mekândan ortaya çıkmış olsa da bunun bir başlangıcı yoktur.
Sayfa 191Kitabı okudu
Reklam
115 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.