Outlander Serisi 3

Orijinal Adı:
Voyager

2021 35. kitabı
Okunma: 01 Eylül 2021 20:48
"Seni sevmek beni birçok kez cehenneme yolladı, Sassenach. Eğer gerekirse yeniden her şeyi rikse atarım." Muazzamdı. Şunu söylemeliyim ki yazarın dilini çok seviyorum. Sayfa sayısından dolayı biraz endişe etmiştim ama inanın su gibi akıp gidiyor. Eğer bu kadar akıcı bir kitap olmasaydı biraz zor okunabilirdi ama neyseki böyle bir durum yok. Size kendini okutan, akıcı bir kitap. Dolu dolu bir kitaptı. Okuyorken çok keyif alarak okudum. Bu kitapta sevdiğim şeylerden birisi de karakterler oldu. Yazar muhteşem bir kitap ortaya çıkarmış. Gerçekten bu kitabı çook severek okudum. Olay örgüsü, tarihi detaylar, karakterler, claire ve jamie harikaydı. Gerçekten okunmaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum. Bu kitapta, seride aradığım her şey var. İyiki bu seriyi tanıyıp okumuşum. O kadar güzel bir aşk varki ortada iyi ki okumuşum diyorsunuz. Seri çok uzun ama ben hepsini okumaya çalışıcam biraz zaman alıcak biliyorum ama buna değer. Ve en önemlisi ilk defa bir kitabı, karakterli özlediğimi fark ettim. Seri çok uzun ve birazda sabır gerektiriyor bence. Çünkü hem sayfa sayısı fazla hemde kitap sayısı. Benim tavsiyem hespini okuyamam diyorsanız en azından ilk üç kitabını mutlaka okuyun derim. Çünkü gerçekten çok güzel bir seri. Herkes sevemeyebilir ama tarihi aşk ve birazda fantastik kitap okumayı seviyorsanız tavsiye ediyorum. Not:+18
2020 3. kitabı
Okunma: 22 Ocak 2020 09:43
Anlatım dili ve tarzı çok etkileyici. Seri kitap olması kötü olmuş. Bence hemen bitmeliydi. Çünkü sayfa sayısı hem fazla, hem de kitapları biraz pahalı. Hepsini almak için zamana yaymak gerekiyor. Bir çırpıda alamadım mesela. Her şeye rağmen geceleri uykusuz kalarak okudum .O denli sürükleyici bir kitap. Ama serinin diğer kitaplarını almayı da çok istiyorum. En kısa zamanda alıp okuyacağım.
2020 10. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2020 12:37
Kitabın ilk sayfalarında claire ve kocası Randaldan bahsediyor. Geleceğe geri dönen clairr hamiledir ve doğal olarak araları eşiyle bozuktur. Çünkü clairinn aklı hala Jamiededir. Sonraki sayfalar diğer kitaplarda olduğu günlük gibi ayrıntılı ayrıntılı gidiyor. Roman biraz fantastik olmasa gerçekten yaşanmış diyeceğim jamie claire gdince ingilizlerin elinden kurtulup bir mağarada kalır. Başına ödül koyulduğu için kıtlık zamanı yakınlarının eline para geçsin dye kendini ihbar ettirir. Olaylar onu bir zamanlar hayatını kurtardığı Greyle karşılaştırır. Önceki kitabı kehribardaki yusufçuk eserinde bu olaydan bahsedilir o zamanlar genç bir çocuk olan grey saldırır ama claire ile birlikte kandırırlar yarasını tedavi edip ağaca bağlarlar. Oda jamie franki öldürmek için yemin eder. Ancak yaptığı anlaşma ile Grey, j.franka hapiste bir dost gbi davranır. Grey, jamie akrabasının yanına yerleştirir. Burada jamie tehdit ile bir kızla birlkte olmak zorunda kalır. Bu kız evlenir çocuğu olur ve bu cocuk jamiedendir.çocuğun annesi doğumda ölür. Orada ki esareti bitince eve kardeşinn yanına geri döner. Claire çocuğu Brianne ile yaptığı araştırmalarda o gün jamienn ölmediğini öğrenir ve taşlardan geçip tekrar jamienn yanına gtmeye karar verir. Taşlardan geçer ve jamiyi bulur. Burada bazı olaylar patlak verir. Jamienn evlendiğini duyan claire cok sinirlenir, kalbi kırılır ve geri dönmeye karar verir. Olaylar onu tekrar jamienin yanına sürükler. Boşanma olayları ve nafaka için para gereklidir. Bu para için zamanında bulduğu içi elmas dolu sandığı almak için kardeşinn oğlu Lan ve claire ile yola koyulurlar. Velev ki kardeşinin oğlu Lan gemiyle kaçırılır. Artık yeni bir macera başlar. Lanı bulmak için gemiyle bir sürü aksiyon dolu günler geçirirler. Büyü ile uğraşan, gelecekten gelen
Puan vermedi·
Yolcu (Outlander Serisi siralaması nedir bilmiyorum da yardımcı olurmusunuz. çok güzel kitap bende sadece yolcu var ve serinin ilk kitabini bilmiyorum yardımcı olun lütfen
2020 205. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2020 09:56
... Olağanüstü efsane devam ediyor . Jamie ve Claire aşkı 20 yıl sonra yeniden kaldığı yerden devam ediyor. Claire, kızının da desteği ile tarihi bir araştırmaya giriyor ve Culloden Savaşında Jamie 'nin ölmediğini hala hayatta olduğunu öğreniyor. Yarım kalan aşkları için bu fırsatı değerlendirmek isteyen Claire kendisini yeniden taş halkalarda buluyor. Claire ya Jamie' yi bulacak, ya da sonsuza kadar lanetlenecek... . Efsanevi bir aşk, efsanavi bir anlatım hala okumaya başlamadıysanız bu güzel seri tavsiyemdir der, hepinize şimdiden keyifli okumalar dilerim Kitapla Kalın
2024 51. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2024 00:00
Dikkat spoiler içerir. Claire, kızı Brianna'ya babasının James Fraser olduğunu söylemiştir. Bu arada bir zenci doktorla arkadaşlığı, Frank ile bozulan ilişkileri ve Frank'in ölümü de anlatılır. Roger ile beraber James'in başına ne geldiğini araştırır kitaplardan. 7 yıl Jenny'ye yakın bir mağarada yaşadıktan sonra para ödülü için kendini ihbar ettirmiş ve hapse girmiştir. Bir hapishaneye girdiğini öğrenince aynı taşların oradan James'in yanına gitmeye karar verir. James ise hapiste iken müdür değişmiş ve ilk savaştan önce kolunu kırıp bıraktığı Grey müdürü olmuştur. Bir hazinenin peşine düşen Grey ona iyi davranır. James ise hapisten kaçar ve yakalanır. Burada hazineyi denize attığını söyler. Onu hapisten çıkarır ve bir ailenin yanına verir. Burada Geneva adlı kız ona şantaj yaparak beraber olur ve hamile kalır. Willie adındaki oğlunu Grey'e emanet eder ve yuvasına döner. Edinburgh şehrine içki kaçakçılığı ve matbaa işi yapmaya başlar. Claire onunla buluşur. Yanında tek kollu kalan Fergus ve Çinli bir adam olan Willingbilly vardır. Bu sırada şehirde kadınları öldüren İblis adında bir katil vardır. Papaz Campbell da kız kardeşi Margaret için ondan yardım ister. Yeğeni Ian bir olaya karışmıştır. Laogihare ile evli olduğunu öğrenen Claire çıldırır. Ama boşanırlar. Parayı bulmak için hazineyi alacaktır. Ama Ian kaçırılır. Jamaika'ya yola çıkan ve Ian'ı kurtarmak isteyen James ve Claire başka bir gemide tifo salgını çıkınca ayrılır. Bu gemide Grey de vardır. Ian eski cadı Gellie Duncan'a esir düşmüştür. Bir kehanet vardır İskoç krallığı ile ilgili. Varis Brianna'dır. Gellie Ian'ı kullanıp bir büyü yapacaktır. Bu sırada yakalanan Ishmael de Margaret ile işbirliği yapar. Papaz Campbell'ın İblis olduğu ortaya çıkar. Çinli de James'i ihbar etmiştir. Ian'ı Gellie'yi öldürüp
2023 21. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2023 00:00
yine muhteşem bir serüven yaşadım... jamie ile claire'in başına daha neler neler gelebilir derken cidden o kadarı geldi. ve eminim gelmeye de devam edecek. okurken bir an bile sıkılmadım, sürekli aktı. kitap çok ağırdı yine de her yere taşıdım, tek istediğim daha fazla, daha fazla okumaktı. her bir yerin altını çizdim, her bir yere şaşırdım, her bir olaya yüksek tepkiler verdim. yani ben bu kitabı inanın böyle burada ne yazsam da anlatamam. o kadar yaşanılası bir kitaptı ki, gerçekten yaşamayan anlayamaz bu seriyi. sonlarda baya heyecanlı olaylar oldu, beklediğimiz bir karakteri tekrar gördük. asla ona kanım ısınmamıştı zaten o yüzden hiç de mutlu olmadım. ama çok şaşırdım. HER BİR DETAYI ŞAHANE ÖTESİYDİ İŞTE YA. DAHA NE DİYİM Kİ. BAŞLAYIN İŞTE BU SERİYE
2019 24. kitabı
Okunma: 17 Mart 2019 11:05
Dıana gabaldon HARİKASIN. Kesinlikle güçlü bir betimleme Ayrıntılar çok iyi verilmiş Olayı yaşattı bana ve çok büyük haz duyarak 3 lemeyi bitirdim. Ve diğer eserlerinide okumak için sabırsızlanıyorum
2021 178. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2021 15:06
Diana Gabaldon sen nece bir eser yazmisan!İcinde her sey var:tarix,zamanda seyahet,deniz macerasi,Sotlandiya,sevgi.Jamienin Cullodan'dan sonra cekdiyi ezablar,Clairenin Jamie'ni her vereq de axtarmasi,Jamie ve Claire'nin 20 il sonra yeniden qovusmalari.Kitab meni ozune bagladi.Sehifeleri nece cevirdiyimi bilmedim.
2023 54. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2023 21:51
İlk iki kitabından bile kesinlikle çok daha iyi! Yine sıkıcı günlük detaylara oldukça yer verilmiş ama olaylar öyle heyecanlıydı ki bu sefer çok takılmadım. Tahmin edemediğim ve çok şaşırdığım olaylar, heyecandan hızlı hızlı okuduğum sayfalar, şoktan şoka girdiğim konular… :) kısa zamanda dördüncü kitaba başlayacağım. Diana Gabaldon sen muhteşemsin!
Fantastik

Diana GabaldonYazar · 17 kitap
Zooloji bölümünden mezundur. Yüksek lisansını deniz bilimi, doktorasını ekoloji üzerine yapmıştır. Eğitiminden farklı olarak edebiyat alanına yönelmiştir. İlk kitabı Yabancı ile New York Times gaztesinin çok satanlar listesine girmiştir.  Yabancı Starz yapım tarafından dizi haline getirilmiştir.